Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MDF

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

MDF

Czy w marketach budowlanych trzeba też kupić całą dużą płyte czy mozna kupić tylko tyle ile sie potrzebuje? Pytam sie bo niedaleko mnie jest firma zajmująca sie handlem płytami drewnianymi i u nich mozna kupic tylko w całości i jest to w rozmiarze 4x5m (chyba) i kosztuje to za 18mm 160 zł, a 20m^2 to troszku za duzo jak dla mnie.

Nie, w supermarketach kupujesz, ile chcesz. I przytną na miejscu :)

Skomentuj

a jakie sa tak orientacyjne ceny za m^2?

Skomentuj

w castoramie w szczecinie za mdf jakis tam kolor czyli laminowany za metr ok20zł za metr czyli za całą płyte albo ok40zł za metr bieżący czyli dyle drewna ile potrzebujesz z przesięciem ----> pocięciem

Skomentuj

W niektórych hipermarketach budowlanych trzeba płacić za pocięcie i za odpady.

Skomentuj

zajaranyy, no to macie tanioche,bo u nas 20zł to wiurówa kosztuje,mdf nawet dwa razy tyle ,mówie tu o grubościach oscylujących wokół 2cm.

sparco ma racje, w różnych marketach różnie bywa, przykład:
            Leroy Merlin no chyba ze coś zmienili! Placisz za odpad też
            <ciekawe czy mozna go zabrać:P>

Skomentuj

u nas w szczecinie chyba w cene z przycieciem jest wliczony odpad bo jest drozej (i to duzo z przycieciem ) no i niestety nie ma nielaminowanego (tzn w castoramie nie ma )
              pozdro

Skomentuj

w nomi tak jest bo raz kupiłem drewno za 30 a musiałem zapłacić za odpadki w sumie 50 a w castoramie dalem wymiar gość pocioł i za 27 oddał wiec jestem happy

Skomentuj

W wawie w castoramie placimy tylko za to co kupujemy,cieciem klient sie nie przejmuje,zamawia,dostaje pod wymiar <tolerancja 2-3mm za duzo czasem utna> i placi za to co dostaje.Jeszcze m-ąc temu tak bylo.

[ Dodano: 2005-01-19, 00:10 ]
                  oczywiscie tak jest z surową wiurowka z innymi materialami roznie moze byc

Skomentuj

Wielkie dzieki za odpowiedzi. Mam nadzieje że ceny na śląsku nie bedą sie wiele różniły od tych u was. Pozdrawiam

Skomentuj

niedaleko mnie jest taki zakład gdzie robią blaty kuchenne i takie tam.Mają tam mdf i wiórówki. W cenę jest wliczone 5zł za cięcie każdego m^2.

Skomentuj

W Katowicach w OBI chyba po trzydzieści kilka złotych za 16mm, nie pamiętam po ile dziewiętnastka - kiedyś cięcie było płatne, ale ostatno za darmo. W Castoramie i Leroy Merlin u nas MDFu nie ma.

Skomentuj

W krakowe 1 m^2 MDF 25mm kosztuje 35 zł. Tak wiec z checia wziolbym cala taka plyte ;D. W castoramie albo czyms takim surowa wiorowka 22mm kosztowala mnie 20 zł/m^2, ciecie za darmo i za odpady nie placilem.

Skomentuj

grzmil: gdzie w krakowie kupujesz MDF groobszy niż 16mm? mam kłopot, bo mój ulubiony stolarz wyjechał za granicę i nie mogę namierzyć żadnego źródła sensownego.

pzdr

Skomentuj

kupowac nie kupowalem bo nie na moja kieszen to bylo swojego czasu, o ile sie nie myle to bylo miedzy rondem czyżynskim a placem centralnym schowane za polmozbytem (teraz to chyba co innego tam jest). W kazdym razie maja tam sporo odpadkow ktore mozna sobie wzisac za darmo (np. MDF 25mm 2m x 7cm).
                              Albo zadzwon do sieci sklepow cedrus
                              http://www.cedrus.com.pl/index_3.html

Skomentuj

czy ktoś wie, gdzie w Łodzi można kupić MDF 30mm i 25mm (lub ułamkowe grubości z których w sumie mozna zrobić 30 i 25 mm)? w Castoramie w Łodzi nie słyszeli o czymś takim jak MDF, mają tylko płyty meblowe, dziwne prawda?...

Skomentuj

hehe... wy macie problem gdzie kupić mdf gróbszy niż 16mm?? ja w mojej wiosce miałem ostatnio problem z zamówieniem 20mm, najcieńszy jaki mieli to 22mm a 10 to tylko jakieś resztki...

Skomentuj

Dziś zjeździłem całą Łódź. Jakby ktoś chciał kupić MDF pod wymiar na kolumny- niech od razu odpuści i zaoszczędzi czas i pieniądze. Jedyna mośliwość - kupuje się w Drewnie na terenie dawnej Anilany (AL. Piłsudskiego przy sądzie) całą płytę (różne grubości: 16mm, 22mm, 25mm, 30mm, do 40mm). Taka płyta ma wymiary 275cm x 184cm i kosztuje przykładowo 25mm-150zł, 30mm-200zł. Mniej nie sprzedadzą. Potem można to na miejscu przyciąć (za odpłatnością) i spakować do auta. W OBI, Praktikerze i Castoramie nie sprzedają MDF-u. Jeszcze można spróbować w Sobieradku na Kasprzaka, ale w hurtowni mówiłi, że bardzo nikłe szanse. Pozdro do wszystkich DIY-owców.

Skomentuj

W Wawie w castoramie mdf jest :)

Skomentuj

w bydzi tez jest mdf ...ale max 16 mm. Jak ktos chce grubsze to taj jak pisaljuristi, Koszta ogromne

Skomentuj

Czaruję...
                                        X