Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki do 1000zł + wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki do 1000zł + wzmacniacz

Hej, noszę się z zamiarem kupna słuchawek do 1000zł.

Nie zawsze mam możliwość puszczenia dźwięku z kolumn, a czasem po prostu wolę słuchawki.
    Słucham głównie muzyki metalowej, gram i oglądam filmy.

Obecnie mam wysłużone Sennheisery hd555 i Superluxy hd330, więc półka raczej niska.

Źródło to komp z kartą Xonar Essence st i wbudowany w kartę wzmacniacz na tpa6120. Dźwięk jest "bez życia", poprawny, ale nie ma "tego czegoś", dlatego chcę konkretne słuchawki i do nich dobrać wzmacniacz, najlepiej lampowy diy.

Jakie są wasze propozycje? Za taką kasę w ciemno raczej nie kupię nic, ale przynajmniej będę wiedział czego szukać w salonach na odsłuch :)

Panie bebok bij w ciemno w HiFiman He-400i
    Przekraczają budżet ale na allegro używana para jest za niecałe 1400zł.

Kupiłem je ponad rok temu za 2,5k zł a porównywałem z słuchawkami 3000-4000tyś Oppo PM2, Bayerdynamic T1....

Wygrały po każdym aspektem.

Jak masz czas to podjedz sobie na uszy je wrzucić.

Skomentuj

Hmm, ciekawa sprawa. A wiesz może dlaczego nowe są w tak różnych cenach? Jedne są za 1300, drugie za 2000, a reszta 2600.

Skomentuj

2600 nie zmieniona stara cena.
        2000 zł zaktualizowana nowa cena od chyba kilku miersięcy
        1300 - to cena od chińczyka - dużo aukcji z sprzętem audio się pojawiło z Chin - dosłownie kupujesz i wysyłają z ChRL czekasz ~3-5tygodni i zazwyczaj dopłacasz cło i vat.

Skomentuj

A jakie jest cło an sprzęt audio z Chin.. ? Telefony i część elektroniki m chyba cło 0%..

Skomentuj

Z tego co wiem 3-8%

Skomentuj

Chyba mnie nie będzie stać nawet na te używki, bo planowałem wziąć słuchawki na raty, żeby koszt się rozłożył, wtedy jakoś łatwiej przeboleć taką sumę :)

Z zaproszenia chętnie skorzystam, bo widzę, że oprócz słuchawek różne ciekawe rzeczy tam u siebie produkujesz

Skomentuj

Produkcja masowa dawno wstrzymana :]
                Teraz tylko na własny użytek.

Skomentuj

Na pewno można kupić coś odpowiedniego w takiej cenie. Szukanie 'u chińczyka' może być złym pomysłem, bo produkt może być słabej jakości.
                  Ludzie, których się kocha, nigdy naprawdę nie umierają, żyją, dopóki się o nich pamięta, dopóki są w twoim sercu.

Skomentuj

Bebok w tej kasie jest kilka fajnych propozycji. Poszukaj Grado SR225e a jak jesteś w stanie przeboleć wyższą cenę to SR325e.
                    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                    Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
                    X