Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnice - rozwiąż test

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnice - rozwiąż test

https://drive.google.com/file/d/0B31...loNUpQNFU/view

Dla znawców zwrotnic ! :)

Haha znam to na pamięć, powodzenia w poniedziałek!

W narzędziach bierzesz generator napięcia sin, oraz oscyloskop

Wyznaczanie ch-ki pestka, wiem, że gdn grał jak średniak, gdwt grał do 500kHz xD. Przy 1kHz masz poziom odniesienia i od niego wyznaczasz pasmo przenoszenia (-3dB)

Liczysz elementy z podanego wzoru, 4 z nich będą się powtarzać, ze względu na takie same częstotliwości (np 600Hz jest górną f gdna i dolną f gdsa)

Wyjdzie Ci 6 elementów do wymiany (z wszystkich 8) ponieważ częstotliwość dolna (600Hz) gdsa jest w porządku (według ludzi, którzy zrobili test (mimo ok 200Hz różnicy xD))

Rozwiąż sam, napisałem jak, w pon nikt Ci nie pomoże
    Last edited by SowaZ; 07.01.2017, 22:22.

Skomentuj

Nie na temat...
      Biorąc pod uwagę progi ilości punktów od których egzamin jest zdany to egzaminy zawodowe są trudniejsze od matury.

Skomentuj

Każą liczyć zwornice na kartce? No ładnie, jeszcze ktoś pomyśli, że takie coś wystarczy do wyliczenia zwrotki, no i ten wykres do 1000kHz...

Skomentuj

Spoko to nie moja kwalifikacja

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
            Nie na temat...
            Biorąc pod uwagę progi ilości punktów od których egzamin jest zdany to egzaminy zawodowe są trudniejsze od matury.
            Zależy od testu, był taki, w którym wystarczało napisać na ślepo "sprawne" (poszczególne elementy typu diody, rezystory), wypisać narzędzia do naprawy i test był już na 75% Fakt czasami niektórym brakowało % za napisanie śrubokręt, a nie wkrętak- absurd

Skomentuj

Czaruję...
            X