Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CO SĄDZICIE O TYM MONSTRUM ?!?!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CO SĄDZICIE O TYM MONSTRUM ?!?!

Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem mocnego wzmaka, i w końcu wybrałem 2 egzemplarze: TECHNICS SU-VX700 I TECHNICS SA-AX7. Może ktoś mi doradzi co wybrać...

O TO ICH PARAMETRY TECHNICZNE:

Opis techniczny: Wzmacniacz mocy Technics SU-VX700classAA,VC4 amplifier system.

Wzmocnienie 150w na kanał.

System 2 kanałowy stereo.

Kolumny A i B op 2 kolumny na przód i tył.

Bi-Wiring-kolumny nowej generacji z 4 wejściami.

Power Amp-wejście wysokiej jakości,wzmocnienie 2X120w.

Regulacje:Bass/Sopran/Balans.

Filtry:Loudnes/Tone Control.

Przycisk Mute-wyciszenie dźwięku do poziomu 20dB.

Przycisk Mode-stereo/mono.

Phono selector-MM/MC z dotatkowym filtrem Subsonic chroniącym przed nadmiernym obciążeniem głośniki niskotonowe.

Wejścia:Tape2/DAT1,Tape1-2 DAT,CD,TUNER,PHONO,AUX.

Pobór mocy 690w.

Waga 14kg.

Rozmiar-430x158x429mm
    ROCZNIK: 1996
    __________________________________________________ ____________
    TECHNICS SA-AX7

Wzmacniacz VGCA
    (wzmacniacz o regulowanym wzmocnieniu) spełnia nowe wymagania DVD Audio
    Tryb wzmacniacza VGCA umożliwiający obejście układów generujących szumy i stworzenie w ten sposób toru czystego sygnału
    Stosunek sygnał-szum równy 110 dB, aby sprostać standardowi DVD Audio
    6 oddzielnych wejść gotowych do współpracy z dekoderami Dolby Digital (AC-3) oraz DTS* Kondensatory elektrolityczne TA-KEH o audiofilskiej jakości
    Naturalne zrównoważenie niskich tonów dzięki funkcji Adaptive Subwoofer Control
    Optymalizacja odtwarzania basów dzięki regulacji częstotliwości odcięcia umożliwiającej dopasowanie do charakterystyk głośników przednich w zakresie tonów niskich
    Regulacja poziomu sygnału w kanale subwoofera mająca na celu kompensację skuteczności oraz lokalizacji subwoofera
    Wzmacniacz pracujący w klasie Enhanced Class H+
    Zdalne sterowanie systemem AV
    Wyjście na subwoofer
    Duże zaciski głośnikowe umożliwiające zachowanie wysokiej jakości dźwięku
    Przełącznik obrotowy wejść (4 wideo, 5 audio)
    Wejście sygnału audio/video na płycie czołowej
    Gniazdo S-video
    Monitor taśmy
    System RDS (PS, PTY, PTY Search, RT, EON)
    System cyfrowego strojenia stabilizowany kwarcem
    10 przycisków bezpośredniego wyboru stacji (na pilocie)
    Funkcja tunera z trybem drzemki/budzika
    Przełączniki par zestawów głośnikowych A i/lub B
    Możliwość pracy z głośnikami o małej impedancji
    ROCZNIK 1998

A czemu chcesz Technicsa ?

Skomentuj

firma firma firma

dupna firma dupna fi....

Skomentuj

yamaha rules!

Skomentuj

technics to jest padło. wybierz tak jak kolega przed mna doradzal yamahe lub chociazby jakiegos denona. Ale mysle ze jak chcesz cos mocnego to yamaha seria 5xx i wyzej. Na allegro sa chyba teraz jakies modele serii 8xx i 10xx.

[ Dodano: 2004-07-17, 21:47 ]
          mozesz tez sie rozejzec za wyzszymi onkyo, ale nie te calkiem stare tylko np 8850, 8870, 9511.

Skomentuj

KASA KASA KASA

Chce technicsa ponieważ nie kosztuje miliona złotych. Przeciętna yamaha kosztuje od 1500 w góre i to jakiś lipny model.

Skomentuj

technicsa chcesz starego to czemu patrzysz na ceny nowych yamah?? starsze modele nie sa drozsze od technicsow, a juz na pewno nie od su-vx700 bo to wg producenta jest hi-end (wg mnie mimo wszystko shit) i jeden z drozszych wzmacniaczy

Skomentuj

1500zł??Ale miałem doczynienia z Technicsem i miał takie bajery jak ten,modelu niestety niepamiętam:

Wzmocnienie 150w na kanał.

System 2 kanałowy stereo.

Kolumny A i B op 2 kolumny na przód i tył.

Bi-Wiring-kolumny nowej generacji z 4 wejściami.-tego niewiem,bo niewidziałem z tyłu

Power Amp-wejście wysokiej jakości,wzmocnienie 2X120w.-tego niewiem

Regulacje:Bass/Sopran/Balans.

Filtry:Loudnes/Tone Control.

Przycisk Mute-wyciszenie dźwięku do poziomu 20dB.

Przycisk Mode-stereo/mono.

Phono selector-MM/MC z dotatkowym filtrem Subsonic chroniącym przed nadmiernym obciążeniem głośniki niskotonowe.

Wejścia:Tape2/DAT1,Tape1-2 DAT,CD,TUNER,PHONO,AUX.

I powiem Ci,że aż tak tanio niebyło,wzmak był przywieziony z niemczech,właśnie w nim widziałem ten patent z "rurą cieplną",ale gość za niego cenił 1000zł

Skomentuj

Jestem zdecydowanym porzciwnikiem Technics'a. Jesli szukasz wzmaka o duzej mocy zainwestuj w Harmana/Kordona otworz obudowe i zobaczysz jak wielki siedziw niej transformator. Wzmaki tej firmy maja niesamowicie duza wydajnosc pradawa w przeciwienstwie do technicsa, ktorego klocki budowane w oparciu o jak najwieksza minimalizacje kosztow budowy. Co prawada H/K robi klocki brzydkie jak .... ale w koncu tu nie o to chodzi....

Skomentuj

Zamieszczone przez dziejok
                    Co prawada H/K robi klocki brzydkie jak .... ale w koncu tu nie o to chodzi....
                    to zalezy co sie komu podoba bo ja uwazam je za jedne z ladniejszych

Skomentuj

zapomnialem o H/K rzeczywiscie sa to jedne z bardziej wydajnych wzmakow, zainteresuj sie tym: http://allegro.pl/show_item.php?item=28375584
                      Niestety nie ma na allegro teraz zadnej godnej uwagi yamahy ale na pewno warto szukac a nie kupowac technicsa.

Skomentuj

Firma firmą gdzieś na elektrodzie jest długi post o tym co mozna zobaczyć po otwarciu obudów wzmaków cdeków i reszty sprzętu. Po przeczytaniu połowy troche zmieniłem nastawienie do spoglądania na firme przy zakupie. Nie ma to jak otwożyć obudowę i sie pogapić do środka co tam mieszka. Wpadki sie zdażają wszędzie i patrząc na firme można sie wtedy naciąc.

Skomentuj

Ukasz
                          Dodam tylko że wszystkie audiofilskie firmy w swoich najdroższych cdkach za cenę dobrej wypasionej fury montują transporty................no własnie, zgadnijcie kogo?

Sony i Philipsa.

Podobnież w wzmakach za kilka tys zl można znaleść lm3886 lub TDA 7294 w stopniu końcówki mocy.

A wiele modeli Marantza to tylko inaczej zabudowane cdki Philipsa.

Skomentuj

transporty chyba transoptory czy jakoś tak :-)

Skomentuj

raczej nie tak......transport to cały układ mechaniczny w cd......

tranoptor to element elektroniczny który przekazuje sygnały, ale działa na zasadzie że nie przekazuje ich prądem (tylko światłem) bo transoptorów używa się do separacji obwodów,
                              w kablach MIDI są transotory

Skomentuj

Czaruję...
                              X