Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bardzo mocny klej montażowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bardzo mocny klej montażowy

Witajcie

Zapewne wielu z was ma doświadczenia remontowe, więc liczę na pomoc.

Otóż, muszę zamontować "screen" na wannie w postaci szyby. Montowane jest to do ściany i służy jako parawan.
    Problem jest taki że ściana przy której muszę to zamontować to karton gips wyklejony kafelkami.
    Całość waży około 20 kg i oprócz montażu kołkowego chciałbym całość przykleić wzdłuż listwy

Dlatego szukam dobrego, mocnego kleju który złapie aluminium do kafli.
    Kafle już przygotowałem pod klej ścierając szliwo diamentową koronką, powierzchnia jest matowa i chropowata, to samo zrobię z aluminium.
    Co polecacie ?

Poglądowo taka to konstrukcja:
    https://www.roman-showers.com/images...screen-961.jpg

A po co chcesz to jeszcze kleić ?, kołki są tak obliczone że ma to wystarczyć.

Skomentuj

Gdyby to była normalna ściana to jasne, ale tak jak mówiłem to jest karton gips + kafle co daje grubość ściany mniejszą niż długość kołka.

Skomentuj

Od jutra zaczynam remont łazienki, to jestem na czasie 😃. Chyba bym dał dwa kołki do kina stronę więcej. Jak klej, to chyba montażowy pattex będzie najlepszym rozwiązaniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          Od jutra zaczynam remont łazienki, to jestem na czasie 😃
          Ja skończyłem Tylko to mi zostało.
          Patexa w UK nie ma.. myślałem może o epoksydzie, ale czy się nada do kafli i alu ?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Albo klej do luster ? Kiedyś miałem taki w tubie i był cholernie mocny.

Skomentuj

Zamontuj na takie kołki i będzie ok
            http://www.wkret-met.com.pl/img/produkty/gkw.jpg
            Ten karton też nie wisi w powietrzu przecież wiec jak dasz zwykłe odpowiednio dłuższe kołki to się nic nie stanie, no chyba że cała ściana jest papierowa. Pd listwę sylikon

Skomentuj

http://www.ebay.co.uk/itm/PURAFLEX-4...iCg5c27g_pennw
              Myślałem o takim kleju poliuretanowym, powinien dać radę. Może jakieś propozycje ?
              Silikon nie jest mocny jako klej.

Zamieszczone przez seba007 Zobacz posta
              Ten karton też nie wisi w powietrzu przecież wiec jak dasz zwykłe odpowiednio dłuższe kołki to się nic nie stanie, no chyba że cała ściana jest papierowa. Pd listwę sylikon
              Tu nie chodzi o długość kołka ale o wytrzymałość ściany. Jeśli skleję po dlugości to masa inaczej się rozłoży.

Zamieszczone przez seba007 Zobacz posta
              no chyba że cała ściana jest papierowa.
              No właśnie jest.

Skomentuj

Klej do szyb będzie dobry , a najlepszy do samochodowych

Skomentuj

Poszukaj produkty WIKO, np MULTI POWER.
                  Ja często używam WIKO MULTI POWER SPEZIAL 17, jak dobrze zastygnie to dobra 'barbara" nie da rady :-)

Skomentuj

Spróbuj tego. Mocne bardzo cholerstwo. Kleilem nim stal i nie do zlamania. Chyba jest na bazie zywicy bo tworzy powloke jak wikol. Kupisz w kazdym sklepie od asdy po b&q tymi cenowo nie najlepiej wyjdzie bo z tego vo pamietam to £5- £6 za tubke 184g

Skomentuj

Już kupiłem ten poliuretanowy :)

Ten co polecasz jest tani:
                      http://www.ebay.co.uk/itm/Unibond-No...8AAOSwHaBWljP-

Jest na bazie akrylowej i wydaje mi się że poliuretanowy będzie jednak mocniejszy. Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.

Skomentuj

Ł15/kg to nie tak tanio ale kleilem nim nogi stalowe lozka i prawie rok bez problemu trzyma

Skomentuj

Czaruję...
                        X