Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PC do stereo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PC do stereo

Siema!

Jako że sytuacja w miarę się u mnie ustabilizowała to wracam do składania mojego systemu grającego. W tym temacie chciałbym krok po kroku opisać moje poczynania z konfiguracją komputera stacjonarnego do stereo, pomiarów oraz codziennego użytkowania.

Mój komputer:

- Windows 7 64 bit
    - Procesor Intel Pentium G3220
    - Płyta główna MSI H81M-P33
    - Dysk SSD SanDisk Standard 128GB SATA3
    - Pamięć HyperX Savage 4GB 1600MHz DDR3 CL9
    - Zasilacz Corsair VS Series 450W 80PLUS
    + teraz kupiłem E-MU 0202 USB

Zacznijmy od karty dźwiękowej.
    Podłączam usb, komputer ją widzi ale nie rozpoznaje, instaluje więc sterowniki beta ze strony producenta i resetuje kompa. Włączając komputer z podłączoną kartą system się tnie, jeśli włączam z wyłączoną to system odpala, dopiero wtedy włączam kartę i emu usb audio control panel ją widzi, w menadżerze też się pojawia i wszystko wygląda git, ale nie ma dźwięku... w foobarze wywala np: unknown error code (0x8889000f) i ogulnie coś nie chwyta.
    Przypuszczam że to konflikt sterowników.
    Kartę sprawdziłem na laptopie gdzie jest xp gdzie zastosowałem sterowniki z płyty dołączonej do emu i dźwięk na słuchawkach z minijacka outputs stereo był, więc zakładam że karta jest sprawna.

Dziś kupiłem key do windowsa, właśnie ściągam iso i będę próbował zacząć od formata i reinstalacji windy i sterowników, przy czym nie będę instalował żadnych innych od dźwięku oprócz emu. Chyba że z czystego windowsa już coś trzeba usuwać?
    Zastanawiam się też nad postawieniem 2 systemów, ale wolałbym żeby się udało z samym win 7.

Mam 0404 i bez większych problemów się obywam. A równolegle mam na chodzie kartę na płycie głównej. Prawdopodobnie masz nakićkane coś w systemie. Spróbuj najpierw tak: uruchamasz komputer i wciskasz f8 do momentu aż pojawi się menu ala dos. Wybierasz opcję ,, przywracanie usług katalogowych'' i czekasz aż system się uruchomi. Uruchamiamy windę ponownie i instalujemy sterowniki z uprawnieniami administratora. Uruchom ponownie i powinno grać. Jeżeli nie to reinstalka systemu. Ja po głębszym zastanowieniu kupiłbym w tej chwili jakąś Esi. Może za jakiś czas.
    Last edited by Artmag; 13.06.2015, 11:43. Powód: Błędy

Skomentuj

Po zainstalowaniu legalnego i czystego windowsa w zasadzie wszystko ogranicza się do klikania ok i dalej. Sterowniki beta do EMU ze strony producenta są ok, foobar łyknął kartę a potem asio też bez żadnych problemów. Swoją drogą, nawet na logitechach X-230 emu słyszalnie wyostrzyło dźwięk i nadało kontroli/precyzji basowi.

Skomentuj

Czaruję...
      X