A ja nie wiedziałem jaki kwiatek jest na "i". Ale to zaskakujące z tym państwem, bo też pomyslałem o Danii. Kiedyś czytałem też coś takiego z różnymi dziłaniami matematycznymi ale pod koniec było "pomyśl o kolorze" i "wymyśl jakieś narzędzie" i każdy myślał o czerwonym młotku. A co do paradoksu kata: całe rozumowanie zaczyna się jeśli się powie: "jeśli skazaniec dożyje soboty, to wie, że nie zginie, bo w niedzielę nie może zginąć itd...". W tym miejscu jest ukryte założenie: "zakładamy, że dożył soboty". I owszem - jeśli jest prawdziwe, to wszystko będzie ok, ale to założenie wcale nie musi być prawdziwe. A więc jest sprzeczność z założeniem. W dodatku zmylić też może odwrócone wynikanie (zaczynamy od soboty a nie od poniedziałku). Taka sama sprzeczność z założeniem oraz odwrócone wynikanie jest w paradoksie kłamcy.
Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki. Gdzie jest ojciec?
Ojciec jest z matką w łóżku bo dziecko ma -9 miesięcy :)
ale co do tych trójkątów to: widze że to czworokąty i wogóle.. wydaje sie być proste ale mimo wszystko.. gdzie jest ta cała powierzchnia z pierwszego trójkąta????? której nie ma w drugim?? to "zakrzywienie" przeciwprostokątnej nie daje az tyle miejsca.. pozatym też narysowałem to na zwykłej kartce od linijki.. na pewno nie było idealnie dokladnie ale dziura i tak wyszła..
handicap na tej stronce jest ten test z młotkiem ale mi wyszedł zielony młotek http://www.rozrywkowy.net/ndw.php normalnie ten i jeszcze kilka testów i wymiękam
A zauważyliście, że jak dowolną liczbe od 1 do 9 pomnożymy przez 9 i dodamy cyfry nowopowstałej liczby to zawsze dostaniemy 9!!!? Czyli każdy ma litere d. A pierwsze co do głowy przychodzi to dania itd...
Skomentuj