Witam. Chcę zbudować subwoofer raczej do muzyki (róznej) a czasem do kina.Robię to grzecznościowo dla kuzyna. Ma 16 lat i wiadomo co dla nich się liczy -pierdo....cie (sorki).Załatwiłem mu wzmacniacz na 4 parach 2sc5200....itd tanio po znajomości i do tego trafo 670VA toroid.Przy 4 ohm ma 600W rms przy 8 może jakieś 350W.Teraz trzeba dobrać jakiś głośnik.Ma podłogówki 3 drożne na 8 cali basik ,ale nie pamiętam jakie to,mianowicie grają głośno ale brakuje mu niskich tonów.Ma amplituner technics do tego i do niego będzie podłączony wzmacniacz który mu skombinowałem poprzez filtr do suba a140 albo coś innego może maela sub4 jeszcze nie wiem.Pokój to jakieś 20m2 ,ale musi być zapas suba ,bo czasem na imprezach ma grać w większych pomieszczeniach domu.Ja mam suba na stx27.500.8fcx ,ale on jest za cichy dla niego może nie wystarczyć ,bo by go zakatował :) każdy z nas przechodził ten okres katowania głośników:) Kasa na głośnik to 600zł na razie ta beyma mi przyszła do głowy i patrzę ,że 12 i 15 cali jest w tej samej cenie.Bardziej jednak skłaniam się do 12,bo 15 może nie rozwinąć skrzydeł w pokoju chyba ,że się mylę? Rozmiar skrzyni uznaliśmy,że około 80 litrów może być.Co o tym myślicie,jakieś propozycje?
Wzmacniacz

Wzmacniacz

Skomentuj