Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

domowa lakiernia czyli...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

domowa lakiernia czyli...

...dziewięć warstw czarnego lakieru matowego:
    http://www.tlumacz.robi.to/lak1.jpg
    http://www.tlumacz.robi.to/lak2.jpg
    http://www.tlumacz.robi.to/lak3.jpg
    http://www.tlumacz.robi.to/lak4.jpg
    dwa dodatkowe z bliska:
    http://www.tlumacz.robi.to/lak11.jpg
    http://www.tlumacz.robi.to/lak22.jpg
    w rzeczywistości są jeszcze ładniejsze.
    To na początek hi-endowej konstrukcji :)

Rzeczywiscie fajnie wyglada,.
    Jakiego lakieru uzyles? i czym nakladales? (kompresowr czy spray)
    Nie obawiasz sie ze jak te imbusy bedziesz wkrecal to lakier nie popeka jak bedziesz klucz wsadzal?

Pozdrawiam i winszuje.

Skomentuj

Spray - jakiś porządny - w firmie używamy do malowania poprawek części również narażonych na ścieranie. Wytrzyma - mój sub też ma lakierowane nim imbusy - są zdjęcia z bliska w konstrukcjach.

Skomentuj

hm...., przecciez te srubi imbusowe mozna kupic gotowe czarne, po co je malowac... :)

Skomentuj

baa, standardowa "czarność" śrub w sklepie daleko odbiega od "czarności" wymaganej w subie :)

Skomentuj

Jak te srubki pomalowałeś na ocynk to sie długo nie nacieszysz.
            PZDR

Skomentuj

To nie ocynkowane - mam od roku te same malowane w SLS263. Trzymają się :)

Skomentuj

Kurcze ja jak zwykłym sprayem pomalowałem swoje imbusy to sie zcierają :( Przemek, polecisz jakiś konkretny spray?

Skomentuj

Hmm...te puszki są bez naklejek. Ale zapytam co to za ustrojstwo i podam info.

...i już wiem. Hammerite Black Matt.

Skomentuj

No to jeszcze Przemku sie pochwal co to za konstrukcja bedzie.

Skomentuj

a to już jak będzie gotowe, żeby nie zapeszyć :)

Skomentuj

przesada... oksydowane w oleju na czrno napewno sa ladniejsze niz malowane
                        ale to moje zdanie

Skomentuj

No to moze jakis rąbek tajemnicy co to: podlogowka, monitor, 3 way 2way ile glosnikow zebyśmy wiedzieli czego sie spodziewac. Aha oby tym razem janbo nie zarobiło sobie bez urazy oczywiscie

Skomentuj

Ja tez bym chciał sie dowiedzić co to bedzie. Nowe kolumnienki? Tyle imbusów wystarczy na przykręcenie 7 głośników po4 na każdy, czyli moze to jednak kolumienki.

Skomentuj

dobrze kombinujecie :) To robię konkurs - kto zgadnie albo według mnie będzie najbliżej - dostaje gratis śruby imbusowe polakierowane - w ilości odpowiedniej do swojego projektu, w wymiarze (M4 M5 długość) który poda. I który oczywiście będzie przeze mnie do dostania w sklepie :) Przesyłka też na mój koszt. Nie zapewniam podkładek ząbkowanych - to zaznaczam od razu. Można typować kilka razy, powiedzmy dwa razy

Skomentuj

A jakie sa kryteria wyboru co trzeba odgadnąc? to pomyślimy i kiedy zakonczenie konkursu daj nam troche czasu i podaj jeszcze jakies szczegolu czy zdjecia z samych imbusów nie zgadniemy.

Skomentuj

Kto zgadnie co to będzie albo będzie najbliżej do odgadnięcia tego co zbuduję - wygrywa. Czas trwania - do momentu prezentacji gotowej konstrukcji na forum. Już nic nie podpowiadam, szare komórki do roboty, liczyć, mierzyć, dedukować

Skomentuj

Przemku napisz jeszcze czy te imbusy sluzą do przykrecenia samych glosnikow czy moze takze termianali z tylu obudowy wtedy juz bedziemy o krok blizej rozwiazania a to zasadnicza roznica. Aha daj znac dzien przed wrzuceniem konstrukcji na forum zebysmy sie sprezyli ostatecznie.

[ Dodano: 2005-01-19, 22:52 ]
                                    Dobra zeby nie uzywac nieuczciwych srodkow i pokazac moc mojego głupiego baniaka mowie: Będą to dwie kolumny na co wskazuje 8 kolcow na kazdy rog. To ze sa dwa zestawy nasuwa mi do glowy pomysl pochylanie kolumny a to dla tego ze jeden zestaw jest nizszy drugi sporo wyzszy. Tak wiec 2 kolumny. Imbusikow mamy 30 z czego 4 odliczam na terminal bo w hiendowej konstrukcji przeciez nie bedzie oszczednosci zeby dawac tam wkrety do regipsu. Po 4 na terminal i juz zostalo nam 8 mniej. Nastepnie jako glosnik mysle ze bedzie to VIfa DX bądź XT a bialego pierscieniowego scana odrzucam ze wzgledu na to ze jak by mial byc w tych kolumanch to te kolce byly by raczej szlachetniejsze. No to mamy 10 wkretow mniej. zostalo nam 12 . Wiec jedynym rozwiazaniem moze byc konstrukcja dwudrozna dwuglosnikowa i skoro ma juz kolce to raczej podłogówka. Moim strzalem co do glosnikow sa albo hds jak do podlogowek to raczej 164. No bo przemek ma wspaniale wspominienia co do slsa a to ten sam producent i jakis sentyment mogl pzostac. Drugim wariantem moze byc w moich oczach 18cm vifa XT bo ona juz jakby kfalifikuje sie do tego hi-endu jak to Przemek nazwał. Pisalem to dosc dlugo i nie wiem czy przed moim postem nic nie padlo wczesniej. NO wiec jak wygrałem?

Skomentuj

Nie wygrałeś, ale pierwsza odpowiedź i do tego tak rozwinięta wygrywa nagrodę pocieszenia - również śruby. Wybieraj jakie i ile.

Skomentuj

O kurcze pierwszy raz w zyciu cos wygralem. NO wiec poprosze do mojej hiendowej konstrukcji 30srob wiem wiem ale dawno juz to bylo zaplanowane nic nie poradze M4 dlugosc 30mm bedzie ok ew jeszcze jak masz dobre serce to dopiescilbym mojego hiendowego hertza i przykrecil terminal imbusami wiec jak masz mozliwosc to jeszcze z 4 bym prosił. No i życzyć tylko temu forum aby bylo wiecej konkursów.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X