jak w temacie, ktoś coś wie? zachwala mi to jedna osoba, akurat pytałem o opticon 6 to pojawił się tekst, że w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze... potwierdzi ktoś albo zaneguje?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Studio 16 Hertz - zna ktoś?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postajak w temacie, ktoś coś wie? zachwala mi to jedna osoba
Mam pytanie: wiesz jaka jest różnica między kolumnami firmowymi na głosnikach tej firmy, a kolumnami na głośnikach innych firm, które to można kupić w detalu?Last edited by marian; 01.03.2016, 11:46.
-
śmiechy ze mnie bym prosił w odpowiednim temacie jeśli będzie potrzeba, tu się chcę dopytać czy faktycznie jest to odczuwalnie lepsze od "markowej" konkurencji w porównywalnym przedziale cenowym - bo w planowanym budżecie mam dali opticon 6, albo monitory z 16Hz - lub coś innego, bo nie jest powiedziane, że na dali padnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaMarian nie łapie twojego pytania
Dlaczego? bo ma wgląd w parametry poszczególnych głośników.
Czy Dali przedstawia parametry samych głośników czy tylko gotowych kolumn?
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaakurat pytałem o opticon 6 to pojawił się tekst, że w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze... potwierdzi ktoś albo zaneguje?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOdpowiedź brzmi: że doświadczony konstruktor nie musi słuchać kolumn, aby mógł ocenić czy dana kolumna jest warta swojej ceny.
Dlaczego? bo ma wgląd w parametry poszczególnych głośników.
Skomentuj
-
Odpowiedziałem tylko na tekst:
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaw dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze...
O dźwięku już nie musi się wypowiadać, niech przyszły nabywca sam zdecyduje co mu lepiej gra.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOdpowiedziałem tylko na tekst:
ktoś kto nie słyszał obu kolumn a się zna, jest w stanie odpowiedzieć na pytanie, co gdzie siedzi.
O dźwięku już nie musi się wypowiadać, niech przyszły nabywca sam zdecyduje co mu lepiej gra.
No tak, tyle ze w Dali będziesz miał przetworniki (glosniki) z najnizszej półki o elementach zwrotnicy nie wspomnę a od Grzegorza będziesz miał przetworniki przynajmniej o kilka klas lepsze, zwrotnice oparte na porządnych podzespołach i doradztwo w zakresie elektroniki.Last edited by siewcu; 01.03.2016, 21:43.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaNie na temat...moze dlatego ze ciagle maja to samo?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOdpowiedź brzmi: że doświadczony konstruktor nie musi słuchać kolumn, aby mógł ocenić czy dana kolumna jest warta swojej ceny.
Dlaczego? bo ma wgląd w parametry poszczególnych głośników.Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaAle same glosniki nie graja
To że same głosniki nie grają to każdy wie, ale pytanie nie było w stylu: "co lepiej zagra", tylko?
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaakurat pytałem o opticon 6 to pojawił się tekst, że w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze... potwierdzi ktoś albo zaneguje?
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaczekaj czekaj, to akurat był argument polecającego odnośnie przewagi kolumn tytułowych nad dali
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postamnie tylko interesuje opinia nt tej firmy, informacja czy faktycznie warto dołożyć(do zakupu i transportu zagranicę) i czy naprawdę jest aż tak wielki przeskok jakościowy, między "markowym" wyrobem dużej firmy za 10 tysięcy(bo taka kasa wchodzi w grę) a wyrobem z 16 Hertz za te same pieniądze...
Czy się opłaca dokładać?
Pokaż w końcu ten model kolumny.Last edited by marian; 02.03.2016, 09:27.
Skomentuj
-
dlatego zapytałem tutaj o obiektywną opinię, bo nie wiem czy naprawdę "markowy" sprzęt jest robiony z tandetnych podzespołów, a taki polski ma wszystko z najwyższej półki? bo powiem szczerze, że przy obecnym stanie wiedzy wolałbym jako alternatywę zrobić diy, zapłacić komuś za zrobienie zwrotnic i poskładać resztę samemu, żeby mieć satysfakcję... a posłuchać będzie ciężko, przed wyjazdem zdążę chyba tylko do salonu denona skoczyć w celu posłuchania chwilę na tych opticonach...
Skomentuj
Skomentuj