Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

W.20.80.4.MC złoty środek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W.20.80.4.MC złoty środek

Zapewne jako jeden z wielu posiadam głośniki o których mowa. Mam ich 4szt. W moim przypadku dostałem za darmo. Mógłbym z nich zrobić popielniczkę ale będą kolumny Jako materiał do budowy skrzyń wykorzystam mdf 12mm ponieważ mam go w zanadrzu. Zwrotnice uniwersalne 3D STX. Głośniki średnio tonowy M.12.100.8.MC oraz wysoko tonowy i w tym przypadku zastosuję kopułkę M.10.80.8.MC. Mam tubkę i szczerze mówiąc nie wiem co będzie lepsze. Obudowa dla głośnika 25l zamknięta i dla drugiego 30l br. Jaka jest wasza opinia... Czy dziury w pasmie będą uniemożliwiały słuchanie muzyki nawet w garażu. Jest to jeden z moich pierwszych projektów więc proszę o wyrozumiałość. Czekam na info. i zabieram się do roboty.

Nie na temat...
    Coś mi się wydaje że będzie pogrom

Skomentuj

Jestem zdecydowanie za popielniczka, w ten sposób znacznie mniej szkód narobisz

Skomentuj

a tak poważnie to co mam zrobić jeżeli posiadam już głośniki takie jak w temacie.

Skomentuj

Zamieszczone przez DjSledzik Zobacz posta
          co mam zrobić
          Poczytać podstawy ze strony głównej i pomyśleć co dalej
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

No dobra a co się stanie jeżeli wykorzystam M.10.80.8.MC zamiast tubki ?

Skomentuj

Zamieszczone przez DjSledzik Zobacz posta
              a co się stanie jeżeli wykorzystam M.10.80.8.MC zamiast tubki ?
              Kolumna wybuchnie :)

Przecież to głośnik średniotonowy.

Skomentuj

Swoimi siłami coś zrobisz, ale musisz samemu sie postarać poszukać informacji, nikt charytatywnie za ciebie nikt nie zrobi ci zwrotnicy ani obudowy.

Skomentuj

Masz rację ale pomyślałem że może zagra lepiej niż np. T.9.250.8.PH

Skomentuj

bogate nie są a jak by 2,5 drogi, podział około 2,5kHz

- - - - - aktualizacja - - - - -

no ale pewnie zakatowana będzie wysokotonówka.

Skomentuj

Czaruję...
                    X