Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki dokanałowe po Sony MH1c do ~70zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki dokanałowe po Sony MH1c do ~70zł

Witam

Mam następujący problem gdyż moje słuchawki ktore otrzymałem z Xperią Z1 zaczeły się psuć lewa słuchawka zaczeła grać ciszej chciałbym je wymienić bo pewnie naprawić się nie da. Chętnie bym posłuchał propozycji słuchawek za ok 70zł które można przekroczyć nieznacznie :)

Szukałem czegoś ciekawego najlepiej jakby były trwałe i miały w miarę dzwięk słucham głównie Trance Hosue Electro coś z Hardstyle ale również trochę Rocka Metalu.

Czytałem o Pinstonach v2 i v3 o Brainwaze Alpha i Delta o One-jays które raczej odrzucam bo widzę że opinie nie są przychylne. Nie wiem przyglądałem się również Cresynom i Rocatom Syva i nie wiem co wybrać maja być trwałe i nie rozpaść sie po 2-3 miesiacach. Staram się dbać o słuchawki ale czasami noszę je w kieszeni ze względu na brak pokrowca i brak innego wyjscia

Szczególnie interesuje mnie czy Sony MH1/MH1c jest najlepsze w klasie powiedzmy do 70zł. Bo w sumie to 3 sztuka w ciągu ponad trochę 1,5roku. I zawsze słuchawka lewa zaczyna słabiej grać. Na allegro można znaleźć MH1/MH1c do 70 zł wiec znów kupić to czy coś innego?

Kabel żeby był trwały lepiej z oplotem np tak jak w ANTEC AMP DBS czy to słabe słuchawki? Co polecacie?
    Proszę o niekoniecznie typowe odpowiedzi moze jakieś interesujące nowatorskie podejście

Prosze o rady :)

W grudniu na święta kupowałem dla siostrzenicy słuchawki, które używa podczas biegania. Ponieważ dotychczas używała właśnie jakiś tańszych, takich za kilkadziesiąt złotych i narzekała na kiepską jakość dźwięku z takich słuchawek, głównie na przebasowienie kiepskim basem, męczącym podczas słuchania, kupiłem Sennheisery CX1.0 za 130zł. Teraz widzę, że są za 150zł. Miałem duży problem z wyborem, bo sam nie używam słuchawek, ale kobieta była zadowolona z jakości dźwięku.

Skomentuj

No właśnie o Sennheiserach słyszałem różne opinie. I nie wiem co o nich myśleć a jak z trwałością?

Skomentuj

Może jakieś przystępne na przetwornikach armaturowych ? Sam mam i nie zamienię już na membrany nigdy . Ogólnie mam z "górnej półki" ale to zawsze armatury

Skomentuj

ja polecił bym sennheiser cx 215 sam posiadam i chwale :) basu jest bardzo dużo, ogólnie na jakość nie narzekam a co do wytrzymałości jest wyśmienicie , przeżyły kilka wypadków rowerowych mtb i dalej działają :)

Skomentuj

Mam brainwavz delta. Dźwięk jest bardzo przyjemny jak na tą cenę. Nie jest przebasiony, góra wydaje się być nieco ostrzejsza, ale nie kłuje w ucho. Ogólnie wszystko zależy od wkładek- przy mniejszych wkładach lub dociśnięciu słuchawki w ucho i bas potrafi być mięsisty. Budowa słuchawek elegancka i metalowa, kabel wytrzymały i zrobiony z przyjemnej w dotyku gumy, w akcesoriach spinacz, rzep na kabel, wkładki Comply.

Ogólnie słuchawki polecam, ale nie wiem jak się sprawdza w muzyce elektronicznej- być może lepsze okażą się przebasione alpha lub beta.
            Last edited by DiGiCo; 21.02.2016, 11:33.

Skomentuj

Od siebie mogę polecić douszne (wg mnie są wygodniejsze) Sennheisery MX375. Kupiłem je na siłownię i służą znakomicie. Bardzo wygodne, chociaż to zależy od ucha i całkiem dobrze grają. Można je dorwać za jakieś 50zł. Do tego w zestawie skórzana sakiewka na słuchawki

Skomentuj

@Natalleos A jakie masz na myśli możesz cos polecić?
                @UP niestety dla mnie douszne chyba odpadają niestety nie wiem czemu ale nie zależnie jakie douszne mam lub mogę sprawdzic jak grają to po ok 20 minutach zaczynają mnie uszy boleć nie wiem czemu. Może są zbyt duze. Miałem wielką cheć na Pistony ale poczytałem troche i okazuje sie ze trochę przereklamowane chyba jednak są nie wiem może coś z takich bardziej egzotycznych sprawdzę. Miał ktos doczynienia z Takstar hd1200 albo mrice e300?

Skomentuj

Ja tak miałem z za dużymi słuchawkami lub z takimi bez nałożonych gąbek.

Skomentuj

Dlatego wydaje mi się ze po prostu mam za małe uszy na takie słuchawki albo to moje odczucie sprawdzałem kiedyś i z gąbkami i z gumkami takimi i bez więc słabo..

Skomentuj

[QUOTE=cross099;473026]@Natalleos A jakie masz na myśli możesz cos polecić?

była by to półka +/- 1000 zł
                      Osobiście mam od 2008 customy od Westone w shelach um_x full cristal u mnie to jest 2xtw 1xmid 1xlow strojone dla mnie w/g badań-pomiarów , byłem w Londynie , był przypływ kaski to se buchłem jak była promocja za 999 funów z "life warranty" .
                      Nie do zajechania mechanicznie a traktuje je bez litości . Na dnie plecaka ,czy skołtunione w kieszeni , nie ma problemu i jeszcze z 5-7 lat pożyją

ogólnie znalazłem takie pozycje
                      MEElectronics A151P 199 zł wersja z mikrofonem i ma poprawione przetworniki w stosunku do 151 ogólnie mimo ceny mają dość ciekawą sygnaturę brzmieniową ... przyjemną , poziom minimalnie gorszy od Audeo PFE112 które są warte 500 zł
                      Heir Audio 2.Ai 199$ (masywne ciężkie ciemne brzmienie)
                      Sony XBA-C10 110zł cena mówi za siebie
                      Rock It R-30 +/- 80$
                      MEELECTRONICS A 161P 330zł łatwo dostępna trochę lepsza od 151p
                      Last edited by Natalleos; 22.02.2016, 20:34.

Skomentuj

zadnych sennheiserow!
                        Polecam xiaomi piston 3. Kosztuja 13$
                        Jesli ktos twierdzi ze sa przereklamowane, to musi byc to konkurencja trzeba uwazac tylko na podroby, jest ich masa.

http://www.gearbest.com/earbud-headp...pp_169225.html

troszeczke brakuje im basu, ale znacznie sie polepszy kupujac do nich inne gabki, przykladowo comply foam

http://www.aliexpress.com/item/C-set...308.4.2.cleFRA

Skomentuj

No te opinie o xiaomi to na jednym z forum dotyczącym audio wyczytałem i tam właśnie wszyscy mówili ze nie warto ogólnie bo to sluchawki ogólnie wogół których jest szum ale za niewiele wiecej można mieć coś lepszego.

No jednak cena 1000zł za dokanałowe to troche nie ten budżet jeszcze niedawno chciałem wydać 400zł na nauszne i sprawe jakoś tam rozwiązałem
                          Meelectronics A151P już oglądałem i byłem miło zaskoczony tak samo jak m9 classic m6 pro ogólnie słuchawki całkiem interesujaca ale zawsze nie wiem czemu ludzie mają jakieś ale. Może to kwestia ceny i tego ze ludzie dużo wymagają.

A drodzy państwo teraz pewnie zawieje trochę wiochą bo to ostatnio jakoś tak bywa ze ta firma się chyba źle kojarzy i tylko jakiś lans czy coś. Ale co powiedzie na Pioneery? Mają kilkanaście modeli ja kiedys osobiście wyszarpałem CL20U w czasach kiedy jeszcze kosztowały ok 80 zł za 50 i byłem mega zadowolony oczywiscie ich bolączka był kabel. No ale nie wiem jak to teraz wygląda bo solidne kable dla mnie wygladają tak jak właśnie w A151P wygląda ze ten skręt jest ładny i solidny, kiedyś za to jak rozglądałem sie za słuchawkami to byłem pod wrażeniem wykonania kabla w PHILIPS SHO2205BK/10.

No i własnie kabel w materiałowym oplocie ma to sens? Bo jak widzę np Awei es800i to ładne sa może i dźwięk spoko ale kabel taki cienki ze aż strach. No i własnie czy istnieją lepsze i gorsze słuchawki do recablingu. Stację lutowniczą mam słuchawki normalne recablowałem i rejackowałem bez problemu gorzej własnie z dokanałowymi bo cieżko sie do nich dobrać. Robił to ktoś w MH1c?

Skomentuj

Panowie, odkopuję trochę temat. Szukam dobrych i wygodnych słuchawek do aktywności sportowej, bieganie, rower itp.

Skomentuj

Pytanie na kablu czy BT? Ja sobie na rowerku chwale Shure SE215, dobrze siedzą w uchu bo kabel trzyma się głownie na małżowinie poprzez formowany drucik, no i kabel leci po plecach przez co mogę swobodnie manewrować rękoma :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X