Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki wzmacniacz do Wharfedale Diamond 9.0 za 200zl?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki wzmacniacz do Wharfedale Diamond 9.0 za 200zl?

Witam,

zakupiłem dzisiaj okazyjnie monitory Wharfedale Diamond 9.0 za 100zł. Rozumiem, że szału nie ma się co spodziewać, ale dotychczas używam plastikowych, komputerowych Logitech Z-623, więc myślę że zmiana będzie to i tak na plus.

Kupię jakieś podstawki no i potrzebuję wzmacniacza... Wzmacniacza cenowo adekwatnego do kolumn, bo samo audio wynikło dość spontanicznie, więc nie chcę iść jakoś grubo. Rozumiem, że kwota może niektórych zniesmaczyć, ale zapytam - co polecicie do 200zł? Znalazłem taki wynalazek jak wzmacniacz klasy T Lepai LP-2020A+ - ktoś miał do czynienia, będzie to dobre rozwiązanie w moim przypadku? Na amazonie ludzie widzę bardzo zachwalają:

Parametry głośników:
    IMPEDANCE 6 ohm
    POWER HANDLING 75 W

Pozdrawiam

A nie lepiej po prostu normalny wzmacniacz?

http://allegro.pl/mocny-wzmacniacz-p...376810047.html
    http://allegro.pl/rewelacyjny-wzmacn...370166646.html

Skomentuj

Potwierdzania pana up:)

Albo jakaś licytację wygrać.. To idzie nawet sprzęt o kilka klas lepszy wyrwać niż kup teraz za tą samą cenę..

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        A nie lepiej po prostu normalny wzmacniacz?

http://allegro.pl/mocny-wzmacniacz-p...376810047.html
        za 2paki to ja bym swój oddał http://allegro.pl/pioneer-a-449-i5375210106.html chyba że ten z twojego linku lepszy jest

Skomentuj

200zl za A-449 to dobra cena wiec nie ma co sie bawic w jakies inne wynalazki
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Na AudioShow panowie od muzyki z komputera mieli chyba ten wzmacniacz, no i fajnie to grało z kolumnami Monitor Audio.

Skomentuj

Zastanawia mnie też jaką charakterystykę mają te głośniki - jaki wzmacniacz może do nich może pasować. Jestem młodą osobą, więc muzyka płynąca z tych głośników będzie bardzo zróżnicowana. Przypomnę - zmieniam komputerowe Logitechy na te WD, więc będzie nawet typowo radiowe granie (rock, pop, więc dynamika mile widziana).

Czyli polecacie tego A-449?
              Podłóg A-335, Yamaha a-500, SONY TA-F190, HARMAN KARDON PM 635 model A-449 będzie dla mnie najlepszą opcją? :)

Pozdrawiam
              Last edited by siwek755; 26.05.2015, 20:56.

Skomentuj

HARMAN KARDON PM 635 30 letni klocek. Mogą występować problemy z przełącznikami.
                Jak org. środek, to można brać za jakieś 150zl max.

Aczkolwiek mocniejsi bracia są na lepszych tranach wyjściowych.
                Sam PM 635 tyłka nie urywa, do monitorów ujdzie, z drugiej strony chyba nie ma co porównywać do tego pionka.

Skomentuj

Kazdy, solidny wzmacniacz japonski na tranzystorach bedzie do tego dobry. Brytyjskich Nad'ow ciezko bedzie kupic cos za 200zl ale jakby sie udalo, to tez bedzie dobra opcja.

Skomentuj

Ogólnie to po przesiadce z głośników komputerowych wszystko powinno dobrze zagrać, ten pionek ma strasznie przewymiarowane trafo, nad c320 takiego nie miał

Skomentuj

Myślałem o NAD, ale w tej cenie chyba pozostają mi japońskie konstrukcje. "strasznie przewymiarowane trafo" - chodzi że się grzeje? Ma się to jakoś do samego grania? No i szczerze zapytując, mimo że jesteś sprzedawcą, liczę na szczerość Ten A-449 będzie dla mnie najlepszym wyjściem?

Te pozycje powinienem też znaleźć w moim budżecie, któraś jest warta uwagi bardziej od pozostałych, którąś odrzucić?

1. Yamaha a-500
                      2. Pioneer A-335
                      3. Marantz PM-25
                      Last edited by siwek755; 26.05.2015, 21:46.

Skomentuj

Tzn trafo jest wielkie, dawno nie widziałem w gotowym sprzęcie takiego, nie wiem czy Ci przypadnie do gustu, ja go nie słuchałem bo u mnie tylko tyły w kinie napędza, aukcja się jutro kończy i jak się nie sprzeda wyciągam trafo i zasili 2 x uni, nie wiem jak twoje zdolności ale wolałbym uniego złożyć tyle że 200zl gotowy w ubodowie itp może być ciężko

Skomentuj

Nie siedzę w audio, więc jakieś DIY nie wchodzą w grę. Szukam po prostu taniego wzmacniacza żeby mi napędził te WD które które do mnie trafił niejako przypadkiem.
                          Tzn dobrze wyczuwam z Twoich postów - pełnej rekomendacji tego modelu który sprzedajesz nie wydajesz?
                          Last edited by siwek755; 26.05.2015, 21:47.

Skomentuj

Nie słuchałem go na tyle, gra czysto jak inne wzmacniacze w tym segmencie, kwota jest tak niska że wow bym się nie spodziewał, a osobiście jestem daleki poradą dawanym na forum kup to będzie rewelacja bo i głośniki różne, preferencje własne jak i akustyka pomieszczenia, wzmacniacz chyba najmniej w tym ma udziału

Po za tym ja go sprzedaje więc nie chce ci pisać że warto lub nie, niech ktoś inny ci doradzi
                            Last edited by szastal; 26.05.2015, 21:52.

Skomentuj

U mnie pioneer a447 napędza monitory a poł roku temu dawał radę sporym podłogówkom. Porównywałem go z yamahą a-500 i wypadł zdecydowanie lepiej. Kupiłem go z trzeszczącym potencjometrem, raz psiknąłem kontaktem i od 2 lat spokój, także możesz brać śmiało tego pionka:)

Skomentuj

Co rozumiesz poprzez "lepiej"? Yamaha nie grała bardziej ostro / wyraziście od cieplejszego Pioneera? Takie opinie widzę w sieci.
                                Last edited by siwek755; 26.05.2015, 23:48.

Skomentuj

Yamaha grała ostrzej, ale wcale nie lepiej jakościowo. W dodatku było z niej słychać wyraźnie mniej basu. Takie moje spostrzeżenia:)

Skomentuj

Zakupiłem Pioneer A-449 od użytkownika szastal, dzięki za pomoc.
                                    Dam jeszcze znać jak to będzie grało. Pozdrawiam

Skomentuj

Jeszcze jedna kwestia - jakie kable do tego? Zestaw mocno budżetowy więc z jakimiś kablami po x dych za metr nie będę się wygłupiał, ale chodzi mi o grubość. Długość kabla będzie +/- 3m, przekrój 2,5mm będzie ok? Coś np takiego, mam z odbiorem osobistym:
                                      http://allegro.pl/kabel-glosnikowy-2...tml#tabsAnchor

Skomentuj

Aż nadto, bedzie dobry.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X