Mój telefon przełączył się w tryb audiofilski ( uważa, że cały czas ma podłączone słuchawki, i nie da się już nic z tym zrobić - czytałem, próbowałem ) a i ma sporo lat, więc czas najwyższy wymienić go na coś nowego. Budżet max 1000zł. Oczekiwania: płynność działania, ekran ok. 4 cale, może być dobry aparat, ale nie musi, miło byłoby gdyby potrafił coś grać. Nie korzystam z gier, animacji ani innych tego typu bajerów. Głównie zależy mi na tym, żeby nie mulił, ekran był przejrzysty i dobrze przeglądało się na tym internet. System obojętnie jaki. Szybki i stabilny :p Polecicie coś ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Smartfon do 1000zł
Collapse
X
-
Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz postawersja z 1GB
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNokia/Microsoft.
Dodatkowo do Lumii dodawali darmową nawigację, ale jak jest po przejęciu przez Microsoft to nie wiem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaBawiłem się kiedyś Lumią 720 która miała dwa lata. Nie było ani śladu zawalenia systemu, wszystko chodziło płynnie i nic się nie zacinało. Jak ktoś używa telefonu a nie się nim bawi to WP będzie świetny. Android jest dobry dla dzieciaków łojących w gry albo geeków, którzy wiedzą z czym się je ten system i sami sobie go usprawnią odpowiednimi modami. Do codziennej komunikacji, buszowania po necie i mediów społecznościowych WP będzie idealny. Utarło się, że odstaje ilością aplikacji, ale większość tych głównych jest, a to czy są do wyboru 4 Latarki czy tylko jedna, można chyba pominąć :)
Dodatkowo do Lumii dodawali darmową nawigację, ale jak jest po przejęciu przez Microsoft to nie wiem.
Telefony na andku mają swoje choroby - potrafią rzucać błędami, wieszać się itd. Jednak andek ma gigantyczny atut tym bardziej dla NAS miłośników muzyki. Programy tupu TIDAL, SPOTY mają pełną funkcjonalność np. jakość hi fi. TIDAL na windowsie odpalany jest na stronie co go muli i ogranicza. Nie ma opcji wyboru jakości odsłuchu lub np. opcji offline...
Z andka w rozmiarze 4,3 cala nie ma lepszej alternatywy od S4mini BE. Chińskie telefony są ryzykowne. Miałem asusa z chin i pogoniłem po 6m bo bateria trzymała około 8h. Wracające alcatele, huiweje i inne wynalazki widzę każdego dnia w pracy jak wracają :PPLast edited by gokar83; 15.09.2015, 21:28.<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
-
Autor chce coś małego a wszyscy polecają duże komórki:)
Tu jest pies pogrzebany. Ma być mała. Ja rozumie autora bo sam też mam dość 5 cali w kieszeni, powycieranych kieszeni itd.<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaNa androida jest sposób - cyanogenmod, którym microsoft też się bardzo interesuje.
Android już na początku jest zawalany śmieciami przez google a dodatkowo producentów urządzenia.
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaMniejsze nie są warte uwagi.
No i nie zapominajmy, że smartfony mają zastępować przenośne konsole do gier. Także jak ktoś w gry nie łoi to nie jest mu potrzebny potwór w kieszeni, tylko system dopasowany do możliwości telefonu, a to w przypadku WP stoi na wyższym poziomie. Andek musi pasować na tysiące modeli, WP tylko na kilka.
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaJednak andek ma gigantyczny atut tym bardziej dla NAS miłośników muzyki
Cały czas powtarzam, że nie neguję androida, to nie jest złe rozwiązanie. Jednak uważam, że jest on kierowany bardziej dla dzieciaków albo geeków jako zabawka. Potwierdza to google store i lista topowych aplikacji. W większości są to gry. Jak ktoś nie gra, niech szuka gdzie indziej - myślę że wyjdzie na tym lepiej.
Skomentuj
-
Mniejsze nie są warte uwagi - tu miałem na myśli ekran. Lumia 735 jest na oledzie i ekran ma fenomenalny. 635 i wszystkie poniżej to zwykle TN i to słabej jakości. Telefon dotykowy to nie procek i ram ale przede wszystkim EKRAN.
TIDAL to muzyka z flacow więc nie wiem czemu mam się ograniczać do odtwarzania w brudnym pociągu. Przy odpowiednim sprzęcie towarzyszącym mamy całkiem dobre źródło muzyki :)<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
Skomentuj