Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1100 zł za coś takiego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

1100 zł za coś takiego

Kupiłem coś takiego za 1100 zł.

Słynne ARNy 4 szt w sekcji nisko; 1 w srednio i znana kopułka made in tonsil jako wysoki :)
    BR z tyłu.
    wysokie na 120cm głębokie na 45 cm szerokie na 20cm.
    Mdf. Boki czarny mat, przód jak widac.
    B. ładnie grają.

Co myślicie?
    Załączone pliki

Napisz coś więcej. Kto to robił ? Szczerze powiedziawszy to moim skromnym zdaniem przepłaciłeś ! A komu w góle przyszło do głowy robić taką dziwaczną kolumnę. Grać na pewno ładnie gra ale żeby aż 4 ARN'y ?! Myśle że daloby się taką kolumnę zrobić za 500 zł a nawet pewnie mniej. Chyba że kupiłeś 2 ? Ale nawet jak za 2 to myśle że troche przy drogo. Takie jest moje zdanie. Ale jak jesteś zadowolony to tylko to się liczy... !

Skomentuj

tall boy
      koszt samych głosników to 8x50 +2x50 2xwys =600zł +zwrotka ok 100zł + 200zł wykonczenie

Skomentuj

przemko, myślę że dokonałes dobrego zakupu za rozsądną cene.Napisz jak to gra.Jakieś szczególy.
        PZDR

Skomentuj

w sumie to dobra konstrukcja, nie trzeba dawac mocnych tlumikow i efektywnosc oraz moc zestawu rosnie

Skomentuj

8*arn =8*32zł=256zl
            2*arp =2*35zł=70zł
            2*gdwk10/80/x=2*54zł=108zł

razem za głosniki ok.440zł czyli cała reszta miałaby kosztować 660zł? przesada! pozatym nie jestem pewien czy to tak dobrze gra. przyznaje konstrukcja ciekawa.

Skomentuj

zalezy jaka tam jest zwrotnica i jakie podziały... ale z dobra zwrotnica taki zestaw napewno dobrze zagra

Skomentuj

Ej dziejok gdzie Ty po 32 zł ARN'y widziałeś ? Podaj namiary ! Klumna uważam że fajna ale jak za jedną to troche przesoliłeś. Jeżeli za dwie to Umberto masz racje ale zeby tyle za jedną ? Może to jakieś nieporozumienie ? Autor proszony o wyjaśnienia !

Pozdrawiam
                Tomasz Budzynski

Skomentuj

na allegro sa bodajze po 32 zł

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39408271

racja są po 35zł/szt, ale tez tanio.

Skomentuj

A ja mam takie pytanko. Czy jest sens budować takie "coś" ?

Skomentuj

zalezy co sie chce osiagnac

Skomentuj

A ja mam takie pytanko. Czy jest sens budować takie "coś" ?
                          A czy jest sens dawac 6 słabszych brzmieniowo głosniczków do jednej obudowy i wydac tyle samo co na 2 głosniki bijace o kilka klas ten zestaw - Bo zestaw ten łaczy 2+ 2 głosniki ARN szeregowo + równolegle . Posiada 2 częstotliwości podziału ( a głosniki klasy 13cm).
                          Wydając te same pieniadze w innym zestawieniu dało by rade zastosować filtry I rzedu dla niskośrednio co daje b.Duze mozliwości w jakosci elementu ( cena za filtr tu za element) mozna by sie pokusić o zgodnośc fazową itd

Skomentuj

hej
                            nie posądzajcie mnie ze kupilem jedna taka kolumne - po co mi jedna?
                            moze w tygodniu wrzuce jeszcze fotki ze szczegolami wykonczenia -naprawde fajne rozwiazanie zastosowane z boku -bardzo ciekawie sie prezentujące.

btw
                            zamienilem malucha za te kolumny :)
                            nie zaluje

co do szczegolow podzialu to nie wiem
                            przestrzeń -trójwymiarowa :) -extra
                            srednica jest wyrazista -sekcja dęta golców lub t love jest fantastyczna
                            basu w sam raz a moze nawet wiecej
                            moj su-a600mk2 sie dobrze spisuje razem z nimi

kto je robil? nie wiem odkupilem (zamienilem je od 2 właściciela -sa w bdb stanie) moze troche oslona przesiąknęla dymem papierosowym ale to sie wypierze :)

dołącze w tygodniu boki

Skomentuj

no to gratuluje udanego zakupu

Skomentuj

kurde chcial bym to uslyszec, sosnowiec niedaleko mnie wsumie jak bym tam gdzies kiedys jechal to moze bym wpadl na odsluch, chodzilo mi po glowie takie cos tez ale z arn116

Skomentuj

moim zdaniem jest to klon albo pierwowzór kolumn z diory. mniej wiecej tyle samo ANRów i kopółka Philipsa (jesli dobrze pamiętam). Diory mam okazje słuchać czesto (rodzinka) i w połączeniu z Yamaha grają świetnie.
                                  Poza tym smukłe kupymny mają swietny wygląd.
                                  Pozdrawiam

Skomentuj

masakrycznie to musi grac <lol>

Skomentuj

mi tez sie wydaje ze to solidna konstrukcja i nie ma co kombiowac....
                                      ...ladnie wyglada mi sie podoba :)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X