Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czym testować suba?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czym testować suba?

Witam.

Popełniłem właśnie suba na CW1202C zasilanego 2xTDA7293, nie jestem audiofilem ani super znawcą tematu więc nie wiem tak naprawdę jak to gra, wydaje mi się że schodzi nisko (może trochę za słaby wzmacniacz), chciałem to jakoś przetestować tzn do ilu zejdzie ten sub i z tąd moje pytanie. Myslałem o takim czymś, aby na kompie zgrać za pomocą jakiegoś programu sygnał o częstostliwość np. 20Hz do pliku .CDA póżniej bp. 25Hz itd. i tak wypalonymi "utworkiami" na krążku sprawdzić ten subik. Nie wiem czy to dobry pomysł, proszę o pomoc w tym temacie.

Drugie pytanko to do mojego wzmacniacza (2xTDA7293) to chyba trochę zamało (chociaż nie słucham go na max, ale chciałem mieć większy zapas) czy do tego głośnika nadawał by się wzmak PA300 i czy trafo 2x28 200W uciągneło by ten wzmak?

Proste - płyta testowa z sygnałami - gdzieś pewnie krąży po sieci. Sprawdzałem tym mojego SLS263.

Skomentuj

Program bassreflex ma takie kawałki w swoich zasobach! są one w formacie WAV!

Skomentuj

Thx. O to mi chodziło.

Skomentuj

podłacz suba pod kompa i włocz generatorek taki programik i słuchaj, duzo takich programów jest www.subwoofer.prv.pl w dziale download. a najlepsza piosenka to oczywiscie chemical brothers -bass test bas zchodzacy do hadesu
          Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
          Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

mozesz gdzies zapodac ten kawalek ? ... email ... forum .. chetnie bym potestowal :)
            szaflik@go2.pl

Skomentuj

Chemical Brothers - Bass test :] fajny utworek ladnie bassy testuje :] jak by ktos teges :P no wiecie to gg do mnie w koncu to nie forum warezowe

Skomentuj

a ja z repertuaru braci chemikow polecam kawalek "Under The Influence" to jest masakra w kilku miejscach jest taki fragment jak strat odrzutowca jakiegos doslownie heheh jak sub to wytrzyma i ladnei zagra przy duzej mocy to jest spoko;] no i jeszcze sa fajne kawalki specjalne do testowanie subow thx-...

Skomentuj

bass test wymiata, niema tego na zadnej plycie "chyba" sub rowno wymiata mozna sobie dobrze przetestowac

Skomentuj

Ja natomiast polecam piosenki: Ciara feat. Petey Pablo - Goodies i Snoop Dogg feat. Pharrell - Drop it like it's hot. Nieźle wymiatają:) Oprócz tego mam pare MB sampli typowych do bas testów, które można znaleźć chociażby na DC. Pozdro.

Skomentuj

http://www.caraudio.com.pl/download.php :)

Skomentuj

Ludzie,ale co wy chcecie w tych subach testować?Bo nic z tej szemraniny nie rozumie...

Skomentuj

raczej nie testowac a co fajnie gra

Skomentuj

Czaruję...
                          X