Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak nagrac

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak nagrac

chce nagrac muzyke z radia na kompa, wieze podłaczyłem na wyjscie petli magnetofonowej i podłaczylem do wejscia (nie mikrofon) w karcie muzycznej.
    jakim programame to nagrac moze byc na wav to zmienie na mp3,
    mam zainstalowanego traktor dj mixer , da sie nim to zrobic? ewentualnire jakis innyn prosty programik , macie jakies sugestie?

dołączam się, poprostu niech ktośzarzuci nazwą jakiegoś fajnego programiku którym z LINE IN można nagrac co nieco :)

Skomentuj

prościutki w obsłudze jest goldwave, można go pobrać z netu (mało zajmuje) i craka też nietrudno znaleźć...
      może też być cooledit, sound forge, audacity (też mało zajmuje i do tego za free).

Skomentuj

wielkie dzieki, tego padactwa jest tyle że niewiadomo co wybrac a głownie chdozi o proste nagranie z jakimiś ciekawymi opcjami :)

Skomentuj

zainstaloalem goldwave i jest w miare ok, tylko troche malo basu po nagraniu ale to pwewnie wina kabli sygnalowych które kosztowaly 7 zł,

Skomentuj

jasne... bo jak kable są kiepskie to bas ucieka bokiem... 7 zł to i tak duż o jak na kabel :P
            na czym odsłuchyjesz radio a na czym nagrany kawałek?? porównaj przez co idzie sygnał z radia i z kompa i spróbuj znaleźć różnice... a może to wina karty dźwiękowej??

Skomentuj

słucham muzy z kompa sygnal idzie tym samym kablem za 7 zł do amplitunera panasonica i do głosnikow,
              z amplitunera petla magnetofonowa do kompa kablem za 7 zł a odsłuch jak wyzej ]

moze roznica pomiedzy ustawieniami eq w winamopie i goldwavre??
              w win ampie eq mam wylaczony

Skomentuj

a pętla magnetofonowa przesyła sygnał bez ingerencji w ilość basów?? na magnetofonach się nie znam, ale może to w tym rzecz...

Skomentuj

nie wiem na ampilutnerze mam podbite basy a petla (tape , mini disc) wysyła tylko sygnał?
                  moze problem jest w dwukrotnym przejsciu przez katr muzyczna?
                  albo cos z ustawieniami line in w karcie??

Skomentuj

CoolEdit Pro, Adobe Audition, Soundforge, WaveLab... sporo jest tego typu programów.
                    Zaletą wymienionych jest obsłuch wtyczek DirectX i VST.

Skomentuj

Mam fajne urządzonke w USA produkuja- magnetofon na usb. 300 czy 400zł, ale jaki wypasiony!!

Skomentuj

Jeżeli macie karty oparte na EMU(czli wszelakie livey i audigy) to fajny całkiem jest ten recorder w pakiecie. Ma przydatne AVLS czy jak to sie tan nazywa - nie pozwoli przesterować wejścia. No i wykorzystuje napewno sprzętową akceleracje karty. Co do zamiany potem wave na mp3 - no to ludzie :) bez przesady to nawet scmpx z przed epoki lodowcowej wykona. Pełno tego typu programów na necie.

Skomentuj

Czaruję...
                        X