Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kupno słuchawek do 200-300zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kupno słuchawek do 200-300zł

Cześć,

Rozglądam się za słuchawkami nausznymi przeznaczone na prezent.
    Muszą być przede wszystkim wygodne no i miarę dobrze grać (chociaż to drugie nie będzie mocno docenione).

Na razie w oko mi wpadły: AUDIO-TECHNICA ATH-M30X

Jest coś ciekawszego w tej cenie?

Ciekawe, że nie można ich już za bardzo znaleźć, ale w okolicach 300 zł bardzo fajne są Takstary 80 Pro V2. Na początku ostre i jasne, ale po wygrzaniu naprawdę dobre słuchawki.
    Jakby udało się je gdzieś znaleźć to polecam.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

One już ciężko dostępne były rok temu. Z tego co mi wiadomo to już ich nie produkują. Ale miałem je na uszach i w cenie jakiej były sprzedawane nie miały konkurencji.

Ciekawią mnie jeszcze AKG K 240 - podobno grają bardzo przestrzennie.

Ktoś nawet polecał Panasonic RP-HTF600-S - podobno to Technicsy ze zmienionym logiem.

Tak zastanawiam się czy warto wydawdać aż 300zł jeżeli osoba nie doceni tego, że grają lepiej :)
      Last edited by scythe1123; 23.11.2016, 11:00.

Skomentuj

Superlux 680 mk2 jeśli dobrze pamiętam
        niedrogie a graja.

Skomentuj

AKG K240 i K271 polecam super słuchawki, ale nie do słabych urządzeń, jeszcze nie słyszałem aby jakiś telefon, czy wbudowana dźwiękówka je ogarnęła jak trzeba. Poza tym nauszniki z czasem się prasują i twardnieją.
          Nie wiem czy jeszcze gdzieś dostaniesz, ale naprawdę fajne były Sennheiser HD415, świątynia basu i mega wygodne (najwygodniejsze jakie miałem).

Offtop.
          Z tego co może kiedyś się pojawi to bayer DT770, miałem raz na głowie i gas nie ginie.

Skomentuj

Philips SHP9500

Najwygodniejsze słuchawki jakie miałem, gorąco polecam. Jest sporo opisów tych słuchawek w internecie. Brakuje im trochę basu, ale tylko przy niektórych rodzajach muzyki. Stereofonia, scena, średnica i wyokie - mi się to wszystko naprawdę podobało. 32 Ohm - zagrają praktycznie przy wszystkim.
            Jedyny minus, to ciężko jest je dostać na polskim rynku, co jest dla mnie nie zrozumiałe, ale na ebay na pewno są, alledrogo może też, nie wiem.

Skomentuj

MArcin V Co do AKG to czym się różnią wersję studio/monitor mkII, bo czasami nie wiadomo o co chodzi.

dako333 - fajna propozycja, chciałbym ozbaczyć jak to gra i trzyma sie na głowie - fajnie, że ma odłączany kabel, można zrobić zestaw słuchawkowy no i welurowe pady w komplecie.

Coraz bardziej przychylam się do tego, żeby kupić słuchawki do 200zł.

Skomentuj

Też polecam Superluxy.
                Są to klony Beyerdynamic - mam jedne i drugie (DT 990 Pro i HD-330) i muszę powiedzieć, że jakość dźwięku jest bardzo zbliżona, choć oczywiście sama jakość wykonania jest raczej na plus Beyerdynamic.
                Ale Superluxy są w porządku.
                http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-...uperlux-hd330/
                Last edited by mbar; 24.11.2016, 07:47.

Skomentuj

Superluxy ja je mam, mój brat je ma,
                  wygodne na głowie,
                  tak jak piszesz prosty "recabling", w komplecie kabelek 1m i drugi ok 4m nie pamiętam dokładnie,
                  dodatkowe pady welury, skórka założona na dzień dobry,
                  dźwięk w tych pieniądzach na pewno jeden z lepszych,
                  poczytaj o nich opinie na forach typowo słuchawkowych.

Skomentuj

dako333 - mówisz o tych słuchawkach: http://www.x-kom.pl/p/205544-sluchaw...ii-czarne.html ?

Zastanawiam się jeszcze nad tymi co mbar polecił, według poini HD330 lepiej grają ale ten kabel... te HD 681 mk ii wyglądają na niezbyt trwałe - element który opiera się z góry na głowie - już widzę jak się z czasem rwie. Konstrukcyjnie HD bardziej mi się podobają.

Skomentuj

Mam i używam - Bardzo dobre brzmienie i w miarę wygoda ( wporównaniu do budżetowych konstrukcji bardzo wygodne )
                      http://www.ceneo.pl/37460749. Warto sprawdzić tą ofertę Vobis. Czy to aktualne i o co chodzi ? Bo normalna ich cena to 700zł
                      http://www.vobis.pl/musical-fidelity...-2-155802.html

Skomentuj

tak te 681mk2
                        bez przesady ja mam ok 2lata i sa jak nowe

Skomentuj

668b mam od jakiegoś czasu. Trochę się ze mną najezdzily i po znajomych na testy i są ok nadal bez śladów

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

A jak sie maja beyerdynamic custom one pro do tych dt990? Hd330 posiadam i przyszedl czss aby je zmienic.

Skomentuj

Dolphin jak oceniasz te słuchawki? Szczerze mówiąc jakoś mi bardziej się widzą ale są chyba mniej popularne od hd681 Evo Mk II

Skomentuj

Na początku byłem zajarany a teraz już widzę ich ubytki :) A może za długo ich po prostu słucham..
                                Chce się wybrać do salonu ( http://sklep-albatros.pl/pl/c/Nauszne/655 ) w niedługim czasie i porównać je z beyerdynamic custom one pro, ath m50x i akg k550 (k551 jak beda).
                                Na custom one pro jest promocja w sumie..
                                http://www.kezard.com.pl/beyerdynami...ia-orlowo.html

Skomentuj

Ja jestem fanem DT-150 i polecam. Jak ktos lubi gesta, nasycona srednice, swietnie dociazone wokale meskie, solidny, niekonczacy sie bas i raczej stonowana gore, to bedzie zadowolony.

Skomentuj

A jak z wygodą tych słuchawek?

W sklepie mp3Store na jesionowej też mają słuchawki do posłuchania. Wybrałbym się ale na razie czasu nie mam.

Skomentuj

Duży wybór dajecie:)

Skomentuj

Mam w pracy Superluxy HD681, trzymają się*dzielnie, grają średnio, jak się nie ma porównania to niby ok.
                                        Ale te słuchawki mają pasmo typu "uśmiech mariana", szpilą po uszach i dudnią, w porównaniu z AKG K271 mkII, nic czego nie rozwiąże lekki EQ.
                                        Główna zaleta to pałąk z AKG, konstrukcja wręcz niezniszczalna, brzydka jak noc, ale coś kosztem czegoś, tyle że w superluxach popękał mi plastik na pałąku i widać miejscami druty.
                                        dwa razy starsze AKG, znacznie bardziej eksploatowane problemu z tym nie mają.
                                        Słuchanie w tym np. metalu gdy bębniarz nie szczędzi blach to bardzo średni pomysł. Co nie zmienia faktu że w swojej ceni są dobre, w tych okolicach bardzo spoko grają edifier gammatera g2, na pewno mniej męczą niż hd681, ale to gaming headset (mikrofon, bazarowy design, etc).

Skomentuj

Czaruję...
                                        X