Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mały zestaw nagłośnieniowy pod TV w granicach 300zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mały zestaw nagłośnieniowy pod TV w granicach 300zł

Potrzebuje dla kolegi mały zestaw nagłośnieniowy pod TV za około 300zł. Tylko pod filmy. Pokoik jest malutki. 2.1 lub 5.1 jeśli jest możliwość połączenia 5.1 do poniższych urządzeń (o tv na stronie LG nie ma nic, a w dekoderze jest tylko wyjście stereo RCA)

TV: lg-55UF8007
    dekoder: sagemcom esi88

Rozglądałem się po zestawach komputerowych, ale widzę tylko wejścia na minijack'i.

Bardzo proszę o poradę.

za 300zł to nie wiem czy sam zestaw stereo wykonasz, a do tego kup wzmacniacz i kable.

Skomentuj

Pytam o gotowce :) Dlatego w offtopic. Zdaje sobie sprawę z jakości tego sprzętu ale taki jest budżet.

Polecicie coś ?

Skomentuj

Może dwa takie słupki http://stx.pl/stx-f-80-n-kolor-orzech.html

Skomentuj

Albo jakaś TLka na szerokopasmowcach np TangBanda ?

Skomentuj

A kolega ma wzmacniacz czy ma to być system "samonapędzający się"
            Z tych drugich w takiej cenie masz to:
            http://www.morele.net/glosniki-kompu...-fc330-322001/
            wejście na RCA jest, 2.1 jest - tylko czy zagra to lepiej od tego co jest w TV to nie wiem.

Skomentuj

Ten zestaw zamiast głośników wysokotonowych ma atrapy. Za 400zl można mieć 2.0 od modecome które nawet myślę że można polecić w tej cenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                Ten zestaw zamiast głośników wysokotonowych ma atrapy. Za 400zl można mieć 2.0 od modecome które nawet myślę że można polecić w tej cenie.
                Ja znalazłem tylko coś co mieści się w budżecie, sam gdybym miał wybierać z takich zestawów, poszedlbym w Microlaby Solo. Jak na swoją cenę to aż tak uszu nie drażnią.
                Jednak i tak wolałbym trochę dozbierać i kupić używany wzmak i kolumny. Za 6-7 stówek można złożyć coś co zeżre te komputerowe plastiki.

Skomentuj

w tym przypadku tweeter robi za membrane bierną xD

zdjęcie nie moje

Do TV może poszukaj jakiś sound barów, kiedyś były jakieś sony dedykowane pod konkretny model, więc możliwe, że trzeba by było trochę w nich grzebnąć ale za to chodziły za małe pieniądze.
                  Last edited by scythe1123; 31.08.2015, 16:53.

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                    w tym przypadku tweeter robi za membrane bierną xD

Przepraszam za offtopa, ale to zjawisko przerosło moje zdolności akceptowania współczesnego marketingu. Musiałem skomentować. Pękłbym gdybym się powstrzymywał.

Kolega zza biurka kupił na alle jakieś pół roku temu soundbara yamahy, takiego z 40 głośnikami za chyba 300 czy 350 i jest zadowolony. Jeśli masz czas popolować, może trafisz?
                    Last edited by Micwoj; 01.09.2015, 08:01.

Skomentuj

Czaruję...
                    X