Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki TV?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki TV?

Jakiej firmy byście telewizor mogli polecić? Bo moja mama już na stary patrzeć nie może i pod koniec tygodnia po coś idzie
    Teraz tak chodzi o jakiegoś 29cali, może być 25, z płaskim kineskopem.
    Co byście mogli polecić tak do 1800zł.
    Jak się orientujecie to napiszcie jakich firm telewizory omijać a jakim się warto przyjżeć. Może jakieś plusy i minusy tv różnych firm.
    Z góry thx za odp:)

Maxi, idź do salonu, obejżyj wszystkie modele, wybież ten, którego obraz będzie Ci się najbardziej podobał. Musisz zobaczyć obraz na egzemplarzu, który będziesz kupował. Nie ma co mówić, że taka firma jest dobra, a śmaka zła, bo różnice między modelami, a nawet egzemplarzami są duże :(

Skomentuj

Tak, ale ja np słyszałem, że LG szybko siadają. Czy to jest prawda?

Skomentuj

sony robi dobre ALE tylko z wyzszych serii (panoramy), reszta (29 calowe) to tragedia.

w tej cenie najlepszym wyborem bedze jakis panasonic ... naprawde robi fajne telewizory :)

i naprawde warto isc do duzego salonu, poprosic aby podlaczyli wybrane modele obok siebie - roznica moze byc i to duza ...

Skomentuj

kup taki który ma dobre głośniki :)))

Skomentuj

Thomson - Ale tylko seria SCENIUM - a to już nie jest takie tanie :/ U mnie śmiga 32' i jest bossski

Zerknij na różne typy, różnych firm - bo nie można powiedzieć ta firma jest OK a tamta FE!

Ja sie przymierzałem do Grundiga (wyżesze serie naprawdę cud niemieckiej techniki ) Ale nie mieli wtedy 32cali. A jak zobaczyłem co potrafi Thomson to się zakochałem (ba nawet suba w TV mam <lol> i dwudrożne głośniki na froncie hehehe)

Ale na serio najlepsze robi LOEWE - cuda techniki i wykonania :d

Skomentuj

wszystkie telewizory sony to ....

Skomentuj

idziesz do sklepu prosisz ziomka żeby coś puścił na tv'kach i ten obraz który według ciebie najlepszy to wciągasz :)

jak co w media markt jest naprawde obeznana obsługa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tomck
                  wszystkie telewizory sony to ....
                  powiedzial co wiedzial ...

zobacz sobie np. KV-32FQ86 - znajdz cos lepszego w kwocie do 5kzl ...

Skomentuj

Ja osobiscie nie toleruje innej marki niz Philips i te Ci polecam.
                    Moj znajomy kupil miesiac temu Deawoo czy jak to sie pisze i nawet nawet 29 cali za 1500pln

Skomentuj

qbus, tak powiedzielem co wiedzielem a wlasciwie stwierdzielem fakt

Skomentuj

a ja mam taki: http://www.samsung.com/pl/products/t...v/sp43t8hp.asp

ale to juz nie ten przedzail cenowy, jezeli chodzi o wybor TV to jak jeden kolega wyzej powiedzial wybrac sie do sklepu i zobaczyc jak odbieraja, chociaz oni uzywaja rozgaleziaczy wiec odbior i tak bedzie kiczowaty na wszystkich ;/ no ale zawsze widac jakies roznice, z tego co mi wiadomo teraz juz wszytkkie formy robia podobnej klasy TV ale nie jestem znawca wiec niech lepiej wypowie sie znawca jakis

Skomentuj

sony robi dobre kinskopy ale ma zjebany dzwiek (i tak nie korzystam z dzwieku w tv) ale najlepsze telewizory to chyba jednak LOEVE tylko ta slodka cena heh ale obraz ja ze zdjecia

Skomentuj

Zamieszczone przez tomck
                            qbus, tak powiedzielem co wiedzielem a wlasciwie stwierdzielem fakt
                            jak stwierdzasz fakt, to moze podeprzyj go jakimis argumentami ?

nie mozna powiedziec ze sony jest do niczego - po prostu tanie modele sa do niczego (i tu masz racje) , jednak te drogie z wyzszych serii sa naprawde dobre.

Skomentuj

tak sie skałada ze sony produkuje jedne z najlepszych telewizorów. Często bywam w seriwisie rtv i zgadnijcie jakich telewizorów jets tam naprawianych najwięcej? Napewno nie sony-solidny sprzęt. ludzie przynoszą jakieś elemisy, curtisy i elty. Warto kupic telewizor który był wyprodukowany lub zmontowany w Polsce np. philipsy lub lg. łatwy dostęp do części zamiennych i serwisu to tez ważny argument.

Skomentuj

tylko SONY zadnego innego bym nie kupil

Skomentuj

Tato Turbo

SONY ??

Sony w 2005 rezygnuje z produkcji kineskopow i wcale nie jest taki dobry jak sie wszystkim wydaje ;] jest duzo drozszy a wcale nie jest taki dobry a do 1800 kazdy televizor bedzie dobry ;]

Te drozsze modele sony owszem sa dobre ale my tu mowimy o przedziale cenowym 2000zł

w tym przedziale ja polecil bym LG, Samsungi

Grundig'i sie dobrze sprzedaja i malo reklamacji jest na nie co tam jeszcze bylo np Thomsony

Skomentuj

mam lg to mi sie cos posypalo po pierwszym dniu... pojechal do serwisu :) a sony dziala jak marzenie tylko ze faktycznie byl sporo drozszy...

Skomentuj

Ja bym się q philipsowi skłaniał... Ładny stosunek jakości do ceny, przynajmniej według mnie... No i fakt w razie czego łatwy dostęp do części :)

Skomentuj

Ja bym polecił firme Panasonic. Tylko w sumie to już nie do końca to samo, od kiedy składają je w Anglii. Mam dwa: Jeden kupiony jakieś 15 lat temu 25" i 29" kupiony około 4 lata temu. Ten starszy działa do dziś bez zarzutu, ani razu się nie zepsuł, ponieważ kiedyś Panasonic był robiony i składany w Japonii. Natomiast ten nowszy 29" od razu na początku poszedł do naprawy. Ten już był składany niestety w Anglii (czego to się nie robi żeby zmniejszyć koszty).
                                        Jeśli kupowac to napewno jakiś firmowy, żadne ch.... muju, bo później są problemy. Lepiej dopłacić i wziąść firmowy.
                                        Ja raz już tak kupiłem polski tuner cyfrowy SkyMax'a. Trzy razy był w naprawie w przeciągu 2 miechów. Powiedziałem sobie: Nigdy więcej polskich i nie firmowych. Takie jest moje subiektywne zdanie.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X