Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

domowa lakiernia czyli...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Deal. Jedzie do Ciebie w przyszłym tygodniu 40 śrub M4 długości 30mm. Gdyby nie było tej długości, odezwe się. Dane do wysyłki poproszę na PW.

Skomentuj

jesli hi endowy to bez terminali...terminale nie sa hi-endem...a Przemek napewno nie zrobi terminali co widac po jego kinie domowym...

Skomentuj

Fakt :) konstrukcja bedzie zapewne bez typowych terminali, Tylko jak nie wiem czy dobrze pamietam beda to tak bardzo lubiane przez Przemka zlocone bolce wyprowadzone na zewnątrz ? :)

Skomentuj

Kurde fakt sam mam tak w tonsilu zrobione i nie pomyslalem ale to i tak juz bez znaczenia. Chociaz nie ukrywaz ze ciekawosc jeszcze wieksza sie zrobila i juz mysle i rysuje co to by moglo byc

Skomentuj

Co do kolumn to nie mam zielonego pojecia co to może być, ale mysle ze Przemek coś kombinuje z nowym subem. Po doswiadczeniach z sls'sem myśle ze buduje teraz suba na xls i być może z membraną bierną. Stawiam ma xls10 plus membrana bierna. Głośnik montowany na 8 śrub i tye samo srub membrana wychodzi 16 śrub, gdzie reszta? hmmm...

Skomentuj

a jednak chyab terminale a co do xlsa to rzeczywiscie bylo gadane ale o 12 calowym.

Skomentuj

A ja stawiam na monitory 2 drożne 2 gośnikowe na jakiś vifkach lub peerless`ach.

Skomentuj

wg mnie to front na hi-end na 16 srubach ...suba i centarla ma :d
                  zostaja efekty tansze 14srub tyl :)

Skomentuj

Przyjmijmy ze beda terminale i jest 30 srob. Wiec tak, do monitorów hi-end Przemek włoży Peerless HDS-164 P który mocuje sie na 6 srob 6x2=12, do tego jakas vifke ktore montuje sie na 5 srob kazda, czyli 2x5=10, wiec 12+10=22, no i pozostaje 8 na terminale, no i 30 srob wykozystane. Kolce po dwa mniejsze na tył i po dwa wieksze na przod, tak aby konstrukcja była pochylona. Mam racje???

Skomentuj

greg00, wlasnie po to ze to jest hi end

Skomentuj

Kurde teraz to juz nie wiem. Wiem ze Przemek szuka forniru o szerokości 50 cm, wiec chya to na suba? DObra pozostaje przy monitorach :)

Skomentuj

ja wiem. To będzie ten biały scan speak- ten subwooferowy. To będzie sub.

Skomentuj

te sruby sa starsznie dlugie jakby na fron mial isc 2x22mm MDF :))

Skomentuj

jesli 2 *22mdf to mi sie wydaje ze on jednak sie zabezpiecza przed nalotem irakijczykow tylko po co w takim wypadku srubki malowac moze to hi-endowa zapora...Przemek co ty kombinujesz??? hmm... nie mam pojecia ale napewno nie zapore :) ale weim ze chcial bym to miec, zgadlem ??

Skomentuj

Fakt, długie śróby, fornir szeroki, to chyba subwoofer będzie.

Skomentuj

Centralny:P
                                  lub panel do suba

Skomentuj

To raczej jednak nie sub dlaczego tak mysle poniewaz na kiego ... 8 kolcow do suba i skoro ma juz caly zestaw w laminacie to nie szukalby forniru na suba zeby popsuc caly design zestawu. Wg mnie to fakt ze uzywa tych tylnych monitorkow jako stereo w innym pomieszczeniu czy jakos tak jest napisane w opisie to raczej w jednym pokoju bedzie mial kino a moze w tym drugim zestaw prawdziwego stereo. 2*22 To normalny front zdaza sie ze mają hiendowe po 10cm i nikt sobie z tego powodu nic nie robi. Tak wiec bedzie wg mnie to raczej stereo no chyba ze konstrukcja powstaje dla kogos.

Skomentuj

Każdy co innego typuje. Central hcyba nie bo by do kina nie pasował, ale to chyba sub bedzie no głośnik i panel przymocować to z 30 srób bedzie.

Skomentuj

A moze poporstu 2 suby? 2 pary roznych kolcow watpie zeby byly do pochylenia kolumn. Strasznie dlugie sruby daja ze to bedzie cos z grubych plyt. Mozliwe ze to beda 2 suby tylko jeden bedzie z glosnikiem do dolu (dluzsze kolce) a drugi nie:)

Skomentuj

A tak wogóle to kiedy rozstrzygnięcie konkursu???

Skomentuj

Czaruję...
                                          X