Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Licytacje na Allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Licytacje na Allegro

Cześć
    Zdarzyło się wam zostać oszukanym na allegro?
    Mam taki przypadek, wygrałem licytację. Licytacja została zakończona o godzinie 17:35, maila sprawdzałem o 17:40 oczywiście z potwierdzeniem że wygrałem licytację.
    o godzinie 20:40 chciałem zapłacić za wylicytowany przedmiot patrzę a tu wiadomość że aukcję przegrałem bo zostałem przelicytowany.
    A co najlepsze starego maila z wygraną licytacją brak. Przedmiot nie był drogi ja wylicytowałem za 418zł, jak się potem okazało poszedł za 506,89.
    Napisałem już do alledrogo i zamierzam przejść się na policję.
    Pytanie tylko czy wam się zdarzył taki wałek?

Może nasz Woźny podpowie jak sprawdzić kto między 17:40 a 20:40 dostał się na twoją skrzynkę i skasował maila z potwierdzeniem wygrania licytacji. A może jednak jest robiona jakaś kopia umożliwiająca odzyskanie go.

Skomentuj

Takiej mocy to aż nie mam

Skomentuj

Nie nie, nie bezpośrednio oczywiście. Chodziło mi o wskazanie jakichś mechanizmów na serwerach pocztowych z których można by skorzystać.

Skomentuj

Bez wniosku prokuratury, zapomnij o logach itp. itd.
          Nie ma szans na zdobycie takich danych od regularnego dostawcy usług pocztowych.

Skomentuj

Nie chcę tu nikogo namawiać żeby robił coś nie zgodnie z prawem. Zaczekam na info z alledrogo. Jeżeli jesteście zainteresowani finałem sprawy to poinformuję, może wam się coś takiego w przyszłości zdarzyć.

Skomentuj

miałem dokładnie taką samą akcję, wygrałem denona pma-1560 uszkodzonego za (kwota w przybliżeniu) 735zł odświeżam licytacja zakończona 735 odświeżam ponownie 760 i ktoś inny wygrał. miałem taką sytuację dwa razy, za pierwszym zareagowałem do allegro, sprawdzili coś tam i niby u nich wszystko ok, potem już nie reagowałem

Skomentuj

To, że system Allegro działa czasem z opóźnieniem to niestety prawda i to się zdarza.
                Natomiast problem jest z tym, że koledze zniknął mail potwierdzający, a to już się nie powinno zdarzyć i to najbardziej w tym wszystkim jest dziwne.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Mnie się też kilka razy zdarzyła podobna sytuacja. Aukcja się kończyła normalnie, gdy po chwili została przedłużona. Z tego co zauważyłem, wiązało się to z problemami na serwerach allegro. W praktyce wygląda to tak, że powiedzmy o 20:00 pojawia się jakiś problem, ale użytkownicy dalej mogą licytować i kupować zanim ten problem dostrzegą w allegro. Wszystkie maile o wygranych normalnie dochodzą. Problem z serwerem jest rozwiązywany i gdy poprawki wchodzą w życie, czas na allegro jest tak jakby cofany o tą godzinę od czasu pojawienia się problemu. Po tej naprawie wszystkie akcje wykonane przez użytkowników zostają cofnięte, a aukcje przedłużone o godzinę.

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
                    Cześć
                    Zdarzyło się wam zostać oszukanym na allegro?
                    Mam taki przypadek, wygrałem licytację. Licytacja została zakończona o godzinie 17:35, maila sprawdzałem o 17:40 oczywiście z potwierdzeniem że wygrałem licytację.
                    o godzinie 20:40 chciałem zapłacić za wylicytowany przedmiot patrzę a tu wiadomość że aukcję przegrałem bo zostałem przelicytowany.
                    A co najlepsze starego maila z wygraną licytacją brak. Przedmiot nie był drogi ja wylicytowałem za 418zł, jak się potem okazało poszedł za 506,89.
                    Napisałem już do alledrogo i zamierzam przejść się na policję.
                    Pytanie tylko czy wam się zdarzył taki wałek?
                    Nie bardzo wierzę w tego znikającego maila :)
                    Może Ci się wydawało , że taki był
                    Pamięć czasami płata figle
                    Allegro znane jest z tego , że mają problemy ze stroną techniczną serwisu
                    Często aukcja którą niby wygrałem wisi jeszcze w trwających z opisem ZAKOŃCZONA przez kilka godzin
                    Czasami jest przedłużana o jeden dzień
                    Takie numery znane są od dawna , jednak nigdy nie zdarzyło mi się abym otrzymał mailem potwierdzenie o wygranej aukcji , której tak naprawdę nie wygrałem
                    Teorie spiskowe o włamywanie się na konto poczty , kasowanie maili i inne pierdoły wkładam miedzy bajki
                    Kto niby miałby to robić ? Pracownicy allegro ? Przecież żaden człowiek mający odpowiednią wiedzę i możliwości nie będzie włamywał się zarówno na Twojego maila jak i na serwery alle aby wgrać aukcję za taką astronomiczną sumę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                      Nie bardzo wierzę w tego znikającego maila :)
                      Może Ci się wydawało , że taki był
                      Pamięć czasami płata figle
                      Allegro znane jest z tego , że mają problemy ze stroną techniczną serwisu
                      Często aukcja którą niby wygrałem wisi jeszcze w trwających z opisem ZAKOŃCZONA przez kilka godzin
                      Czasami jest przedłużana o jeden dzień
                      Takie numery znane są od dawna , jednak nigdy nie zdarzyło mi się abym otrzymał mailem potwierdzenie o wygranej aukcji , której tak naprawdę nie wygrałem
                      Teorie spiskowe o włamywanie się na konto poczty , kasowanie maili i inne pierdoły wkładam miedzy bajki
                      Kto niby miałby to robić ? Pracownicy allegro ? Przecież żaden człowiek mający odpowiednią wiedzę i możliwości nie będzie włamywał się zarówno na Twojego maila jak i na serwery alle aby wgrać aukcję za taką astronomiczną sumę :)
                      Oprócz mnie maila o tym że wygrałem widziała jeszcze jedna osoba, zainteresowana kupnem. Jak bym to był tylko ja to uznał bym to za przeoczenie. Nie mam ani maila o tym że wygrałem ani też o tym że licytowałem przedmiot. Niby tani przedmiot i generalnie lata mi to że nie wygrałem ale maile przepadły i to niepokoi. Wku...ia mnie tekst typu... jeszcze nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło.... spoko, gratuluję, a ja właśnie mam taki problem. Od kumpla dowiedziałem się że takie rzeczy są możliwe a czy komuś to się opłacało czy nie to już nie moja sprawa. Od alle... dostałem że od niech nic takiego nie wyszło i że nie wygrałem przedmiotu i z tym wszystkim mam zamiar pójść na policję.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dodam że może się też ktoś podszyć pod allegro, takie oszustwa się zdarzały.

Skomentuj

Jeśli byś miał screena tego maila to mógłbyś coś z tym robić ale jeśli powiesz panu policjantowi że Miałeś go a teraz już nie masz, w dodatku Allegro powtórzy że nic nie wysłali... To możesz wyjść na nie poważnego...

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czaruję...
                        X