Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

piękna polska naprawa sprzętu audio :D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

piękna polska naprawa sprzętu audio :D

pewnego dnia wszedłem sobie na facebooka, i napisała jakaś pani, że ma do sprzedania wzmacniacz który nie działa za 20 zł. ktoś próbował naprawiać, bo najpierw przestała działać regulacja wzmocnienia chyba, oddali do serwisu specjalizującego się w audio, a teraz w ogóle nie działa. pomyślałem sobie - cena wysoka nie jest, może spróbuję szczęścia. przywiozłem do domu, i patrzę. wzmacniacz taki:

no spoko, hitachi to może nawet fajnie będzie grało:

otwieram sobie, i tu zagadka. kto zgadnie co się nie zgadza, wygra nagrodę - uścisk dłoni prezesa :P :

rozwiązanie później...
    Last edited by siewcu; 27.11.2016, 15:55.

Fajna końcówka mocy :lol:

Skomentuj

to jest tzw. wzmak we wzmaku :) plus gustowny upgrade chłodzenia

Skomentuj

Też kupiłem całkiem niedawno końcówkę mocy, ogólnie sprawna i to się zgadza, tylko co z tego jak z org końcówki jest obudowa i 10% elektroniki, a reszta to jakiś tani kit avt:/

Skomentuj

odpowiedź bliska temu co jest już padła, więc pokazuję co znalazłem:

a od spodu wygląda to tak:

załamać się można...
          Last edited by siewcu; 27.11.2016, 16:44.

Skomentuj

Gdyby to chociaż estetycznie zrobili, to by jeszcze uszło, ale radiatorek, przewody i zniszczone PCB to istny szał.

Skomentuj

ja sie zastanawiam czy to w ogóle da radę jeszcze uratować, schematów w internecie niestety brak...

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                czy to w ogóle da radę jeszcze uratować
                A czy w ogóle jest sens?
                Nie mogę zrozumieć idei reanimowania takich starych klocków.

Skomentuj

Pewnie robota jakiegoś ucznia liceum, czy coś, kasy brak, skilla też to się*robi byle działało.
                  Wątpię czy jakiś naprawiacz starej daty (bo z takimi mi się skojarzył temat) odstawił by taki numer, prędzej by powiedział że się nie opłaca i żeby kupić nowy.

Takie fuszerki do z konieczności 15 lat temu czasem się*robiło, ale i to znacznie bardziej estetycznie ^^

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                    ja sie zastanawiam czy to w ogóle da radę jeszcze uratować, schematów w internecie niestety brak...
                    Chyba nie warto. Masz chassis za 20zł, wstaw w środek jakiegoś iampa, albo co.. Może (mało prawdopodobne) z trafa skorzystasz i tyle. Nawet radiatora nie ma.

Skomentuj

Trafo do iAmpa może za małe ale do uniampa może być ok.

Skomentuj

nawet nie patrzyłem co tam siedzi...

Skomentuj

Czaruję...
                        X