Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie Subwoofera.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłączenie Subwoofera.

Witam . Szybkie Proste pytanko. Otóż. Posiadam amplituner z wejsciem chinch na subwoofer. Subwoofer który nabyłem na rowniez wejscie chinch i wysokopoziomwe. (Sub 300 Pana Irka) I pytanko: Które połączenie będzie lepsze? Wyczytałem ze wysokopoziome + - itd.
    I jeszcze pytanko. Dobrze podłączyłem? kolumny kablem + - do amplitunera, nastepnie od zaciskow na amplitunerze tych kolumn + - do panelu subwoofera + -
    Porsze o opinie. Dziękuje i Pozdrawiam :)

http://i.imgur.com/bIoW4tw.jpg -----Tutaj link do przykladowego zdjecia. Podłączylem tak samo.

nie wejscie a WYJSCIE sygnalu z amplitunera

lepsze jakosciowo bedzie wejscie line-in (czyli niskopoziomowe)

Skomentuj

Mam podobny problem. Też proszę o poradę...
      Nadajemy zmyślone imiona naszym lękom i modlimy się, by nie spotkać nic gorszego ponad to, co sami stworzyliśmy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        lepsze jakosciowo bedzie wejscie line-in (czyli niskopoziomowe)
        To zależy.
        Np. u mnie przy amplitunerze Sony STR-DE635 sub lepiej gra gdy jest podpięty wejściem wysokopoziomowym.
        Podpięcie pod Line-Out w amplitunerze sprawia że sub "buczy" basem, tak jak by amplituner nie wysyłał najniższych częstotliwości tylko wyższy bas.
        Ustawień suba nie ma w ampli oprócz sterowania mocą sygnału wyjściowego.
        Podłączenie wejściem wysokopoziomowym sprawia że sub zaczyna grać jak sub.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          To zależy.
          Np. u mnie przy amplitunerze Sony STR-DE635 sub lepiej gra gdy jest podpięty wejściem wysokopoziomowym.
          Podpięcie pod Line-Out w amplitunerze sprawia że sub "buczy" basem, tak jak by amplituner nie wysyłał najniższych częstotliwości tylko wyższy bas.
          Ustawień suba nie ma w ampli oprócz sterowania mocą sygnału wyjściowego.
          Podłączenie wejściem wysokopoziomowym sprawia że sub zaczyna grać jak sub.
          U mnie właśnie jest podobnie.. A niech pan zerknie na zdj pod linkiem. Dobrze jest podłączone? http://i.imgur.com/bIoW4tw.jpg

Skomentuj

Zamieszczone przez damian5552 Zobacz posta
            Dobrze jest podłączone?
            Dobrze.

Skomentuj

Czasami sygnał wyjściowy na aktywny subwoofer z amplitunera jest dość słaby aby dobrze wysterować wzmacniacz w subwooferze. Miałem taki przypadek w ampli yamahy. Najlepszym rozwiązaniem jest więc praktyczny test bo oba połączenia są ok.

Skomentuj

Czaruję...
              X