Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wakacje nad morzem 2016

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wakacje nad morzem 2016

Witam
    Jako iż sezon letni tuz tuz mam do was pytanie:
    Czy zna ktoś sprawdzony osrodek/agroturystyke/bądź pokoje do wynajęcia nad naszym polskim morzem?
    Teren od Krynicy Morskiej do powiedzmy Karwi odpada - jest tam w sezonie poprostu za tłoczno.
    Miejsce spokojne, żeby mozna bylo wypoczac z rodziną od codziennosci, zrobić ognisko/grilla i żeby dzieci miały się gdzie wyszaleć
    Najlepiej gdzieś w lesie, z dala od ludzi - chociaz wiem ze moze byc z tym problem

Uprzedzając pytania, sprawdzałem, szukałem w internecie ale jest tego tyle że nie wiadomo za co się złapać
    Last edited by Maxi; 08.05.2016, 18:05.

Ulinia/Słajszewo - kilka km na wschód od Łeby. W sezonie masz pustą plażę w promieniu kilkudziesięciu metrów. Dla niektórych jest dojście na plażę. Trzeba drałować przez las ~2km. Poza tym wszystkie kryteria spełnione :).
    W razie chęci wypadu masz blisko właśnie do Łeby, jeziora Żarnowieckiego, i wielu innych.

Skomentuj

Z swojej strony mogę polecić Świnoujście, chyba największa piasczysta plaża, stosunkowo mało ludzie.
      Jeśli by cię interesowało to mogę odstąpić rezerwację noclegu w sierpniu: http://willasandra.com.pl
      Zmieniły sie plany i nie zdążyłem odmówić noclegu.

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
        Z swojej strony mogę polecić Świnoujście, chyba największa piasczysta plaża, stosunkowo mało ludzie.
        Jeśli by cię interesowało to mogę odstąpić rezerwację noclegu w sierpniu: http://willasandra.com.pl
        Zmieniły sie plany i nie zdążyłem odmówić noclegu.
        nie polecam, beznadziejny dojazd, wieczne korki na przeprawie promowej.
        Uwaga na drogówkę za byle przewinienie zabierają prawo jazdy - mi za drobną stłuczkę zabrali a durny Sąd w Świnoujściu zatrzymał na rok. W ogóle nie polecam zach-pomorskiego jeśli chodzi o wypoczynek letni, na kwaterach zachłanni, niegościnni ludzie, nikogo nie lubią...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Z Chojnic jest najlepszy dojazd do Łeby - dużo ludzi ale piękne szerokie plaże które dowolną ilość ludzi mieszczą, bardzo dużo kwater itd. Z mniejszych miejscowości z klimatem można do Rowów jechać.

Skomentuj

Tak, też polecam Rowy, ostatnie 4 lata pod rząd :)

Skomentuj

Ja jestem zakochany w Juracie i okolicach. Dojazd tragedia, ale plaza chyba najpiekniejsza w Polsce.

Skomentuj

No półwysep ma coś w sobie, jeszcze jak ktoś lubi rower i stare tematy po 2 wojnie jest ok Jeżdzę od paru lat, największy problem to nocleg ale przy wcześniejszej rezerwacji można coś ogarnąć.

Skomentuj

Łeba zdecydowanie. Szukaj czegoś po wschodniej stronie, już praktycznie w lesie. jeśli jesteś z dziećmi, w drodze na plażę obowiązuje "zasada dużej drożdżówki" - polega to na tym że wychodzisz z kwatery, kupujesz śniadanie krasnalom - drożdżówę w budce i idziesz na wschód. Dziecko drożdżówkę wciąga w około 10-15 minut, popija wodą i wtedy skręcasz w najbliższe zejście na plażę. Wchodzisz i pusto. Sprawdzone. Plaża w Łebie jest piękna i szeroka i PUSTA - tylko piętnaście minut piechotą w prawo a tłumy są na plaży owszem, da się obserwować przez lornetkę lub zoomem aparatu... :)
                Last edited by Przemek; 11.05.2016, 20:59.

Skomentuj

Dzieki Panowie za odzew,
                  chodzilo mi bardziej o jakies konkretne namiary na dany osrodek itp...
                  Polwysep helski odpada (jezdzilem przez 2 lata z towarem dzien w dzien na hel, wladyslawowo i wiem co tam sie dzieje latem )
                  Ktos moze byl w lubiatowie?

Skomentuj

Polecam Grzybowo obok Kołobrzegu. Kiedyś bardzo spokojna wioska, teraz trochę wiecej plażowiczów ale cały czas jest znacznie lepiej niż w innych nadmorskich miejscowościach. No i piękne, szerokie plaże

Skomentuj

Hotel wchodzi w grę czy tylko kwatery? Byłam w Dźwirzynie, bo znalazłam fajną ofertę z hotelenadmorskie.pl i hotel dla dzieci super, tylko że wcale nie jest tak "pusto" na ulicach w sezonie. Dźwirzyno żyje właśnie bardziej w sezonie, ale to mała miejscowość i na kilka dni urlopu uważam, że to ekstra miejsce :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X