Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki do laptopa...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki do laptopa...

Witam
    Długo służyły mi sennheiser'y hd 201, ale z wiekiem czasu "odmówiły" posłuszeństwa...
    Pora na coś nowego, tylko pytanie które wybrać...

Budżet powiedzmy 150zł
    Używane będą głównie do oglądania filmów i małych zabaw w "programach do robienia muzyki", podłączone bezposrednio do laptopa - innej możliwości nie ma.
    Co do wymagań:
    Kabel musi mieć min 2.5m

Przeglądałem allegro i forum, czekam na jakieś propozycje od osób które słuchały danych słuchawek.

Maxell retro dj
    Zamkniete sluchawki. Dobrze izoluja od otoczenia. Troche za male pady na uszy wiec dla mnie to takie troche na wpol wokoluszne sluchawki. Kosztuja niewiele wiec 1,2m kabelek mozna wybaczyc i dokupic przedluzke. Dobra mocna konstrukcja, sporo wytrzyma. Po roku intensywnego uzytkowania pady popekaly i wymagaja wymiany. Pomimo tego warto bo graja bardzo fajnie. Lepiej niz hd201.

Skomentuj

Dzieki za propozycje
      Ktos cos jeszcze? Bo chcialbym dzisiaj zamowic zeby doszly do mnie do czwartku...
      Jakis szal jest na to:
      http://allegro.pl/sluchawki-superlux...601092914.html jakies opinie?
      http://allegro.pl/sluchawki-unitra-s...966657630.html ktos miał, sluchal?

Skomentuj

ja mam te superluxy, nie dawno kupiłem białe, w tej cenie myślę, że sprzęt ok, porównań dużych nie mam, wcześniej używałem i używam do dziś philiphsów shp1900 za 20 zł, które już nie pamiętam nawet ile czasu mam.
        Superlux jak ktoś trafnie podsumował idealna nazwa dla sprzętu oświetleniowego :) a po za tym szukałem po forach, testach i wygrały one wg kryterium cena=jakość. W komplecie 2 pary padów, dwa kabelki 1m i 3m które w bardzo łatwy sposób można zamienić, wymienić(tak zalecają na forach),
        ja używam w pełni wersję ori słucham na laptopie toschiba już też lekko wiekowym głównie youtube, i mi wystarczają, nawet szczegółowe, bas dobry, dość czysto odtwarzają dźwięk nawet jak się dużo dzieje. Kończąc bardzo dobry stosunek cena=jakość.

Skomentuj

Czołem Waszmościom :)
          Jakiekolwiek słuchawki AKG są dobre, nawet te najtańsze nieźle grają. Ja używam pchełek K315 za 75zł i są naprawdę dobre. Te droższe są oczywiście lepsze, każdy znajdzie coś dla siebie. AKG to grupa Harman Kardon, nie wypuszczają żadnego knota w przeciwieństwie do Sennheiser. W tym ostatnim owszem, HD650 są doskonałe (sporo słuchałem) ale te budżetowe to byle co.

Skomentuj

Śmiała teza.

Może dopisz że to Twoja opinia.

Skomentuj

Zamieszczone przez omszały głaz Zobacz posta
              AKG to grupa Harman Kardon, nie wypuszczają żadnego knota w przeciwieństwie do Sennheiser.
              tyle napisałem co w folderach wyczytałem...

Ciekawe co więcej wiesz o AKG z folderów?

A teraz napisz co AKG skopało do końca a starało się wypromować za pomogą celebrytów na superprodukt zanim stali się "Grupą"

Skomentuj

Że swojej strony mogę polecić sl hd681. Miałem przed nimi hd201 i po przejsciu na SL jestem bardzo zadowolony

Skomentuj

Ze swojej strony mogę polecić sl hd681. Miałem przed nimi hd201 i po przejsciu na SL jestem bardzo zadowolony [emoji4]

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                    Śmiała teza.

Może dopisz że to Twoja opinia.
                    Napisałem że używam i słucham. Nie wiem co spieprzyło AKG, nie śledzę ich dokonań i "dokonań", natomiast miałem okazję trochę słuchawek przesłuchać, stąd moja (MOJA) opinia. Sennheisera też przesłuchałem w sporej ilości i podtrzymuję moją opinię - ich słuchawki z górnej półki są z górnej półki, budżetowe są byle jakie, gorsze zazwyczaj niż np Sony czy Philipsy w tej samej cenie (100-200PLN) Może moja opinia że HK po całości nie robi bubli jest na wyrost, ale się jeszcze z nimi nie spotkałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez omszały głaz Zobacz posta
                      omszały głaz
                      omszały głaz jest nieaktywny
                      Początkujący

Jakim cudem koleś ma 0 postów jak już chyba trzeci napisał?

Skomentuj

W offtopicu posty nie są liczone.

Skomentuj

a może kolega Maxi napisze jaka decyzja?
                          czy już po czy jeszcze przed zakupem?

Skomentuj

Witam
                            Sluchawki jeszcze nie zakupione, zostalem w robocie tydzien dluzej...
                            Prawdopodobnie wybor padnie na superluxy ale jeszcze czekam na propozycje

Skomentuj

Czaruję...
                            X