Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomocy!!! Kto w Warszawie ma dobrego kaseciaka?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomocy!!! Kto w Warszawie ma dobrego kaseciaka?

Panowie, pomoc potrzebna. Moja znana niektórym latorośl (Ola) poszła do znajomych. I z córką znajomych znalazły sobie zabawę w postaci wyciągnięcia taśmy z kasety "wujka". Z pół taśmy tak załatwiły.
    Problem na tym polega, że kaseta zawierała osobiste nagrania o sporej wartości sentymentalnej - nie do odtworzenia :(

No i teraz tata ma zabawę rozplątywania makaronu i wciągania do kasety.

A w rekompensaty chciałbym zrzucić tę kasetę na komputer.

Ma ktoś w Warszawie dobrego kaseciaka z dobrym prowadzeniem taśmy do pożyczenia/wypożyczenia na parę dni? Proszę, proszę...

Dobrze, ale co masz w ręku, plątaninę taśmy? To najlepiej nawinąć ręcznie, ołówek.
    Ewentualnie... wyniosłem do piwnicy "kaprala"
    http://legendy-prl.pl/magnetofon_kasetowy_kapral.html
    powinien kręcić, pożyczę.

p. s. A co to ta sentymentalna zawartość ; ) ?
    Last edited by hi-fi; 01.12.2017, 21:34.

Skomentuj

Przecież kapral był mono, a pewnie jest potrzebne stereło😊

Skomentuj

Mono, ale jakie brzmienie ; ) I posiada funkcję, cytat z linkowanej wcześniej strony, "wyrzucania kasety" : )

Srereo też coś znajdę.

Skomentuj

@Micwoj
          Gdybyś przelatywał przez Wyszków, to mam niezawodne Sony dwukasetowe. Działa do dnia dzisiejszego od chyba 17 lat... Kasety nie słucham od dawna, ale powinno być OK.

Skomentuj

Sentymentalna zawartość to nagrania rozmów ś.p. mamy sąsiada. I owszem, chwilowo jest w postaci kłębka taśmy.
            Za kaprala dziękuję, do Wyszkowa mi nie po drodze :( szukam dalej.

Skomentuj

Mam Nakamichi 3 glowice, ale tez do naprawy, bo mechanism pada - ma objawy magic flute syndrome, no i jestem w pieprzonej Ottawie. A decka dwukasetowy JVC i Sony z Dolby S niestety nie udalo sie uratowac - zlom prosto z fabryki...

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Skomentuj

Mam Philipsa FW-C85. Korzystam tyko z CD ale kaseta działa (sprawdziłem, może trzeba by oczyścić głowicę, bo długo się kurzyła ale tak czy inaczej odtwarza). Jestem spod Warszawy, ale codziennie w tygodniu ok. 8:00 i 16:20 jestem w Arkadii, więc możemy się jakoś złapać.

Skomentuj

Czaruję...
                X