Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Smartfon do 1000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
    Lumia 735 jest na oledzie i ekran ma fenomenalny
    No widzisz, tu już kwestia preferencji. OLEDY wyglądają efektownie, ale mocno przesycają barwy, coś za coś. Poza tym znowu dochodzi kwestia o którą cały czas mi chodzi. To zależy kto jak użytkuje telefon. Jak ktoś się lubi bawić i ciągle w ten ekran patrzy to będzie widzieć różnicę, ale jak ktoś telefonu uzywa jako pomocy do komunikowania się z osobami i ze światem, to przypuszczam że nie. Bynajmniej ja wolałbym kosztem gorszego wyświetlacza, płynniejsze urzadzenie.
    Przy odpowiednim sprzęcie towarzyszącym mamy całkiem dobre źródło muzyki
    Okej, ale spójrz na to tak, w domu każdy ma komputer, można kupić dedykowany DAC albo choćby dobrą kartę muzyczną i osiągnąć lepsze rezultaty. Idąc na miasto słuchawki podpinasz pod telefon a nie pod wzmacniacz, także ta jakość też pójdzie w dół, do tego dochodzi szum z otoczenia i w rezultacie większość miała by problem odróżnić tłuste MP3 od FLACA.
    Mamy inne zdanie na ten temat i żaden go nie zmieni także nie ma się co kłócić

A co do Galaxy S4 mini, to nie wiem jak Black Edition ale zwykłego bym nie chciał ze względu na dziadowską samsungową nakładkę na Andka. Dziewczyna ma ten tel jako służbowy, wystarczy trochę pobuszować po necie i bateria się traci.

Skomentuj

Jak smartphone to tylko nexusy. Ja mam czworeczke i do dziś otrzymuje aktualizację systemu. Zalety to ogromne wsparcie oficjalnie jak i nieoficjalne, kompatybilność ze wszystkimi nowymi gadżetami, tj np cardboard, chromecast itd. Można powiedzieć, że nexusy są jakby wyróżnione podłóg innych "jedno rocznych" smartphone. Jak się nie mylę to nawet flagowce Sony nie maja and 5.0 ją miałem z pół roku temu..

Za 1k Kupisz nexusa 5 na 6 jeszcze za mało..

Skomentuj

Jeżeli kogoś interesuje porównanie android vs WP to może przeczytać moją osobistą opinię bo posiadam telefony na obu tych systemach. Używałem WP 8 na nokii 620 potem przesiadka na LG G2 mini z jakimś tam androidem , po roku powrót do nokii. Tak więc używałem obu systemów dość aby wyrobić sobie opinię.

Zgodzę sie z jednym przedmówców, jeżeli nie jest się dzieciakiem i geekiem to WP jest ogólnie rzecz biorąc przyjaźniejszy. Kafelkowe rozwiązanie ekranu, szczególnie po aktualizacji do 8.1 i możliwości robienia folderów, jest o wiele lepsze niż ekrany androida i wieczne przewinienie i szukanie apki.
        Przejrzystość i intuicyjność opcji konfiguracji jest dla mnie lepsza w WP, nie miałem z tym większych problemów chociaż są idiotyzmy typu brak możliwości odpięcia zdjęcia od kontaktu. Trzeba skasować zupełnie kontakt i dodać na nowo bez zdjęcia.
        Za to np konfiguracja konta pocztowego na nokii bajka , chwila moment wszystko działa. Na androidzie pomimo wielu prób nie odpaliłem konta pocztowego z onetu, po prostu się nie da. Podobnie konfiguracja internetu. Nokie miałem z plusa a kartę z T mobile, zero problemu. Wsadziłem działa. Na androidzie już nie, wpisywanie jakiś parametrów itp.
        Wbudowany słownik z mechanizmem uczenia i podpowiadania kolejnych wyrazów działa 100x lepiej na WP niż androidzie. Z tego co wiem do andka trzeba sobie dogrywać jakiś inny. Dla mnie to poważna wada, ze podstawowe funkcje trzeba poprawiać aby były dobre.
        Ogólnie obsługa + konfiguracja i przejrzystość to na korzyść WP.

Aplikacje, tu jest różnie. Pomijam mity o pustym sklepie w windowsie i uginającym półki sklepie androida. Mam to gdzieś, co potrzebowałem to mam, nadmiary mnie nie interesują a i tu i tu większość apek to kompletny shit. Licytowanie się na ilość gówna nie ma sensu. Android lepiej wspiera funkcje google, co jest oczywiste samo przez się. Poczta gmail, google maps, synchronizacja z google+, youtube, to działa super. Facebook tez lepiej działa na andku.
        Zaletą nokii to funkcje pakietu office oraz naprawdę dobra nawigacja. Może mapy nie dorastają do pięt dokładności map google ale po pierwsze działają offline, po drugie działa to szybciej bo nie ładuje dziesiątków megabajtów danych, po trzecie nawigowanie jest dużo lepsze. Porównywałem i android ciągle się gubił, pokazywał że przemieszczam lub jestem z zupełnie innym miejscu niż naprawdę a to wszystko idąc piechotą a nie samochodem! W andku problem chyba wynika z funkcji lokalizacji która daje jakby priorytet lokalizacji w oparciu o stacje bazowe a nie o GPS a wyłączenie tych pierwszych i zostawienie samego GPS kończy się ciągłym stękaniem systemu o przywrócenie tej funkcji.

Jeżeli chodzi o aplikacje to lekka przewaga androida, jeżeli dla kogoś ważna jest nawigacja to plus dla WP.

Stabilność. W obu przypadkach jest gówniana. Zarówno jeden i drugi system nie wytrzymuje paru dni normalnego użytkowania bez restartu ! W nokii permanentnie blokuje mi sie ekran i przestaje działać dotyk oraz klawisz odblokowania, pomaga tylko twardy reset przez wyjęcie baterii. W androidzie po zbyt długim użytkowaniu ekran dostawał padaczki sam losowo sobie klikał uruchamiając co popadnie lub dzwoniąc do randomowej osoby. Wyłączenie z klawisza tez nie było możliwe bo trzeba je potwierdzić klepnięciem w ekran a jak to zrobić skoro ten ma padaczkę?
        Zaletą nokii jest wyraźnie lepsze zarządzenie zasobami, jak działa to jednakowo szybko. Adroid zajmuje co sie da a jak sie skończy to zwalnia i sie muli. Robiac te samerzeczy nokii starcza 512 MB ramu a android sie zamula na 1GB.

Ogólnie jakbym miał wybierać to chyba znów wybrałbym coś z WP

Skomentuj

S4 mini black edition. Za około 700
          +1, mam i chwale sobie
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
            no jeden i drugi system nie wytrzymuje paru dni normalnego użytkowania bez restartu !
            Nie wiem co wam z tymi resetami mój N4 chyba tylko z dwa razy łapną muła (mam go z dwa lata)ale to przez wadliwą aplikacje.

Skomentuj

Yoshi_80 na androida jest HERE maps czyli pewnie to samo co na Windowsie bo to są mapy od nokii.
              Ja na androidzie używam swift key jako klawiatury.

Spójrz może na nowe moto g, główna zaleta jest taka, że jest praktycznie czysty android bez dodatków, a takie samsungi po dwóch latach zaczynają mulić.
              Poza tym lubię motorolę, bo ma bardzo głośne dzwonienie, na tłocznej ulicy przy ruchu samochodów można usłyszeć, że telefon dzwoni, bo wcześniej w HTC miałem z tym problem.

Skomentuj

Kupiłem s4 mini black edition. Jestem zadowolony :) Śmiało mogę polecić go dalej. Dziękuje za doradztwo :) Nigdy nie miałem do czynienia ze słuchawkami dokanałowymi, ale te dołączone do zestawu z telefonem nie są tragiczne (a spodziewałem się tragedii) - trzymają poziom dousznych z K750i, których używałem dotychczas w podróży.

Skomentuj

Mam dokładnie ten telefon, kupowałem go właśnie za tytułowe 1000zł i uważam, że sporo przepłaciłem, a to było jakiś czas temu. Ile teraz Cię kosztował?
                  Telefon generalnie fajny, w miarę szybki, bardzo ładny wyświetlacz, bateria też trzyma, ale ramka wokół ekranu nie ma szans zbyt długo wytrzymać - zacznie się ścierać.

Skomentuj

Ale te samsungi sa drogie Moj chinczyk(THL4400) za 250zl ma lepsze parametry niz ten szajsung za 800zl

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                      Moj chinczyk(THL4400) za 250zl
                      A gdzie go masz za 250zł przy aktualnym kursie dolara..?

Skomentuj

No teraz juz sie go nie dostanie w tej cenie, bo dolar znacznie poszedl w gore ale to juz leciwy model :P Ja go mialem za 80$ w zeszlym roku.

Skomentuj

Patrzyłeś na Huwawei P9? Fajny telefonik, ale trochę większy niż 4 cale.

Skomentuj

Mogę ci doradzić coś z Sonego a lepszym wyborem będzie HTC. Jakoś do Samsunga mam wstręt. Niby dobre telefony mój kumple kupuje te z serii Galaxy i jest naprawdę fajny i super mu działa. Ale ja osobiście mam złe doświadczenia z nimi. Kupiłem już dwa mojej narzeczonej ona dość mocno eksploatuje telefonu internet, facebook. instagram i tak dalej o ba samsungi padły moment. Za to tera kupiłem jej HTC desire 620 i jest super. Telefon już ma chwilkę czasu i naprawdę wszystko działa jak należy i ona sam jest zaskoczona.

Skomentuj

Czaruję...
                            X