Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kupno słuchawek do 200-300zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zdecydowałem się na HD330. Byłem zdziwiony jak je słuchałem w sklepie, że słuchawki za taką cenę potrafią tak fajnie grać. Średnica trochę cofnięta i wydaje się, że góra troszkę się wybija ale nie kuje po uszach. Przyjemnie się ich słucha.
    Chyba sobie też takie kupię

Skomentuj

Ciągnąc temat, jeśli ktoś szuka czegoś budżetowego z zadziwiającą względem ceny jakością brzmienia, warto spojrzeć na:
      AKG K451 https://www.amazon.co.uk/AKG-High-Pe...words=akg+k451
      Creative Aurvana Live! (CAL) https://www.amazon.co.uk/Creative-51...e+aurvana+live

Skomentuj

Odnośnie musical Fidelity Mt100 które podlinkowałem to temat sprawdzony :). Kupiłem na prezent - dotarły bardzo szybko. I potwierdzam identyczne i oryginałem kupionym w Audio Klanie. Ot taka promocja w Vobisie słuchawki za 1/3 ceny :)

Skomentuj

Ja po lekturze na innych forach i testach kupiłem SUPERLUX HD 669. Potwierdzam świetnie grają jak za tą cenę. Jeżeli możecie to warto ich posłuchać.
          Gram na podłączonych do CD denona DCD1015 i powiem że miodzio. Jedyna wada to wygoda, troszkę uwierają na górze przy dłuższym noszeniu, ale myślę że to się ułoży podczas użytkowania.
          Moim zdaniem nie ma co za bardzo inwestować w super słuchawki jeżeli nie chcemy inwestować we wzmak słuchawkowy, DAC i źródło.

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
            Moim zdaniem nie ma co za bardzo inwestować w super słuchawki jeżeli nie chcemy inwestować we wzmak słuchawkowy, DAC i źródło
            - Dokładnie. Od Siebie mogę dodać ze wspomniane Mt100 pod wyjściem słuchawkowym MP3 czy karty muzyczną nie grają. Potrzebny jest wzmacniacz dedykowany lub dobry moduł w Integrze lub DaCu

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
              - Dokładnie. Od Siebie mogę dodać ze wspomniane Mt100 pod wyjściem słuchawkowym MP3 czy karty muzyczną nie grają. Potrzebny jest wzmacniacz dedykowany lub dobry moduł w Integrze lub DaCu
              O tu mogę coś dodać, moje słuchawki pod kartą dźwiękową zintegrowaną grają też zauważalnie gorzej. To jest wąskie gardło. Może z laptopa jest inaczej ale na razie nie mogę sprawdzić.

Skomentuj

Wczoraj wieczorkiem podjechałem do sklepu zakupić sobie słuchawki pod choinkę.
                Sporo przesuchałem. Takstar HD6000, SomicV2 Superlux HD330, Shennheiser 558.
                I wiecie co? Z tego wszystkiego wyszedłem z Superluxami HD681 za 90zł :)
                Nie przesadzony bas (rzadkość, jakaś moda na dudniący bas panuje), poukładane pasmo. Z minusów: scena pomiędzy uszami, nic do przodu nie wychodzi i gdzieś lekko brzęczą, nie objawia się to sybilizowaniem, jakby jeszcze wyżej, podejrzewam że gdzies ok. 10kHz. Ale niedokuczliwie. Wyglądają na sensownie wykonane. Z wygodą się jeszcze nie wypowiadam.
                Ale stwierdziłem jak zwykle zresztą, że to nie cena gra. Znając preferencje brzmieniowe diyowców, polecam posłuchać te Superluxy. No chyba, że ktoś potrzebuje zamkniętych, bo nie chronią przed dźwiękiem z zewnątrz.

Skomentuj

Odnośnie musical Fidelity Mt100 które podlinkowałem to temat sprawdzony . Kupiłem na prezent - dotarły bardzo szybko. I potwierdzam identyczne i oryginałem kupionym w Audio Klanie. Ot taka promocja w Vobisie słuchawki za 1/3 ceny
                  Kupiłem te słuchawki i dziś spakowałem do odesłania. Wg mnie, mimo wygrzewania (grały kilka dni non stop), nie nadają się do słuchania muzyki. Charka w klasyczny uśmiech, wysunięta i ostra góra, poluzowany bas. Średnica wycofana. W porównaniu do Takstarów Pro 80 V2, które kupiłem Narzeczonej to po prostu przepaść w muzykalności i takim zwykły fun'ie ze słuchania muzyki.
                  Testowałem na lapku, na EMU 0202 z wyjściem słuchawkowym i na telefonie. Na każdej dziurce zagrały w mojej ocenie znacznie gorzej od wspomnianych Takstarów.

To akurat słabo świadczy o tych konkretnie słuchawkach, bo patrząc na ich budowę - krótki kabel z dodatkowym przyciskiem jak w słuchawkach do telefonów - można się domyślać, że są dedykowane właśnie do telefonów, więc nie powinny być wymagające co do napędu. A w dodatku są jak dla mnie najzwyczajniej w świecie nie wygodne - pałąk jest dość krótki i mocny, razem z małymi padami mocno uciskają całe ucho.
                  Last edited by LuSzTi; 17.12.2016, 16:48.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Przykro mi bardzo podlinkowałem fajną promocje i potwierdziłem jej autentyczność. A to że brzmienie nie odpowiada to już nie moja wina :) ...
                    Słuchawki to trudny temat brzmieniowy mi takie odpowiadają przy pracy :) A pracuje w hałasie nie idealnej ciszy. Słuchawki raczej Basu podbitego nie mają ( to raczej inne produkcje mają go za mało jak dla mnie). Mają natomiast nieco wybitą wyższą średnice co w słabych realizacjach i amplifikacji może kłuć.

Skomentuj

Panowie muszę szybko zakupić jakieś słuchawki bo w delegacji nuda a moje creative aurvana live coś mi ostatnio nie pasują. Trochę za nudne do muzyki rockowej, brakuje mi troche basu. Orginalne nie tuningowane.
                      Możecie coś polecić do 300-350zl ? Czy któreś superluxy będą od nich lepsze?
                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                        Wczoraj wieczorkiem podjechałem do sklepu zakupić sobie słuchawki pod choinkę.
                        Sporo przesuchałem. Takstar HD6000, SomicV2 Superlux HD330, Shennheiser 558.
                        A jak Ci się podobały SomicV2? Słyszałem dobra opinie o nich Ale nie miałem okazji posłuchać..

Skomentuj

Po roku pytasz, ja już nie pamiętam nawet jak wyglądały.
                          Ale widocznie był powód że ich nie kupiłem.
                          Generalnie większość urywało mi łeb basem.

Skomentuj

Właśnie o nich piszą że basu nie mają przewalonego. Może gdzieś uda się przesłuchać..

Skomentuj

To lepiej sam przesłuchaj. Z tego co pamiętam, cenowo były superluxy te które kupiłem, później długo, długo nic ciekawego i jakieś sennheisery dobrze powyżej 600zł.
                              Ale to mi podpowiada moja dziurawa pamięć, może lepiej nie czytaj co piszę :)

Skomentuj

Czy miał ktoś możliwość porównać Superlux HD330 do HD687?

Skomentuj

ja wzialem hd330 z tych dwoch kilka lat temu i do dzisiaj jak mam potrzeve to slucham. To co reprezentuja w tej cenie powoduje, ze nie mam ochoty szukac czegos w wiekszym budzecie.

Skomentuj

HD330 za te pieniądze to bardzo dobre słuchawki.
                                    Jedynie co w nich denerwuje to ceratka na nausznikach i skóra się od tego poci. Ale podobno pasują do nich pady od beyerdynamiców ale koszt oryginalnych padów to koszt tych superluxów

Skomentuj

pady kupisz na ali za grosze

Skomentuj

Mam HD662 EVO i jestem bardzo zadowolony. Tutaj opisany jest mod do nich https://diyaudioheaven.wordpress.com...x/hd662-evo-2/ jednak jeszcze go nie wykjonalem i pewnie nie wykonam :)

Skomentuj

Też szukam czegoś w tym przedziale cenowy. Znalazłem słuchawki Tonsil https://www.skleptonsil.pl/tonsil-sl...dowe,c183.html, marka oczywiście legendarna jeśli chodzi o sprzęt muzyczny. Po przejrzeniu parametrów za te pieniądze ciężko będzie znaleźć słuchawki które zagrają równie dobrze.
                                          Last edited by pierwszy; 09.05.2021, 17:11.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X