Czy w marketach budowlanych trzeba też kupić całą dużą płyte czy mozna kupić tylko tyle ile sie potrzebuje? Pytam sie bo niedaleko mnie jest firma zajmująca sie handlem płytami drewnianymi i u nich mozna kupic tylko w całości i jest to w rozmiarze 4x5m (chyba) i kosztuje to za 18mm 160 zł, a 20m^2 to troszku za duzo jak dla mnie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
MDF
Collapse
X
-
W wawie w castoramie placimy tylko za to co kupujemy,cieciem klient sie nie przejmuje,zamawia,dostaje pod wymiar <tolerancja 2-3mm za duzo czasem utna> i placi za to co dostaje.Jeszcze m-ąc temu tak bylo.
[ Dodano: 2005-01-19, 00:10 ]
oczywiscie tak jest z surową wiurowka z innymi materialami roznie moze byc
Skomentuj
-
Przemek
W Katowicach w OBI chyba po trzydzieści kilka złotych za 16mm, nie pamiętam po ile dziewiętnastka - kiedyś cięcie było płatne, ale ostatno za darmo. W Castoramie i Leroy Merlin u nas MDFu nie ma.
Skomentuj
-
kupowac nie kupowalem bo nie na moja kieszen to bylo swojego czasu, o ile sie nie myle to bylo miedzy rondem czyżynskim a placem centralnym schowane za polmozbytem (teraz to chyba co innego tam jest). W kazdym razie maja tam sporo odpadkow ktore mozna sobie wzisac za darmo (np. MDF 25mm 2m x 7cm).
Albo zadzwon do sieci sklepow cedrus
http://www.cedrus.com.pl/index_3.html
Skomentuj
-
Dziś zjeździłem całą Łódź. Jakby ktoś chciał kupić MDF pod wymiar na kolumny- niech od razu odpuści i zaoszczędzi czas i pieniądze. Jedyna mośliwość - kupuje się w Drewnie na terenie dawnej Anilany (AL. Piłsudskiego przy sądzie) całą płytę (różne grubości: 16mm, 22mm, 25mm, 30mm, do 40mm). Taka płyta ma wymiary 275cm x 184cm i kosztuje przykładowo 25mm-150zł, 30mm-200zł. Mniej nie sprzedadzą. Potem można to na miejscu przyciąć (za odpłatnością) i spakować do auta. W OBI, Praktikerze i Castoramie nie sprzedają MDF-u. Jeszcze można spróbować w Sobieradku na Kasprzaka, ale w hurtowni mówiłi, że bardzo nikłe szanse. Pozdro do wszystkich DIY-owców.
Skomentuj
Skomentuj