Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Identyfikacjka kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Identyfikacjka kolumn

Witam
    Mam okazje kupić kolumny w dobrej cenie. Tylko nie wiem co to za kolumny. Proszę o identyfikacje i czy warto kupić czy dać sobie spokój
    zdjęcia

Mam na oku jeszcze kolumny Watson lb1001. Ogólnie kolumny przeznaczone do pokoju 25m2 nie zależy mi na dużej głośności czy mocnym basie raczej na jakości i niskiej cenie (cena=jakość czyli raczej jakieś najwyżej jakości co do ceny) Budżet używek dobrze żeby był w okolicy 170zł

Skomentuj

Sory ale za 170zl nie kupisz nic co tutaj nazywamy jakością.

Skomentuj

A może kolega zapomniał jedno zero dopisać?

Skomentuj

Kolego, dla mnie to w sumie nie wiem o co ci chodzi. Pytasz o ustalenie producenta kolum i czy warto je kupić nie podając ceny.. Przenoszę temat do offtopa (na razie)

Skomentuj

Zamieszczone przez kevinq Zobacz posta
            Ogólnie kolumny przeznaczone do pokoju 25m2 nie zależy mi na dużej głośności czy mocnym basie raczej na jakości i niskiej cenie (cena=jakość czyli raczej jakieś najwyżej jakości co do ceny) Budżet używek dobrze żeby był w okolicy 170zł

Skomentuj

Zamieszczone przez kevinq Zobacz posta
              Mam na oku jeszcze kolumny Watson lb1001. Ogólnie kolumny przeznaczone do pokoju 25m2 nie zależy mi na dużej głośności czy mocnym basie raczej na jakości i niskiej cenie (cena=jakość czyli raczej jakieś najwyżej jakości co do ceny) Budżet używek dobrze żeby był w okolicy 170zł
              Podane do identyfikacji kolumny to koszt około 200zł używane.
              Budżet jak pisałem mizerny więc nie liczyłem na jakąś jakość wyższą. Raczej coś nie "chińskiej jakości" czyli bliżej średniej. (Szkoda że niektóry nie doczytali/nie zrozumieli) Widzę że trzeba było trochę dołożyć i celować może w jakieś mniejsze może "monitory dwu drożne"? tylko pytanie ile by trzeba było dołożyć

Skomentuj

Ja bym tak nie narzekał na chińszczyznę (Aurum Cantus, TangBand). Za 170zł to do takiego pomieszczenia to zapomnij. Jak napisałem wcześniej uzbieraj jedno zero do tej kwoty.

Skomentuj

Za 200 zł nic nie zrobisz samemu niestety (może jakieś klony Totem Mite, ale chyba ceny poszły w górę no i to malizna).

Imho za taką cenę bierz cokolwiek ci się podoba, będzie lepsze niż głośniki telewizyjne czy jakieś plastikowe pierdziawki komputerowe. Z tych dwóch bardziej mi się podoba ten wklejony w temacie, ale jak to gra i co tam siedzi to nikt ci nie powie ;-) Później jak ci przyjdzie chęć na coś lepszego to sprzedasz je na jakimś olx ;-)

Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
                  Ja bym tak nie narzekał na chińszczyznę (Aurum Cantus, TangBand). Za 170zł to do takiego pomieszczenia to zapomnij. Jak napisałem wcześniej uzbieraj jedno zero do tej kwoty.
                  Wszystko fajnie, ale nie każdy jest w stanie uzbierać jedno zero więcej.

Skomentuj

Rozumiem to ale gdyby choć trochę wysiłku się włożyło w zapoznanie się z tematem nie byłoby tego tematu. Za te pieniądze bierze się co jest. Sam jestem w takiej sytuacji że nie mam za dużych funduszy ale trochę samozaparcia wystarczy, a i chęć osiągnięcia celu też ma znaczenie.

Skomentuj

w tej kasce szukaj jakis quadrali (czasem sie coś trafi) jak nie to moze starsze magnaty itd.

Skomentuj

Za tą kasę nic nie znajdzie. Na allegro jest teraz mnóstwo handlarzy co to pozbierali poniemiecki szrot i windują ceny wszystkiego.
                        5 lat temu sprzęt z lat 90' był tańszy niż jest teraz, to jest jakaś parodia.
                        Jakiś czas temu przeglądałem allegro i w kwocie do 700zł nic mnie nie zaciekawiło. Biorąc pod uwagę, że STX ma w ofercie parę dobrze wykonczonych, przyzwoicie grających kolumn w cenie około 1100zł to na tamtą chwilę wolałbym dozbierać i kupić te STXy

Skomentuj

Dziękuje za porady które otworzyły mi oczy. Najrozsądniejsza opcja jak tymczasowo zrobię sam jakieś proste dwudrożne niskobużetowe monitory na np STX. A potem dozbieram do 4cyrowej kwoty i kupię coś porządnego. Pewnie budowa wyjdzie więcej niż zamierzałem ale przynajmniej się czegoś może nauczę .

Skomentuj

Nic nie widać na tym pierwszym zdjęciu, ale można brać, jeśli woofery to coś pokroju TVM.

Czegoś może się nauczysz, ale sam tak obserwuję, że w dolnej półce sens składania jest znikomy (np w moim przypadku 2x tańsze gotowce z podobnej ery co to w temacie zagrały może trochę gorzej).

Skomentuj

Czaruję...
                            X