Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tania używana drukarka do termotransferu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
    Jakiego papieru używacie do PCB (chodzi mi o gramaturę)?

80g. Trochę płytek już zrobiłem :) 115g będzie za gruby.
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Najlepszy jest papier samoprzylepny - jego dolna, śliska warstwa. Są takie w formacie a4, żaden kredowy tego nie przebije.

Skomentuj

A jak na nim drukujesz to z jakimi ustawieniami rodzaju papieru w drukarce? Pytam, bo nie zawsze toner chce mi się do niego prawidłowo przyczepić. Ale jak już się czepi to faktycznie bardzo fajnie to wychodzi i przenosi się na laminat.

Skomentuj

To już raczej zależy od tonera/drukarki. Używałem Samsunga clp320 i nie było problemów. Teraz mam HP 1102, ale jeszcze nie próbowałem termotransferu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
            Drukarki mają być małe, a nie...ogromne. Osobiście myślałem o xeroxach phaserach lub hp1100.
            Do punktu ksera który zgodził się wydrukować z drukarki laserowej na papierze kredowym jest ok.10km. Także punkty ksero sobie odpuściłem:flapper:. Chyba że zna ktoś punkty ksero w Gdańsku które drukują wzory PCB do termotransferu? Może będę miał do któregoś blisko.
            bo na kredzie nie drukuje sie na laserze, sa specjalne kredy do laseru. Na papierze wychodza bable, kwestia drukarki i jaka ma temp utrwalania.

Skomentuj

Specjalny papier kredowy do drukarki laserowej? Przetestowałem 4 różne gramatury papieru kredowego, nigdy bąbli nie miałem. (HP 1018)

*Nigdy nie zwracałem uwagi czy to jakiś specjalny papier kredowy do drukarki laserowej.
              http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

bo zapewne drukowales 1-2strony a nie np 100 gdzie temperatura jest juz ogromna i wtedy masz bable

Skomentuj

Czaruję...
                X