Cześć.
Dawno już nie jestem na bieżąco w temacie audio i nadal jestem 'zielony'.
Potrzebuję waszej podpowiedzi.
Zmieniam mieszkanie i chciałbym zrobić sobie małe kolumny. 2 way, woofer 16 lub 18 cm. Jakieś gotowe i sprawdzone zestawienie.
Z drewnem i jego obróbką sobie poradzę. Zwrotnice złożyć sobie złożę, ale już jej nie opracuję. Zależy mi na tym było to sprzęt dostępny, nie jakieś unikaty na które trzeba polować miesiącami.
Zasilanie to Philips FA920, źródło to reszta zastawu Philipsa 900 i komputer.
Pokój jakieś 12-16 m2] (nie mierzyłem)
Myślę nad kopią STX MX-140, może skrócone STX Electrino 150.
Chciałbym wydać nie więcej niż 600zł na przetworniki, ważne by były dostępne i schemat zwrotnicy był również dostępny. Sprzęt jak najbardziej może być używany.
Czego oczekuję? Dobrej efektywności, niezbyt narzucającej się góry i wyraźnego dołu (zwarta stopa itd.)
Jeżeli jest pokrewny wątek to podlinkujcie albo chociaż tytuł podrzucie żebym odnalazł. Chętnie zgłębię temat.
Co polecicie? Warto iść w MX, czy polecicie coś innego?
Dawno już nie jestem na bieżąco w temacie audio i nadal jestem 'zielony'.
Potrzebuję waszej podpowiedzi.
Zmieniam mieszkanie i chciałbym zrobić sobie małe kolumny. 2 way, woofer 16 lub 18 cm. Jakieś gotowe i sprawdzone zestawienie.
Z drewnem i jego obróbką sobie poradzę. Zwrotnice złożyć sobie złożę, ale już jej nie opracuję. Zależy mi na tym było to sprzęt dostępny, nie jakieś unikaty na które trzeba polować miesiącami.
Zasilanie to Philips FA920, źródło to reszta zastawu Philipsa 900 i komputer.
Pokój jakieś 12-16 m2] (nie mierzyłem)
Myślę nad kopią STX MX-140, może skrócone STX Electrino 150.
Chciałbym wydać nie więcej niż 600zł na przetworniki, ważne by były dostępne i schemat zwrotnicy był również dostępny. Sprzęt jak najbardziej może być używany.
Czego oczekuję? Dobrej efektywności, niezbyt narzucającej się góry i wyraźnego dołu (zwarta stopa itd.)
Jeżeli jest pokrewny wątek to podlinkujcie albo chociaż tytuł podrzucie żebym odnalazł. Chętnie zgłębię temat.
Co polecicie? Warto iść w MX, czy polecicie coś innego?
Skomentuj