Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
My na Audio Show 2017
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Mikoski Zobacz postamogę dostarczyć PT80 120x60x10 cm x 2 sztuki i 60x60x10 cm 3 szt ( w stretchu bo nie wierzę w niepylenie tego)+ materiał do przykrycia też znajdę, bo tak stoją u mnie ( ramy mam do złożenia, ale zabieram się za to jak pies do ...) .
Audiostereo dostaje ten sam pokój co rok temu więc pewnie my też.
Jeśli będzie ten sam to ja 2 absorbery mogę zabrać, postawi się je w rogach, i tak muszą być na stojakach (które posiadam).
Za rozpraszacze na ścianach bocznych będą służyć konstrukcje pozostałych użytkowników które postawi się na stolikach (tych od Micwoja) przykrytych materiałem.
Ale trzeba jeszcze pomyśleć, bo 50cm to dość dużo.
W sumie z tym to można poczekać, nie wiadomo jeszcze ile będzie sprzętu.
Absorbery 60x60 mogły by być z tyłu na środku za sprzętem, tyle że musiały by mieć stojaki, bo na stolik nie da rady ich położyć z racji kabli. Z drugiej strony zapewne będzie stał tam rollup.
Patrzę na zdjęcia z zeszłego roku i chyba estetyczniej wyglądało by jak by zamiast rollupu stały tam te absorbery (akustycznie było by lepiej, lepszy dostęp do okna jak i można by w dzień w ogóle odsłonić zasłony, bo rok temu taka trochę klitka była, przez to nawet dobrych zdjęć nie mamy). No ale rollup... Może w tym roku pozwolą postawić go na korytarzu.
Skomentuj
-
O ile prywatnie mi nic nie wypadnie... to jadę samochodem do wawy na AVS2017, czwartek-poniedziałek.
Planuje i... ogólnie jeśli będzie chęć i potrzeba, zabrać:
1. suba na LAB12 + Hypex DS8.0 w pięknej obudowie surowej, pro DIY akurat na wystawkę
2. bufor do tego suba (rozdzielenie sygnału bez 'szkod'), w wystawkowej 'obudowie' na MDF
3. końcówka mocy na OPS5, bez panelu i góry - specjalnie żeby można było sobie popatrzeć do środka
4. małe 3-way (złoty audax, vifa ne123, SB17 + mb - coś innego) wizualnie 95% complete, zwrotki zostały (planuje skończyć w październiku)
Tymczasem drodzy użytkownicy, według mnie post o wpłatach jest mało widoczny.
WPŁACAMY na pokój, jeśli coś z tego ma być. Liczy się każdy grosz.
Ja zobowiązałem się wpłacić więcej (na koniec miesiąca)Last edited by tomekk_; 14.09.2017, 12:52.
Skomentuj
-
Panowie, jakoś cicho się zrobiło w temacie a AVS już za 58 dni.
Zakładam wstępną listę sprzętu:
1. Gokar - hybryda (?), DAC (?), laptop (?)
2. marian + Bocian - monitorki DIY Usher S-520, kable, otwarte konstrukcje kolumn, absorbery + stojaki, stoliki (te co rok temu), oświetlenie, dobre piwko
3. Micwoj - monitory na fgx i pcx, stoliki
4. Paweł S. - kolumny omnipolarne (?), monitorki 14 MCX+ ALX (?), plexi do etykiet
5. Meteo - hybryda IOTA-CD, końcówki mocy na pokaz (?)
6.Tomekk - 3way (Audax, Vifa, SB + MB), Sub LAB12 + Hypex DS8.0, bufor do suba, końcówka mocy na OPS5, striming liveLast edited by marian; 20.09.2017, 19:58.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa CD bedzie?
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaMogę wziąć jeszcze daca china ak4490z amanero w koszmarnie obskurnej obudowie i do tego np tablet.Last edited by marian; 21.09.2017, 07:46.
Skomentuj
-
OK, to spróbuję tablet sprawdzić i przygotować pod kątem odtwarzacza , bo leży gdzieś w szafie, rok co najmniej nieużywany. Jeśli ktoś ma jakąś muzykę którą chciałby udostępnić, żeby wrzucić na kartę tego tabletu, to niech na pw wyśle linki do jakiegoś google driva czy czegoś podobnego.
Może ktoś ma jakiegoś huba usb z zasilaniem, żeby tablet się ładował i żeby można było podłączyć do niego jakiegoś pendriva? Bo podstawowe usb będzie zajęte dac-iem, a amanero czerpie prąd z usb.
Co do cd, to mam jakiegoś starego teaca z powyrywanymi klawiszami i wyjściem spdif pod niego mogę dodać daca na pcm5102 wg projektu pkrecza w obudowie z apteczki samochodowej (kategoria: kategoryczny low-end). Tylko wstyd to pokazywać, jeśli nie znajdzie się nic bardziej reprezentującego się, to mogę tego teaca podrzucić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaAle my tu tak gadu, gadu a budżetu mamy na razie skromniunio... Jak tak dalej pójdzie, to nie będzie się na co umawiać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta[b]
5. Meteo - hybryda IOTA-CD, końcówki mocy na pokaz (?)
Tygodnie tak szybko mijają :)
Skomentuj
Skomentuj