Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Studio 16 Hertz - zna ktoś?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Studio 16 Hertz - zna ktoś?

jak w temacie, ktoś coś wie? zachwala mi to jedna osoba, akurat pytałem o opticon 6 to pojawił się tekst, że w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze... potwierdzi ktoś albo zaneguje?

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
    jak w temacie, ktoś coś wie? zachwala mi to jedna osoba
    Raczej każdy zaawansowany z tego forum zna tą firmę.

Mam pytanie: wiesz jaka jest różnica między kolumnami firmowymi na głosnikach tej firmy, a kolumnami na głośnikach innych firm, które to można kupić w detalu?
    Last edited by marian; 01.03.2016, 11:46.

Skomentuj

nie, widziałem to tylko w internecie i nie wiem czy na tej podstawie mogę cokolwiek rozsądnego powiedzieć.

Skomentuj

Marian nie łapie twojego pytania :p
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

śmiechy ze mnie bym prosił w odpowiednim temacie jeśli będzie potrzeba, tu się chcę dopytać czy faktycznie jest to odczuwalnie lepsze od "markowej" konkurencji w porównywalnym przedziale cenowym - bo w planowanym budżecie mam dali opticon 6, albo monitory z 16Hz - lub coś innego, bo nie jest powiedziane, że na dali padnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Marian nie łapie twojego pytania
            Odpowiedź brzmi: że doświadczony konstruktor nie musi słuchać kolumn, aby mógł ocenić czy dana kolumna jest warta swojej ceny.
            Dlaczego? bo ma wgląd w parametry poszczególnych głośników.

Czy Dali przedstawia parametry samych głośników czy tylko gotowych kolumn?
            akurat pytałem o opticon 6 to pojawił się tekst, że w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze... potwierdzi ktoś albo zaneguje?
            Najpierw podaj konkretny model kolumn.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Odpowiedź brzmi: że doświadczony konstruktor nie musi słuchać kolumn, aby mógł ocenić czy dana kolumna jest warta swojej ceny.
              To jest temat na bezsensowną dyskusję, bo nawet na dobrych głośnikach, kolumna może tak beznadziejnie grać, że nie będzie warta swojej ceny... :flapper:

Skomentuj

Odpowiedziałem tylko na tekst:

w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze...
                ktoś kto nie słyszał obu kolumn a się zna, jest w stanie odpowiedzieć na pytanie, co gdzie siedzi.
                O dźwięku już nie musi się wypowiadać, niech przyszły nabywca sam zdecyduje co mu lepiej gra.

Skomentuj

podaj dokladny model tych kolumn 16 hertz to sobie porownamy co moze byc lepsze

bardzo lubie odwiedzac pokoj tej firmy na audioshow bo ich brzmienie bardzo mi pasuje

Skomentuj

A mi z roku na rok coraz mniej się podobają :)

Skomentuj

Nie na temat...
                      moze dlatego ze ciagle maja to samo?

Skomentuj

Odpowiedziałem tylko na tekst:

ktoś kto nie słyszał obu kolumn a się zna, jest w stanie odpowiedzieć na pytanie, co gdzie siedzi.
                        O dźwięku już nie musi się wypowiadać, niech przyszły nabywca sam zdecyduje co mu lepiej gra.
                        czekaj czekaj, to akurat był argument polecającego odnośnie przewagi kolumn tytułowych nad dali, a cytując:
                        No tak, tyle ze w Dali będziesz miał przetworniki (glosniki) z najnizszej półki o elementach zwrotnicy nie wspomnę a od Grzegorza będziesz miał przetworniki przynajmniej o kilka klas lepsze, zwrotnice oparte na porządnych podzespołach i doradztwo w zakresie elektroniki.
                        mnie tylko interesuje opinia nt tej firmy, informacja czy faktycznie warto dołożyć(do zakupu i transportu zagranicę) i czy naprawdę jest aż tak wielki przeskok jakościowy, między "markowym" wyrobem dużej firmy za 10 tysięcy(bo taka kasa wchodzi w grę) a wyrobem z 16 Hertz za te same pieniądze...
                        Last edited by siewcu; 01.03.2016, 21:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          Nie na temat...
                          moze dlatego ze ciagle maja to samo?
                          Może dlatego, że człowiek szuka ambitniejszego grania niż efekciarstwo, które się podobało na początku..

Skomentuj

Ale same glosniki nie graja
                            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                              Ale same glosniki nie graja
                              Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post autora.
                              To że same głosniki nie grają to każdy wie, ale pytanie nie było w stylu: "co lepiej zagra", tylko?

akurat pytałem o opticon 6 to pojawił się tekst, że w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze... potwierdzi ktoś albo zaneguje?
                              ...

czekaj czekaj, to akurat był argument polecającego odnośnie przewagi kolumn tytułowych nad dali
                              Bo zapewne tak jest.

mnie tylko interesuje opinia nt tej firmy, informacja czy faktycznie warto dołożyć(do zakupu i transportu zagranicę) i czy naprawdę jest aż tak wielki przeskok jakościowy, między "markowym" wyrobem dużej firmy za 10 tysięcy(bo taka kasa wchodzi w grę) a wyrobem z 16 Hertz za te same pieniądze...
                              Nie znam właściciela firmy, nie wiem jak działają, zadzwoń i sam się dowiedz co z tym transportem.
                              Czy się opłaca dokładać?
                              Pokaż w końcu ten model kolumny.
                              Last edited by marian; 02.03.2016, 09:27.

Skomentuj

Minas Anor IIIs lub Premium. Tylko to jest w cenniku w kwocie 10 tysięcy...

Skomentuj

Nie słyszałem tej konstrukcji, ale siedzą w niej przeciętne głosniki.
                                  Są firmy które w kolumny za 10tyś. wkładają Revelatory.

Skomentuj

Lepiej posłuchaj tych kolumn przed zakupem, bo sformułowanie 'od Grzegorza' pachnie koleżeńsko-szeptanym marketingiem rodem z forum Audiostereo.

Jak poczytasz recenzje polskich kolumn to każda gra jak zagraniczne dwa razy droższe, wychodzi na to że polscy producenci to filantropi.

Skomentuj

dlatego zapytałem tutaj o obiektywną opinię, bo nie wiem czy naprawdę "markowy" sprzęt jest robiony z tandetnych podzespołów, a taki polski ma wszystko z najwyższej półki? bo powiem szczerze, że przy obecnym stanie wiedzy wolałbym jako alternatywę zrobić diy, zapłacić komuś za zrobienie zwrotnic i poskładać resztę samemu, żeby mieć satysfakcję... a posłuchać będzie ciężko, przed wyjazdem zdążę chyba tylko do salonu denona skoczyć w celu posłuchania chwilę na tych opticonach...

Skomentuj

Za 10tyś. zrobił byś takie DIY, że te wszystkie kolumny markowe w tej cenie zmiotło by z powierzchni ziemi :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X