Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

konsola Xbox

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

konsola Xbox

Młody się napalił na konsole Xbox a ma 7 lat... Ja nie jestem "grający" od lat x i czasów mojego starego "peceta", więc chciałbym zasięgnąć opinii co do tego sprzętu. Warto w to inwestować czy ewentualnie kupować coś innego?

Fajny sprzęt, warto rozważyć kinecta. Kuzyn w podobnym wieku ma i spokojnie ogarnia. A kinect to świetna zabawa nie tylko dla młodego, jak kupisz grę fitness to i żonke będzie łatwiej przekonać

Skomentuj

Mój ma Xbox One. Ja też się nie znam ale jedna rzecz mi się podoba. Tu nie ma, że coś nie działa, nie chce się zainstalować itp. A gry? Jak gry. Wszystko płynnie i ładnie tylko jak się wejdzie do sklepu i popatrzy na ceny to się nam, rodzicom, się odechciewa...

A i szkoda że nie napisałeś wcześniej. Tydzień temu sprzedał PS3 razem z dwoma padami i tym ich czujnikiem ruchu, dwoma manipulatorami i 15 gier za 550 PLN. Mógłbyś niskim kosztem sprawdzić co i jak.
      Last edited by Jacek Zieliński; 01.09.2016, 19:22.

Skomentuj

A te xboxy to różnią się pamięcią i osprzętem, czy coś jeszcze jest ważnego?

Skomentuj

Technicznie pod wzgledem jakosci grafiki lepsze jest Sony, ale Xbox ma fajnego kinecta, to moze dla dzieciaka byc wazna sprawa. Druga rzecz Xbox to wielka pucha z grzejacym sie zasilaczem. W PS zasilacz jest na zew i sama konsola duzo mniejsza ( a wydajniejsza ).

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            W PS zasilacz jest na zew i sama konsola duzo mniejsza ( a wydajniejsza ).
            U mnie w PS3 zasilacz jest w konsoli.

Niektóre modele PS3 są podatne na modyfikację oprogramowania. Troszkę rozwiązuje to "problem w sklepie", o którym pisze Jacek ;-)
            Absolutnie nie namawiam do złego, ale jakiś argument za PS3 to jest.

Skomentuj

Mam na mysli najnowsza PS4.

Skomentuj

Jeżeli chodzi o szczegóły techniczne to faktem jest że PS4 jest wydajniejsza, ale... Czyż nie prawdą jest że konsola jest stworzona do grania i gry na tę konsolę dostosowane są do hardware' u?. Za XBOX przemawia Kinect.

Skomentuj

Technicznie pod wzgledem jakosci grafiki lepsze jest Sony, ale Xbox ma fajnego kinecta, to moze dla dzieciaka byc wazna sprawa. Druga rzecz Xbox to wielka pucha z grzejacym sie zasilaczem. W PS zasilacz jest na zew i sama konsola duzo mniejsza ( a wydajniejsza ).
                  O której wersji xboxa mówisz? Miałem 360 premium oraz E i w obu PSU jest jako oddzielny zasilacz? Xbox one też ma osobny zasilacz.

Wracając do pytania autora. Miałem możliwość grania na paru wersjach xboxa z kinectem oraz ps3 z czujnikiem ruchu. Dla dziecka najlepszym rozwiązaniem będzie xbox z kinectem. Od siebie mogę polecić xbox E z kinectem, dyskiem 500GB oraz przeróbką RGH. Co daje przeróbka? Możliwość kopiowania gier z płyt na dysk i granie bezpośrednie z dysku konsoli. Jedna taka gra zajmuje okolo 6-8GB. Także trochę wejdzie. Jest dużo ciekawych gier na kinecta także młody będzie mial zajęcie :) jedyną wadą przeróbki RGH jest brak możliwości grania przez internet. Konsole z przeróbką są sprzedawane nowe z gw na sam sprzęt oraz na samą przeróbkę. Mam sprawdzonego allegrowicza, kupiłem od niego 4 te same konsole dla rodziny. Z żadną zero problemów, tylko grać :) na pw mogę podać namiar.

Jeszcze o ile się nic w ps3 nie zmieniło to czujnik ruchu masz w ręce. Czyli wykrywa tylko ruch ręki. Kinect wykrywa całe twoje ciało. Nie wiem jak ma ps4 czy coś ulepszyli i zrobili w stylu kinecta.
                  Pozdrawiam
                  Last edited by gavron04; 02.09.2016, 05:43.
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

eee Pogromco coś Ci sie mocno pomyliło z tym grzaniem ... i druga sprawa.. zasilacz do xboxa one jest zewnętrzny w dobrze wentylowanej obudowie na długim kabelku ;p

mam xboxa one z kinnectem, długo czytałem czy wziąć ps4 czy xboxa (mówie o one oczywiście), mam znajomych z tym i z tym, mam okazję katować to i to.
                    wybrałem xboxa one bo:
                    1. wsparcie dla niego jest sporo lepsze, lobbing Microsoftu robi swoje ;p.
                    2. ps4 ma faktycznie na papierku lepsze "bebechy".... niestety pozycji (gry) które je wykorzystują ... jest pewnie z 2 czy 4 . A co gorsza... wiele firm potwierdziło, że nie opłaca im się przebudowywać silnika i innych rzeczy po to by na ps4 obraz był.... prawie niezauważalnie lepszy po optymalizacji. W praktyce wyglada to tak, że niektórzy jarają się lepszymi bebechami, które po prostu leżą im odłogiem. Do tego trzeba dobrze poczytać bo na necie jest mase porównań konsol ....ale xboxa 360 do ps4 a to trochę nie na miejscu hehe
                    3. nie widać podczas grania w cokolwiek by jakas grafika czy płynność była inna na którejś z konsol... chyba ze ktoś celowo na potrzeby filmików z YT cos kombinował na siłę by pokazać przewagę jednej z konsol (i to się tyczy w obie strony)
                    4. one grzeje się nieporównywalnie mniej niż ps4 ...a co za tym idzie jest sporo cichszy, w PS4 u znajomego naprawdę mnie drażniło jak to cholerstwo potrafi się po jakimś czasie spocić (fakt ps4 jest nieporównywalnie cichszy niż poprzednicy w sensie poprzednie PS, ale do ONE ...brakuje mu)
                    5. bardzo wazny punkt.... frajda... ps nie zrobił żadnego progresu w tej materii ... a kinnect do one to mistrzostwo, i nie ma tu wiek osób grających znaczenia jak jest ciulowa pogoda w jesień i przyjdą znajomi ...troszkę wypijesz..... i można się nieźle pośmiać przy ekwilibrystycznych wygibasach przed TV, do tego możliwości (np gesty dłoni, i masa innych pierdół)
                    Last edited by bawolek; 02.09.2016, 06:44.

Skomentuj

Za Xbox One przemawia jeszcze jedna rzecz. Z tego co pamiętam wprowadzono kompatybilność wsteczną i mają działać gry z 360-ki. Nie wiem czy wszystkie, trzeba by poszukać na sieć ale mój łepek coś sobie kupił i po jakichś drobnych problemach poszło. Tak więc robi się spora biblioteka i co najważniejsze trochę tańszych tytułów. Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłem bo giercowanie w ogóle mnie nie interesuje.

Skomentuj

działają to fakt ... nie wszystkie ale działają

Skomentuj

Moj syn ma PS4 i takze 7 lat. Problem w tym, ze na PS4 nie ma takiego wyboru gier np. od 6 lat, jak na xbox, PS3 czy innych. Z tego co widze, dzieki super grafice skierowana ona jak na razie jest dla graczy 16 lat+ .... wiekszosc gier od 18+
                          Fakt, ze technicznie jest lepsza, ale nie wiem, czy dla 7 latka .....

Skomentuj

Dzięki wszystkim za pomoc. Nie wiedziałem że, tak łatwo pójdzie mi z wyborem.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Kinekt - świetna sprawa. Ktoś wcześniej napisał o znajomych i imprezie. Urządzonko to potrafi wyciągnąć każdego, nawet najbardziej zasiedziałego wstydziocha zza stołu i wciągnąć go do świetnej zabawy. Nie gram, w ogóle nie interesują mnie gry komputerowe - ale kinekt od czasu do czasu na luźnej imprezie to świetna sprawa.

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                                eee Pogromco coś Ci sie mocno pomyliło z tym grzaniem ... i druga sprawa.. zasilacz do xboxa one jest zewnętrzny w dobrze wentylowanej obudowie na długim kabelku ;p
                                To nie wiem, chyba mnie kumpel giercman wkrecil, bo niedawno zmienil xboxa na ps4, bo jak twiedzil ten jest duzy, grzal sie, a ps4 jest mala, silniejsza i zasilacz ma zewnętrzny. Ja to sie zatrzymalem w konsolach na Amidze CD32 i psx 1. Czasami gdzies w gosciach naciagaja mnie na granie ale to strasznie nudne. Chyba ze wlasnie kinect i wspolna zabawa.

Skomentuj

No i pojawiły się pierwsze schody.. Młody wybrał grę, niestety dostępna była tylko na 360, gość twierdził że bez problemu pójdzie na one a tu zonk 😔 , gra niekompatybilna :( muszę ją chyba oddać.

Skomentuj

Trzeba by sprawdzić czy konsola ma najnowszy soft bo kompatybilność wsteczna pojawiła się jako aktualizacja. Chyba, że ta gra z jakichś powodów nie będzie działać mimo to. Może zobacz tu czy jest ten tytuł http://www.xbox.com/pl-PL/xbox-one/b...-compatibility lub w podobnych miejscach.

http://www.xbox.com/pl-PL/xbox-one/b...vailable-games
                                    Last edited by Jacek Zieliński; 04.09.2016, 10:25.

Skomentuj

To nie wiem, chyba mnie kumpel giercman wkrecil, bo niedawno zmienil xboxa na ps4, bo jak twiedzil ten jest duzy, grzal sie, a ps4 jest mala, silniejsza i zasilacz ma zewnętrzny.
                                      Która konsola PS4 ma zewnętrzny zasilacz ?
                                      https://youtu.be/g1h8dvqEItc?t=1m35s

Skomentuj

Ps4 i zasilacz zewnętrzny....ciekawe.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czaruję...
                                        X