Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

oklejanie hdf

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

oklejanie hdf

Witam pytanie, robiąc gotowy projekt trzeba przeliczać wymiary uwzględniając oklejanie hdf-em (projekt zawiera wymiary ale oklejenie hdf powiększy)

To nie jest pytanie, wnioskując że miało być.

Skomentuj

Źle się wyraziłem są podane wymiary obudowy a chcąc okleić hdf powiększą się o grubość hdf-u jakie to będzie mieć znaczenie.
      Last edited by piotr f.; 13.02.2016, 17:37.

Skomentuj

Nie na temat...
        Zdanie nalezy zakonczyc znakiem zapytania, aby bylo one pytaniem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
          Źle się wyraziłem są podane wymiary obudowy a chcąc okleić hdf powiększą się o grubość hdf-u jakie to będzie mieć znaczenie.
          Znaczenie będzie miało takie, że będziesz miał sztywniejsza obudowę o wymiarach powiększonych o grubość HDF.

Skomentuj

Koledze chodzi o to, że po oklejeniu HDF' em np. 3mm obydwu boków front kolumny poszerzy się o 6mm i czy będzie to miało wpływ na charke i zgranie fazowe.
            Według mnie zmiana nie słyszalna, ważne aby była zachowana odległość pomiędzy głośnikami

Skomentuj

Coś tam się zmieni umiejscowienie dołka dyfrakcyjnego, ale zasadniczo przy tak małej zmianie nie przejmowałbym się :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja bym przeliczyl obudowe. Czasami te kilka mm na szerokosci obudowy robi duza roznice wizualna. Wplyw na charke bedzie ale tylko na pomiarze. Nie wierze, ze ktos by to uslyszal.

Skomentuj

Dzięki o to pytałem odległości między głośnikami ma się rozumieć będą według projektu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Chodzi o projekt 10 AWX TL

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                    Chodzi o projekt 10 AWX TL
                    a to nawet nic nie ruszaj!
                    proporcjonalnie zmiana jest tak mala ze rozrzut parametrow czesci do zwrotnic pewnie bedzie wiekszy! :p

Skomentuj

Czaruję...
                    X