Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kantor internetowy czy zwykły?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kantor internetowy czy zwykły?

Witam! W najbliższym czasie wyjeżdżam na jakiś trochę do UK. Potrzebuję zabrać trochę funtów, żeby mieć na pierwsze wydatki. Już miałem iść do kantoru i wymienić kasę, ale znajomy powiedział mi, że mam to zrobić w kantorze internetowym, bo podobno wychodzi korzystniej. Czy ktoś z Was korzystał z takiego kantoru i może wypowiedzieć czy warto i jak to przebiega?

Najlepiej zabierz złotówki i tam wymien na funty
    Bedziesz wymieniał po korzystniejszym dla siebie kursie
    Albo plac karta kredytowa
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak. Ja korzystam cały czas z kantoru https://fritzexchange.pl/ i bardzo polecam.
      Kurs jest bardzo dobry, całość trwa dość szybko bo w zasadzie ograniczenie jest po stronie banku w UK.
      Działa to w ten sposób że zakładasz sobie u nich konto ( bezpłatnie) przelewy z tego konta są również bezpłatne!
      Następnie wysyłasz ze swojego banku kwotę jaką chcesz na to konto i dokonujesz wymiany na inną walutę. Potem już sobie wysyłasz np funty z konta we fritzie na swoje konto w UK. Trwa to oczywiście dłużej niż pójście do kantoru i wymiana ale jest bardzo wygodne.

Nie ma większej różnicy pomiędzy kursem w takim kantorze a normalnym stacjonarnym, jeśli nawet to przy kwocie np 1000 zł nie będzie to wielka kasa a parę złotych. Na pewno nie rób wymiany w żadnym banku!!! tam zawsze kurs jest niekorzystny!

Aha, musisz zajrzeć w regulamin bo nie możesz np. wymienić 10 zł , jest jakaś minimalna kwota wymiany.

Skomentuj

Niedawno też miałem obawy co do kantorow internetowych a musiałem wymienić kilka razy walutę jednak znajomy powiedział że nie ma czego się obawiać. Jest trochę lepszy kurs I nie ma z tym problemu żadnego.

Skomentuj

Patrzac po tym kursie ze strony to u mnie w kantorze jest troche lepszy
          Przejeżdżałem obok to wszedłem
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Funt brytyjski GBP 5.7766 - 5.8256

Skomentuj

Zamieszczone przez aertuss Zobacz posta
              Potrzebuję zabrać trochę funtów
              to też ma znaczenie ILE
              znajomy powiedział mi, że mam to zrobić w kantorze internetowym, bo podobno wychodzi korzystniej
              nigdy nie korzystałem bo zawsze jak idę do kantoru mówię ile chce i po jakim kursie i ZAWSZE kupuję taniej niż oficjalnie na tablicy w kantorze

- - - - - aktualizacja - - - - -

dobrze by było jakbyś uzupełnił profil
              Polska

Skomentuj

krakowska

Ja korzystam i polecam. Zobacz sobie na jakieś porównywarce kantorów, który w danym dniu ma najlepszy kurs. Uważaj na te promocje, bo ja kiedyś skorzystałam i ..przepłaciłam. Kurs był dobry, ale opłaty potem pogorszyły sprawę i promocja to tylko była z nazwy. Od tamtej pory nie korzystam z tych, które oferują promocje. A, że się naciełam to od tej pory piszę na forach jak tylko temat się pojawia. Od jakiegoś czasu korzystam z ergokantor. Ale wcześniej z innych. I w ogóle uważam, że to pomysł takich kantorów jest super. i gratuluje temu, który to wymyślił.

Witam! W najbliższym czasie wyjeżdżam na jakiś trochę do UK. Potrzebuję zabrać trochę funtów, żeby mieć na pierwsze wydatki. Już miałem iść do kantoru i wymienić kasę, ale znajomy powiedział mi, że mam to zrobić w kantorze internetowym, bo podobno wychodzi korzystniej. Czy ktoś z Was korzystał z takiego kantoru i może wypowiedzieć czy warto i jak to przebiega?

Skomentuj

Zamieszczone przez kkrakowska Zobacz posta
                  i gratuluje temu, który to wymyślił.
                  No dzięki temu mogę paroma kliknięciami wysłać pieniądze na polskie konto, a tak bym musiał naginać do kantoru, potem do banku wpłacić złotówki i zrobić przelew.

Skomentuj

https://www.walutomat.pl/
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja będąc za granicą korzystałem z kantoru alior banku i miałem do tego kartę. Zobacz czy Ci się nie będzie to kalkulowalo. Nie to że reklamuje bank, bo poza tym to jest drogi.

Skomentuj

Ja wybrałem kantor internetowy inKantor i jestem abrdzo zadowolony, faktycznie jak wymieniałem większą sumę pieniędzy to skorzystałem na tym że w kantorach on line są większe kursy, nawet nie trzeba wychodzić z domu aby wymienić gotówkę więc myślę że warto.

Skomentuj

0 postów i reklama konkretnego kantoru, post (płatna reklama szemrana) do śmieci ?

Tak samo post kkrakowska wyżej.

Ogólnie cały temat wygląda jak "zorganizowana akcja reklamowa", a za reklamę się płaci ;-)

Skomentuj

W zeszłym miesiącu byłem na wakacjach we Włoszech, wiedziałem ile potrzebuję na hotele i stałe opłaty, wypłaciłem w kantorze. Mogę chwycić gotówkę do łapki, sprawdzić i dostaję paragon w razie gdyby coś. Jakoś nie mam zaufania do tych internetowych, za resztę płaciłem kartą. Tragedii w opłatach nie było, a płatności było sporo, choćby pociągi i kolejki. wygodniej mi było wsunąć kartę do automatu, niż szukać drobniaków w portfelu.

Skomentuj

Ja od kilku lat korzystam z tego samego kantoru i nigdy nie było żadnych problemów.

Skomentuj

Czaruję...
                              X