Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moze by tak ....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez umberto
    z góry określić przydział transferu dla kont userów(da sie? :/)
    Quota dla user'ów to bardzo problematyczna sprawa. IMHO niemożliwa do zrealizowania, bo jeden człowiek będzie się rejestrował pod kilkoma nick'ami tym samym powodując rozrost bazy danych i bałagan (polak potrafi ). Po IP także nie da się ustalić transferu, bo są ludzie którzy nadal korzystają z dynamic IP (modemowcy) lub znajdują się za NAT'em (tym samym ograniczony byłby dostęp całego LAN'a znajdującego się za wspomnianym NAT'em).

Zamieszczone przez umberto
    -podać oficjalnie nr.konta do wpłat,na pewno znajdą się chetni
    To jest IMO doskonały pomysł. Najlepiej byłoby umieścić info o nr konta na stronie głównej serwisu, aby nikt (chętny wspomóc Igod'a) nie musiał tracić czasu na poszukiwanie tej informacji.

------------------------------------------------------------------------------------

Nawiążę jeszcze krótko do wymiany zdań między TatoTurbo i Budzikiem:
    Budzik: z całym należnym Ci szacunkiem widzę pewną niekonsekwencję w tym co piszesz. Na Audiomanii także jest odpowiednik działu offtopic (Hyde Park), w którym to każdy może napisać co mu się żywnie podoba (no prawie ), a tego nie krytykujesz.
    Co do porównania ilości informacji zawartych na diyaudio i audiomanii trudno się z Tobą zgodzić - kopalnią informacji diyaudio jest popularne i długo istniejące forum na którym przy odrobinie zacięcia można znaleźć naprawdę duuużo wiedzy.
    TatoTurbo: czy sprzeczka z osobą nie biorącą udziału w tworzeniu serwisu audiomania powinna owocować mało konstruktywną krytyką tego serwisu ? Wydaje mi się, że o jakości forum nie stanowią statystyki (co by nie mówić młodego serwisu), a treść jaką przekazują użytkownicy tego forum (na co nota bene twórcy nie mają wpływu i nie będę jej oceniał porównawczo) - to po pierwsze. Po drugie oceniajmy także same serwisy (pominąwszy forum). Sądzę, że jakościowo artykuły zawarte na audiomanii są porównywalne lub niewiele ustępują artykułom publikowanymi na diyaudio.

Jeśli już krytykujemy to podeprzyjmy naszą krytykę mocną argumentacją :)

Skomentuj

Dexter - niezrozumiałeś mnie, ja nie mówiłem o moderatorach, moderator ciagle nie siedzi i nie czeka na posta którego moze ponownie usunac ale o aktywności ludzi KTÓRZY zgłoszą tobie czy innemu moderatorowi (czy jak to sie na was mówi) ze pojawiłsie taki post i akurat ja pare razy byłęm aktywny w tej sprawie

TatoTurbo- jasne że czytam posty weteranów zawsze muszą być przeczytane w szczególności gdy są jeszcze do mnie skierowane :)

co do browca to niema sprawy ale ty stawiasz :P hehe

Co do mojego ostatniegopomysłu o płątnych kotach, poprostu taki pomysł mi sie nasunał , chociaz to prawdopodobnie pomysł ze średniowiecza stary wszystkim znany ale według mnie dobry :0 a cy da sie go zrealizowac czy nie to już nie moja w tym głowa bo ja sie na tych sprawach serwerowych itp nieznam :)

Co do Audiomani, że o niej wczesniej wspomniałem NIE POTO żeby skłucić zwolenników obu stron oj nie nie, ale poto żeby LUDZIE ktorzy siedzą Tutaj wiedzieli ZE jak napisza TAM coś na forum to nie zostaną zjedzenie obelgami na Audiomani bo wkońcu to przyjacielskie strony jak to Quester powiedział wiec nie rozumiem takiej reakcji nie których osób no ale ... było mineło :)

Skomentuj

Witam,
        Może się komuś narażę, lecz cóż, z góry przepraszam. Istnieje coś takiego jak zarządzanie wiedzą i zarządzanie zasobami, a to nasze forum jest czymś takim i raczej tego wymaga. Zawiera informacje przeróżnej jakości. Jeśli panuje Chaos, to nawet nic niebezpiecznego. Z innej strony, często aby uzyskać choć 1 promil wzrostu użyteczności trzeba ponieść koszty rzędu 1 procenta lub i więcej. Moderatorzy, wnioskuję z poprzednich postów, usuwają zbyt niskiej jakości wątki lub wypowiedzi. I jest ok. Osobiście sądzę, aby każdy uczestnik, zanim coś napisze lub załączy zdjęcia zastanowił się co jest naprawdę istotne (i sam zarządził swoją informacją). Jeśli chodzi o kwestię zdjęć, dotyczy to zwłaszcza. Załaczajmy te zdjęcia, które są praktycznie istotne (i dobrej jakości), a niezbyt wiele powielających się. Jestem raczej za modelem scentralizowanym, aby wszystkie informacje były jednak przechowywane i dostępne z jednego serwera. Przy dwóch i więcej zaczyna rosnąć kwestia zarządzania zasobami (z postępem geometrycznym), a ktoś powinien przecież to robić. Raczej nikt nie lubi wielu rzeczy lub ich zbyt wielu, w pewnych sytuacjach robić charytatywnie. Moim zdaniem, powinna być wprowadzona pewna odpłatność za korzystanie z zasobów portalu. Odpłatność ta (jakby akcja) umożliwiałaby skorzystanie przecież z wiedzy i doświadczeń wielu innych uczestników. Sugeruję odpłatność w formie darowizny (nawet bez ulgi podatkowej), a byłoby to zgodne z prawem. Administrator`rzy w oparciu o uzyskane środki odpowiednio zarządzaliby kwestią związaną z elastycznym dopasowaniem potrzeb do transferu. I raczej po problemie. W sumie jest mi wstyd, że jesteśmy krajem gdzie ma miejsce coś takiego jak wośp (Pana Owsiaka), lecz przynajmniej jak dla mnie na przykład 1pln miesięcznie na utrzymanie naszej stronki w formie darowizny, nie byłoby ujmą. Nie wszyscy dobrowolnie, coś wpłacą. To prawda, bo ideałów po prostu nie ma. Może, niektórych na to nie stać. Polska jest raczej biednym krajem. Może to zabrzmi też źle, dlaczego mamy przez to zamykać drogę ogólnie, do wiedzy, też dla tych biedniejszych.
        To tylko moje sugestie.
        Czasem coś piszę, gdy wydaje akurat mnie się, że mogę w czymś pomóc lub i podpowiedzieć. Jeśli chodzi o tę darowiznę (na utrzymanie itd.), to proszę podać numer rachunku i jego dokładny opis (aby środki przypadkiem nie wróciły).
        Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

czy płatne konto oznacza zamykanie drogi biednym ludziom do wiedzy hmm nie sądze, znam osoby z rodzin nie bogatych i są na tyle odpowiedzialni za t oco robią ze zrezygnowali by chociaz z tych paru piwek czy 2 paczek papierosów miesięcznie dla innej przyjemności jak diyaudio (jako hobby a nie stronka), zresztą patrzącp od względem funduszy każdego użytkownika do żadnych konkretnych wniosków nie dojdziemy, ktoś zawsze musi stracić zeby inni mogli coś mieć , taki jest świat i tego się nie zmieni , osobiście nie twierdze ze odstawiam ludzi ubogich na drugi plan oj nie nie , wręcz przeciwnie, bo jak widze czy słysze kolesia który zbiera pół roku pieniądze potem Sam robi sobie kolumny na stxa czy TVM a drugiego który mu mówi POCO robić kolumny na gównianych głosnikach bo sam ma kase zeby sobie przezucac focale to mnie krew zalewa :| zero poszanowania i sprawiedliwości ale to głownie przez osoby które sie do tego przyczyniają ...

zaraz ktoś powie ze nie jestem lepszy . nie jestem bo zostałem tak wychowany jak zostałem i popełniam dużo błędów ale ZDAJE sobie z nich sprawę a jedyne czego nie szanuje to dziewczyny z papierosem w ustach i pedałów :]

Skomentuj

Budzik na prezydenta! ;]
            PZDR

Skomentuj

umberto jesli to nie są jajca to ciesze sięze oddałeś na mnie glos :P

a jesli jednak jakieś zarty z mojej osoby noto ... olewka lepiej się smiac niż dołowac :)

Skomentuj

macie problemy tylko dlatego ze transfer sie skonczył to lejecie wode na młyn ::P :P
                watpie czy choc jeden z waszych pomysłów wypali,
                jak forum bedzie potzrebowało zmian to sie je wykona, np dział konstrukcje!
                powinno wystarczyc
                tylko transfer zabieracie :P lepiej napiszcie mi wypracowanie z laciny jak sie nudzice :P

Skomentuj

Budzik, tylko pamietaj kogo na premiera masz wziąść!Zrobimy porządek w tym kraju!I transfery będą za free...
                  Ale tylko na diy :)
                  PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                  X