Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z kx prject sb0090

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z kx prject sb0090

Zainstalowałem najnowsze sterowniki kx ze strony producenta, sama instalacja poszła dobrze, ale karta chyba nie wykryła sterowników. Karta to sb0090, pod sterami producenta działała, ale miałem problemy z ustawieniem line in do pomiarów. System Xp 32 bitowy, odinstalowałem sterowniki ASIO.

Jakieś pomysły?

UWAGI PANA ADMINISTRATORA
    jeden temat w zupelnosci wystarczy

Skomentuj

wejscie liniowe ustawiasz w zakladce ac97
      Albo to jedno wyzej, juz nie pamietam, bo nie uzywam tego od dawna
      Last edited by pharoh; 23.04.2015, 21:14.

Skomentuj

Chodzi o to, że na kx nie ma dźwięku. Wygląda to tak jakby karta nie wykryła sterowników, widać to na screenie (żółte oznaczenie z wykrzyknikiem).

Skomentuj

nie, wszystko jest prawidlowo wykryte.
          odznacz te pole z 1001/119.
          Jak dla mnie jest gdzies blad po Twojej stronie :) Mozesz sprobowac zainstalowac stery 3541. Ja chyba tych z audigy uzywalem.

Skomentuj

Faktycznie moj blad, teraz dzwiek dziala, zmylil mnie ten zolty wykrzyknik. Moglbym prosic o pomoc w ustawieniu line in? Probowalem to teraz ustawic ale nie wychodzi, a jutro robie pomiary (nie u siebie, nie mam wystarczajaco duzego pomieszczenie) i nie bede mial juz czasu nauczyc sie tym poslugiwac.

Last edited by enig123; 23.04.2015, 22:54.

Skomentuj

Ale co nie wychodzi ? Podłącz Jiga odpal nagrywanie sygnału w pętli a nie jednorazowe i ustawiaj do czasu aż będzie prawidłowa amplituda.

Skomentuj

Tylko mam taki problem, ze sygnał jest, pomiary mikrofonem się wykonują ale na głośnik podany jest sygnał z mikro. Na wykresie wychodzą wyższe harmoniczne sygnalu. Jak to wyłączyć?

Skomentuj

Czaruję...
                X