Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moze by tak ....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moze by tak ....

.... zrobic zrzute na forum coby sie limit transferu nie konczyl 20'stego kazdego miesiaca.
    Jest na 1400 zarejestrowanych uzytkownikow z cezgo kolo 100 pewnie by sie zrzucilo.

Wychodzi na to ze nie wiele trzeba by misiecznie dorzucic do 'interesu'. Co Wy na to ? Ktos jest chetny, ktos oprocz mnie by sie dorzucil ?

Ja juz poprzednio pomagałem i teraz też pewnie sie dorzuce, choć ostatnim razem nikt nie powiedzial nawet dziekuje...

Skomentuj

a kto ma mówić dziekuje , na tej zrzutce tylko bedą korzystać ci co sie nie zrzucili, zawalac forum głupotami i niewiem poco czesto różnymi zdjęciami do off topica

ja proponuje NIEPISAC głupot, nie wrzucac durnych fotek, przestać korzystać az tak z offtopic, mniej przy forum siedziec (też chodzi o off topic) <- zdrowia troszke więcej , limit się nie skonczy wtedy a GDY NAWET to zapewne Igod się nie obrazi gdy w czasie nieobecności JEGO forum , ludzie posiedzą na www.audiomania.sart.pl <- to nie żadna konkurencja to stronka założona przez bywalców owego forum, zapewniam że TAM glupot nieprzeczytacie ktore tutaj stanowia 90% postów , tam akcja jest szybka , posty są uzówane, niema czasu na totalną amatorke, jak nie czytasz to nie pytaj i finito no moze to była reklama ale co z tego skoro na forum tyle głąbów co ZAMIASt zająć sięAudio wolą opierdalać młodych i udawac jacy to oni wielcy forumowicze --- śmiać mi się chce z tego

pozdro Quester :)

Skomentuj

Budzik, po częsci sie z tobą zgadzam ale nawet kiedy dajemy komuś kase na wspólny cel (a takim IMHO jest forum) to wypadało by za to poprostu podziekować,za to że chcesz pomóc.

Skomentuj

to ile trzeba??

Skomentuj

w sumie moge dac 5zł z kosztamii prowizji, nie wypije 2 piw :P a duzo nie strace
            co oznacza skrót IMHO, BTW bo ja nie dokształcony?

Skomentuj

kuźwa twarz za przeproszeniem a CZy ktoś kiedykolwiem podziekował IGODOWi ze raczył zrobicto forum i tyle razy odnawiał stronke zeby teraz każdy mógł korzystać , ja osobiście na gg mu to powiedziałem ze bez tej stronki bym teraz sadził kwiatki w doniczkach i ci co postapili podobnie to są godni zeby tu siedzieć , chociaż nie oznacza to ze AUTOR strony oczekuje podziekowania , chyba nie, wydaje mi si ża sama satysfakcja to juz zainteresowanie stroną i forum

mówiąc prosto to wszyscy powinni podziekowac Igodowi a nie na odwrót, i wpłacić te pare groszy bez zainteresowania chocby dlatego zeby w jakiś sposob odpłacic się mu tym co on zrobił dla tych 1450 osób !!

Skomentuj

to niech igod poda numer konta w banku :P

Skomentuj

jak dla mnie i zapewne dla wielu osób ... mniej durnych pytan = nigdy ne konczący sie transfer, a jak co chwile jakieś posty w stylu TEGO jak ten który do niczego e doprowadzi sie pojawiają noto cóż

jesli sie lduzi złożą na składke to spoko TYLKO Ze niemam zamiru wrzucać 1 ZŁ zeby za przelewe płacić 5 zloty to nie logiczne :| gdyby współpraca na forum byłą jednoznaczna to kazdy rzuciłby tą dyche , gdyby zrobiło to ze 30-100 osób to zapewne coś by z tego wyszlo lepszego o ile IGODOWI chcialo by sie bawicw takie cośbezinteresownie dla forumowiczów :)

Skomentuj

Aryan proszę :) Akronimy

BTW [by the way] - przy okazji

IMHO [in my humble opinion] - moim skromnym zdaniem

Co do forum - to że 22 grudnia odpali to się niespodziewałem :/

Może napisać na stronie głównej forum (bo głównej w sensie www.diyaudio.pl to chyba nikt nie czyta, bo nie było by głupich pytań na forum) NIE UMIESZCZAĆ PLIKÓW GRAFICZNYCH NA FORUM - TYLKO LINKI!!

EDIT: Zostałem zjechany, że zapcham forum moimi 3kB tekstu (parę linijek) więc zmniejszyłem do tego co potrzebne.

Skomentuj

teraz widzicie że przez własie takie posty jak Pana wyzej forum wymięka ... ale mnie to kij w trąbke, jest AUDIOMANIA !!

Skomentuj

DAJCIE NO MI TEN NUMER KONTA! wplace nawet 10zl! i nie chodzi tu o glupoty wypisywane tutaj bo te tez czasem sa potrzebne zeby troche humoru wprowadzic!! przy niektorych naprawde mozna sie nizle posmiac...:) a byc caly czas powaznym i rzeczowym?? - TO NIE DLA MNIE :) z przyjemnoscia wiec dorzuce sie do zbiorki na wiekszy limit dla tej stronki bo to dzieki niej zaczalem wogole sie interesowac tematyka AUDIO. Moglem podziwiac konstrukcje MISTRZOW i zbierac wiedze od najlepszych zeby moc sie rozwijac. Mysle ze nawet te 100 uups teraz juz 101 ludzi skladajacych sie na 1000 kozystajacych z forum wystarczy zeby nie bylo przestojow.

Zreszta na swiecie jest tak ze to garstka chcacych cos zrobic zajmuje sie reszta szarej masy kozystajacej z dorobku tych nielicznych...

ufff...skonczylem:)

Skomentuj

Budzik - toż to zaledwie 3kB tekstu, byle fotka ma 5 razy większą wagę. Rzucasz się na każdego! Może limit ilości znaków w poście? :lol:

W grudniu limit skończył się 3 dni przed końcem miesiąca, w styczniu 10 :/ Dlaczego? Jeden z powodów - dodane zostały konstrukcje i zdjęcia ze starego forum. To się może tylko pogłębiać. Nic nie zrobimy zabraniając od dnia dzisiejszego umieszczać grafikę na forum, trzeba coś zrobić ze starymi postami zawierającymi grafikę, które nadal są i będą wyświetlane. Jeśli tego nie zrobimy - w lutym padnie nam 15go.

Może tak - zamiast hotlinkować fotki w każdym dziale, robić zwykłe linki.

Żeby ładnie to wyglądało może admin włączy tag <a> z atrybutami, żeby linki nie były w postaci http://www.blablablablablablablablab...a.com.ru.pl.uk tyko np: "Fotka1" lub "Głośnik-Front" I będzie pięknie. A nawet "56k warning" nie będzie potrzebny.

Skomentuj

dobrze, że luty jest krótszy... :)
                            Budzik, z tego co widzę, to jesteś jednym z bardziej aktywnych forumowiczów, do tego twoje posty są statystycznie najobszerniejsze tekstowo, za to niezbyt treściwe... może dasz dobry przykład i postarasz się pisać nieco krótsze posty??

Skomentuj

1. wyłączyć możliwość wstawiania plików - jakichkolwiek, niech każdy wrzuca obrazki na Imageshack, a na resztę niech szuka serwera
                              2. może zamiast teraz dalej pisać w tym topicu po 200 razy to samo, poczekajmy aż Igod napisze swoje zdanie na ten temat, jeżeli nic nie napisze to jasne, że mu się to nie podoba, z takich czy innych względów.

Skomentuj

Zygmunt niema sprawy na twoją prośbę przestane pisac posty a jesli poprostu ty z nich nie potrafiszskorzystać to już ty się zastanów czym jest to spowodowane , moze nie ich treścią ale może wina leży u czytającego jedni myślą logicznie inni kupują fornik za 150 zloty dla alfreda ... no i jak taki czlowiek ktory ne potrafi mysleć może ZAJARZYĆ o co chdozi w moich postach. ... n oale dobra nie odzywam się już

PAPA miło było :) poczytam tylko

Skomentuj

Witam

Wadzicie sie ze za duzo przesiadujecie na forum, zaduzo piszecie i za duze obrzki wrzucacie
                                  i w polowie macie racje ale zauwazcie ze jest 1453 uzytkownikow, srednio polowa czesto przeglada strone i czyta tematy/wypowiada sie a reszta sie tylko rejestruje zeby zobaczyc fotki( srednio 1 uzytkownik na 2 dni, a i wiecej czasem). O ile sie nie myle stronka jest na koncie netlook, zapewne konto z transferem 5 gb na miesiac, a teraz policzmy: niech prznajmniej raz dziennie kazdy uzytkownik wejdzie na strone glowna przez 30 dni to mamy 1,7 gb wykorzystanego transferu... a gdzie reszta? ...pisanie odpowiedzi, czytanie tematow itp? z tego wychodzi ze i tak trzeba dokupic transferu
                                  Na stronie netlook'a jest cennik:

Dodatkowy 1 GB transferu tylko w danym miesiącu
                                  8 zł

Dodatkowy 1 GB transferu do końca okresu abonamentowego
                                  16 zł

Mysle ze to nie wiele i warto sie zlozyc i dokupic dla swietego spokoju, bo uzytkownikow i tak bedzie przybywac

A co do Audiomanii to i tak 3/4 ludzi bedzie tutaj siedziec bo jest duzo konstrukcji i wiele wiedzy, a zanim audiomania sie rozkreci to minie duzo czasu.

Takze nie ma sie kłucic tylko niestety trzeba zakupic te dodatkowe GB, bo nawet jesli 100 uzytkownikow bedzie mniej czasu przebywac to i tak nic nie da

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
                                    kuźwa twarz za przeproszeniem a CZy ktoś kiedykolwiem podziekował IGODOWi ze raczył zrobicto forum i tyle razy odnawiał stronke zeby teraz każdy mógł korzystać , ja osobiście na gg mu to powiedziałem ze bez tej stronki bym teraz sadził kwiatki w doniczkach i ci co postapili podobnie to są godni zeby tu siedzieć , chociaż nie oznacza to ze AUTOR strony oczekuje podziekowania , chyba nie, wydaje mi si ża sama satysfakcja to juz zainteresowanie stroną i forum

mówiąc prosto to wszyscy powinni podziekowac Igodowi a nie na odwrót, i wpłacić te pare groszy bez zainteresowania chocby dlatego zeby w jakiś sposob odpłacic się mu tym co on zrobił dla tych 1450 osób !!
                                    Ty...ojciec ucisnionych!
                                    Nie przesadzasz troszke ?
                                    Jak jestes taki wdzieczny to daj Igodowi tysiaka i przestan pisac bzdury.

To ze na forum powstaje wiecej offtopica to tylko dlatego ze jest ciekawy, wesoly i lamie smak jak chleb do kielbasy.
                                    Forum zrobilo sie na tyle elastyczne ze kazdy znajduje cos dla siebie.
                                    Masz swoja audiomanie to pisz tam jezeli Ci sie nie podoba.
                                    (to nie zlosliwie ale tak jak napisales to .sart.pl jest konkretne i na temat.)
                                    A to Wasze forum nie jest takie super jak... widac na statystykach w dolnej czesci.

Rozne sa sposoby na zarabianie pieniedzy.
                                    Bannery reklamowe itp
                                    jezeli bedzie wiecej osob zarejestrowanych to wieksza ogladalnosc
                                    (moze sie nie przekladac jedno na drugie)
                                    a jak wieksza ogladalnosc to to wieksz chcec na wstawienia bannera itd
                                    Dzieki tej stronie mam wzmacniacz... a od kogo ten wie kto czytal opis do mojej
                                    ... i chyba to na tym polega.

ps. to wcale nie zlosliwy text
                                    tylko Budzik wymagasz zeby caly czas cie zaskakiwac informacjami o ktorych nie wiesz albo jeszcze nie slyszales a tak poprostu sie nie da ...bo siedzac w tym offtopicu czekamy na nowe konstrukcje ...nowe pytania.

Pozdrawiam.

aaaa zapomnialem
                                    za dziekuje nic sie nie kupuje :P

Skomentuj

Teraz limit wynosi 16GB/miesiąc z czego chyba 4 GB dokupiłem.

Dodatkowy 1GB miesięcznie (czyli 12GB/rok) kosztuje 16PLN. Należało by dokupić około 5GB czyli mamy 80PLN.

Innym wyjściem jest przeniesienie konstrukcji na inny serwer (posiadam taki). Największy ruch generują zdjęcia z konstrukcji.

Nie wiem czy brak wdzięczności był skierowany do mnie, ale po zbiórce pieniędzy podziękowałem wszystkim za wpłaty w jednym z wątków. W każdym razie 50% pokryłem ja, 50% forumowicze. Kosz konta to około 350PLN/rok

Skomentuj

js, Można by zrobić poprostu jakiś odnośnik w stylu DONATE, jak to bywa na stronach ...zawsze coś wpadnie. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X