Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowy system do konwersacji - luźna dyskusja

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Konkurs niemerytoryczny nie ma sensu.
    Nawet jak ktoś jest początkujący i nie ma doświadczenia, a chce się nauczyć fornirować na przykład, to też może coś naskrobać i będzie to art o tyle lepszy że pisany z perspektywy osoby, która zaczyna,
    a nie wyjadacza, więc będzie zwracała uwagę na inne aspekty tego procesu.
    Oczywiście każdy pomysł można storpedować, powodując w wyniku tych działań to co trwa tu już jakiś czas, tylko co z tego wyniknie ?
    Czy sprawi to że forum ożyje ? Czy to że lklukasz zamyka temat żęby mi dopiec sprawia że innym chce się generować treść tego forum ? :)
    No nie wiem
    Może są rzeczy, które ja, jako nowy, zauważam, a które Wam, jako stałym bywalcom, umykają. Może.
    Jak dla mnie hermetyzacja jest jedną z takich rzeczy.
    Nikogo nie będzie przekonywał do lepszego :))

Skomentuj

Zamieszczone przez PanMembran Zobacz posta
      Jak dla mnie hermetyzacja jest jedną z takich rzeczy.
      Po części tak jest. Jednak to przypadłość wielu for.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nawet jak ktoś jest początkujący i nie ma doświadczenia, a chce się nauczyć fornirować na przykład, to też może coś naskrobać i będzie to art o tyle lepszy że pisany z perspektywy osoby, która zaczyna,
      a nie wyjadacza, więc będzie zwracała uwagę na inne aspekty tego procesu.
      Wolisz przeczytać artykuł osoby która fornirowała pierwszy raz czy osoby która fornirowała już 50 par kolumn ?
      Widzisz, forum się zmieniło bo i userzy się zmienili, kiedyś się jaraliśmy głośnikami TVM, a jak ktoś pojechał z fornirem to wszyscy wywalili oczy! o pomiarach nawet nie wspomnę. Po prostu forum dojrzało do pewnych rzeczy i już nic nie zachwyca, wiele osób dorobiło się świetnych głośników i całego sprzętu bo podorastali i zarobili pieniądze.
      Zobacz średni wiek stałych użytkowników to świadczy o tym że większość jest samowystarczalna a jak wpada "małolat" który ma 300 zł i chce zrobić cokolwiek to wszystko mu się odradza i każe dozbierać albo odpuścić w ogóle.

Jeszcze kilka lat temu z taką kwotą się kombinowało i budowało ale wszyscy byliśmy na podobnym poziomie. Teraz zaawansowanie konstrukcyjne na forum jest znacznie wyższe i każdy jest już znudzony klepaniem tego samego.
      Brakuje moim zdaniem kombinacji, testowania itd. Tak jak kiedyś wpadł Comendante z tasukami, było przynajmniej coś ciekawego i nowego, tutaj mam wrażenie że ludzie się boją wyskoczyć z czymś nowym że go po prostu zjadą.
      Last edited by Rfck; 14.08.2015, 17:05.

Skomentuj

No cóż, nie jest to stan rzeczy z którym należy się zgadzać, a raczej z nim walczyć.

To był problem od zawsze - jak ktoś kupił głośniki inne niż wszyscy to był jechany i wynik widzimy dziś

A co do fornirowania - zawsze liczy się świeże spojrzenie, poza tym ktoś kto nigdy nie fornirował pewnie lepiej zrozumie ten proces od kogoś kto ofornirował nie 50, a 5 kolumn. Rzeczy oczywiste dla kogoś z doświadczeniem, wcale nie muszą być tak oczywiste dla kogoś kto ma o tym średnie pojęcie.
        Poza tym - każdy od czegoś zaczynał i wedle mojego zdania każde nowe źródło informacji jest istotne i nikt z nas nie posiada jeszcze całej wiedzy z poruszanych tu dziedzin.
        A z innej strony - nie licz że jakiś pros napisze arta dla jakiejś np 12 calówki stxa.
        Niestety, albo i stety, wiedza jest w cenie. Ale zamykając się na to wszystko, sprawiamy że forum przesuwa się coraz bardziej w stronę urwiska.

Skomentuj

Nie na temat...
          Widzę że zarejestrowałeś się tutaj aby sobie ponarzekać.
          W domu nie masz z kim pogadać?
          Dziwny człowiek z ciebie...

Skomentuj

Chyba masz problemy ze zrozumieniem idei tego co piszę.
            Nie chce mi się wykładać jaśniej :) Może po prostu przeczytaj drugi raz i trzeci jeśli będzie potrzeba )

Pamiętam czasy gdy Igod chciał za forum podobno 10 000 zł i szczerze mówiąc ? Wtedy miało taką wartość.
            Ludzie pytali się o reklamy, żeby bazując na nich finansować serwer grafiki itd, a Igod odpowiadał że parędziesiąt czy 100 000 miesięcznie wyświetleń to są grosze i nie ma co.
            A teraz jest 20 postów dziennie :)))))
            Ja wiem że najchętniej to byłbyś tu modem, nawet jakbys miał pisać tylko z innymi modami - nawiasem mówiąc - kiedy Irek napisał ostatniego posta ?
            Nawet Irkowi nie chce się tu pisać:)
            I coraz mniej się dziwię - gdy tylko ktoś napisze żę jednak jest nie tak, od razu spotyka się ze ścianą, niechęcią i zamykaniem tematów
            Zaprawdę - bardzo to dojrzałe, nawet w oczach studentów, gdy patrzą na ludzi mogących być ich wujkami
            Nie mam z kim gadać w domu ? A kto tu ma 4000 postów ?

Skomentuj

Nie na temat...
              Czyli miałem rację...

Skomentuj

To co by się przydało to dział - testy, w których można by umieszczać testy firmowego i nie tylko sprzętu - od domowego, poprzez CA, aż do profesjonalnego.
                Pomogłoby to obecnym userom i dałoby szansę przyciągnięcia kolejnych.
                problem w tym ze to forum DIY
                na audio stereo jest dzial z fabrycznym sprzetem... i tam jest pelno handlarzy ktorzy naciagaja ludzi :(

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                Faktem jest to, ze portal moglby zostac rozruszany w jakis sposob.
                Ale ogolnie temat forum od tej strony jest w gestii Pawla S.
                dlatego pisalem o konkursie dla poczatkujacych... ale jak widac nie jestescie do tego przychylni

Ale ja mam na myśli testy szerzej pojęte - nawet niekoniecznie gotowych kolumn, ale też klonów, samych głośników, itd itp.
                Przydałoby się i budowałoby to bazę danych i opinii na temat konkretnych rozwiązań.
                bylo poruszane dziesiatki razy. na audiomanii nawet temat ruszyl i na poczatku mial sie dobrze
                niestety musialaby to pisac grupka tych samych osob i miec jakies glosniki jako punkt odniesienia.

Wystarczy przejrzeć jakim problemem są poszukiwania sprzętu z car audio.
                z CA jest najwiekszy problem!
                tego sprzetu jest tak duzo i zmienia sie tak czesto, ze nie da sie tego u nas opisac!

Konkurs na najlepszy artykuł wylaniany w duże głosowania przez osoby zarejestrowane przed ogłoszeniem konkursu. Wygrać może każdy, aby tylko stworzył art związany z tematyką forum. 3 miesiące czasu, potem głosowanie tydzień i koniec
                Wszystko musi być autorstwa biorących w konkursie i jazda
                Najlepiej nagrodzić że trzy miejsca żeby zachęcić, albo i więcej-jakimiś forumowymi zabawkami.
                IMO nic prostszego
                to jest dobry pomysl!
                pierwsze 3 miejsca to np jakies glosniki (mam zestawik na 1 kolumne estradowa )
                a dla kazdego kto wezmie udzial np kalendarze forumowe lub kubki (pomysl jest, brak czasu na realizacje)

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                Początkujący napisze artykuł ? dla kogo ? Wiadomo że doświadczony napisze lepszy bo ma więcej praktyki i wiedzy.
                pewnie ze napisze!
                wystarczy ze zrealizuje dobrze FAQ. wybiera zagadnienia, zbiera info z sieci, oprawia ladnie grafika i ma juz ladny przydatny art

Pamiętam czasy gdy Igod chciał za forum podobno 10 000 zł i szczerze mówiąc ? Wtedy miało taką wartość.
                Ludzie pytali się o reklamy, żeby bazując na nich finansować serwer grafiki itd, a Igod odpowiadał że parędziesiąt czy 100 000 miesięcznie wyświetleń to są grosze i nie ma co.
                A teraz jest 20 postów dziennie ))))
                dawno ciebie tutaj nie bylo... i nagle znasz doskonale statystyki?
                tomaszu, pokazesz cos?

pytan o reklamy mamy bardzo duzo!
                ale my to robimy dla IDEI a nie dla pieniedzy!
                i dlatego NIGDY tutaj nie bedzie reklam!
                i nie ma mowy tez o sprzedazy! forum zawsze bedzie nalezalo do forumowiczow

Nawet Irkowi nie chce się tu pisać
                jakbys nie wiedzial, to irek nie pracuje juz w LDMie i sie nie nudzi calymi wieczorami...
                jak juz inni napisali - forum dojrzewa i ludzie poswiecaja wiecej czasu na prace czy rodzine
                tylko ja jestem taki glupi ze marnuje pol wolnego dnia zeby sie z wami uzerac :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  to jest dobry pomysl!
                  pierwsze 3 miejsca to np jakies glosniki (mam zestawik na 1 kolumne estradowa )
                  a dla kazdego kto wezmie udzial np kalendarze forumowe lub kubki (pomysl jest, brak czasu na realizacje)
                  W czymś CI pomóc ?
                  dlatego pisalem o konkursie dla poczatkujacych... ale jak widac nie jestescie do tego przychylni
                  Kto nie jest ? Mogę nawet pomóc w organizacji jak tylko jakiś pomysł się pokaże.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                    W czymś CI pomóc ?
                    grafika na kubki jak sie znasz
                    podawalem link do aukcji gdzie kubki z grafika kosztowaly 5zl!

Skomentuj

Nie na temat...
                      grafika na kubki jak sie znasz
                      podawalem link do aukcji gdzie kubki z grafika kosztowaly 5zl!
                      Jest jakiś projekt ? to ma być tylko logo DIyaudio ? Jeśli tak to ktoś kto je projektował na pewno ma plik psd do fotoszopa.
                      Trzeba namiary na firmę znaleźć, popytać jak ma wyglądać grafika i zrobione.

Skomentuj

Nie na temat...
                        samo logo juz mam

ale samo logo sie marnuje. trzeba by cos dodac
                        wszystko opisane w grupowych zamowieniach

Skomentuj

nie wszyscy się znają na owych skryptach. Ja jestem jednym z nich, nie wiem co sie zczym je i co je różni, to nie wiem co doradzić, zaproponować.

Skomentuj

Znam statystyki, tak po dobie spędzonej na forum doznałem przerazenia jak mało się dzieje. Nie chodzi o narzekanie, ale o zdziwienie....

Wychodząc z założenia że aby móc powiedzieć coś o jakimś sprzęcie trzeba mieć punkt odniesienia,a recenzować musi to grupa niezależnych ekspertów to zmieńmy forum na stolarskie i podarujmy sobie audio
                            W tym tkwi szkopuł że każdy odbiera brzmienie nieco inaczej i raczej tego nie zmienisz;]

Może i Irek nie pracuje w LDMie, ale nie zmienia to faktu że nie pisze nic,a modem jest

Skomentuj

Znam statystyki, tak po dobie spędzonej na forum doznałem przerazenia jak mało się dzieje.
                              a to dziwne ze po dobie znasz statystyki...

zaczynam nabierac podejzen czy to aby napewno "TY"

Skomentuj

No już tydzień minął :)
                                Kiedyś w wakacje ruch był większy niż w roku szkolnym :)

Nie, ja to nie ja

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985
                                  Czasami lepiej jest nie pisać nic niż pisać za dużo .
                                  I tym akcentem robimy czystkę z kolegą. Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X