Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ile mnie wyniesie zrobienie Dobrych kolumn+suba + wzmaka?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ile mnie wyniesie zrobienie Dobrych kolumn+suba + wzmaka?

Wiec:
    1.Ile kosztowalyby dosyc dobre kolumny 2/3 drozne najlepiej na stx
    2.Ile kosztowalby do tego jakis Sub na najlepiej na stx
    3.Wzmak do suba i kolumn
    4.do tego wszystkie potrzebne rzeczy:zwrotki filtry plyty itp itd
    Za wszystkie odpowiedzi z góry dziekuje
    Pozdro.

(wzmak byc moze bede mial jakas diore 4 kanalowa 350 watt razem)

Boze ...

banana mu !!!!!

Skomentuj

<hahaha> moze jeszcze Ci wyliczyc ile czasu to bedziesz robil albo jeszcze zlozyc??!! co to za pytanie jazda na www.stx.pl do kastoramy albo praktikera po cene desek potem do sklepu ze sprzetem audio po reszte i masz cene zestawu!!!!!!!!

[ Dodano: 2005-02-10, 16:13 ]
      PS. widze ze mieszkasz niedaleko mnie wiec masz ak samo daleko do AKUSTYKI w bedzinie jedziesz tam i tam Ci wszystko powiedza co ile kosztuje na upartego kupisz gotowe obudowy!!

Skomentuj

lol

hmm jesli sie pytam ile MNIEJ WIECEJ mnie to wqyjdzie bo zqaczynam zbierac kase to niemowcie mi kup se cala bude bo chce zrobic SAM a co do glosnikow to ja wiem jakie sa ceny ale chcialbym wiedziec jakie proponujecie bo nie sztuka upchac do budy cokolwiek,prawda?

Skomentuj

Jak na stx to bedzie cos taniego wtedy, to ja proponuje tak:
          2 razy 17 80 4 SS szeregowo + ARV
          do tego sub na 27 150 8SC albo zeby podobnie wygladalo to kolumn SS

Jak cos mocniejszego to:
          22 120 8SS + GDM 17... +ARV - tu sie przyda jakis mocniejszy wzmak

Sub bedzie raczej zbedny a jak nie to 27 stx jak wyzej, albo cos z jakiejs innej firmy np jakas Beyma.

Co do cen to masz STX, liczysz koszt glosnikow do tego przesylka, liczysz ceny za plyty zwrotnice, wykonczenie kolumn i masz juz koszt

Skomentuj

za 2500 juz cos sensownego złozysz!!!! mowimu tu o DOBRYM sprzecie

Skomentuj

1.200-3.000

Skomentuj

hm, jak by byly gotowe konstrukcje to bys sobie zobaczyl co za ile mniej wiecej zlozysz...., a tak wogole to kiedy wroci ten dzial??? ;/.
                ja za ok 2500zł zlozylem zestaw kina :), razem z amplitunerem i aktywnym subem.... na TVM'ach i w subie Tonsil, mysle ze na STX'ach by taniej wyszlo

Skomentuj

fajne...dobre na stx :) Albo dobre albo stx. Licz około 1500złotych.

Skomentuj

Hmm no 1500 to troche zaduzo hehe dla mnie stx sa dobre,nie jestem audiofilem... wystarcza mi stx :)

Skomentuj

nie wiem ile by cie to wyszlo ale mi powiedzieli ze za 1000zl cieszko bedzie zlozyc jakies dwie kolumny....

Skomentuj

jak do stx 2 way 2x17ss =50zl +przesylka, + arv104 =40zl +przesylka; max 120 za głosniki na 1 kolumne, +zwrotka janbo 40zł +przesylk czyli PI razy drzwi wyniesie max 200zł za sztuke,
                        sub na 27stx ss 64 zł +50 deski ppowinny zostac z frontów +250 za wzmak = ok 350zł za sub

niecały tysiac :P

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
                          jak do stx 2 way 2x17ss =50zl +przesylka, + arv104 =40zl +przesylka; max 120 za głosniki na 1 kolumne, +zwrotka janbo 40zł +przesylk czyli PI razy drzwi wyniesie max 200zł za sztuke,
                          sub na 27stx ss 64 zł +50 deski ppowinny zostac z frontów +250 za wzmak = ok 350zł za sub

niecały tysiac :P
                          Nom.. o to mi chodzilo
                          Z tego co pokombinowalem to mi wyszlo okolo 300-350 za 2 kolumny na 2x stx 17 80 4 ss szeregowo i arv 104 zwrotka janbo a 188
                          A co do suba to napisales "sub na 27stx ss 64 zł +50 ...."
                          Hmm 50 za co ? ;]
                          Dzieki za wypowiedz ktora chcialem uslyszec.. poprostu pytania zle zadalem :)
                          Pozdro

Skomentuj

50zł na deski :P płyta mdf lub wiur 2x3m kosztuje ok 120 zł wiec powinno starczyc na wszystko :P

Skomentuj

Eee.... a do tego wytlumienie jakies nie :>
                              Jakie wytlumienie powinienem zastosowac? tzn. jakie materialy ile i jaka tego jest cena...?
                              Pozdro

Skomentuj

liczyłem ceny samych głośników na Vifach 3 drożnych (podwójne niskotonowe) to około 4000 tys. poźniej do tego zwrotki i pudła:) wyjdzie całkiem DORBY sprzęt:)
                                pozdro:)

[ Dodano: 2005-02-11, 23:31 ]
                                wytłumienie to najmniejszy problem:)

Skomentuj

watolina 5,50zł metr bieżący ... (kawełek:1/1,5m)

lub gąbka

BTW: Warfedale zrobiłem piaskiem:)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X