Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co z tego zrobić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie ma pośpiechu :)

Nie wiem czy dobrze rozumuję ale podłączenie tych dwóch transformatorów OL80 1x31.5V do kitu avt1505 jest możliwe i da mi to dwa napięcia wyprostowane +/-45V ? Nie stanowi problemu w tym zasilaczu to że korzysta on z jednego mostka prostowniczego i zacisk gnd jest wspólny?

Skomentuj

No inaczej nie będziesz miał napięcia symetrycznego, muszą mieć wspólną masę, pod gnd podłączasz wyprowadzenie uzwojeń te, które łączysz ze sobą.

Skomentuj

Czyli teoretycznie podłączając dwa transformatory o mocy około 80W sztuka do tego wzmacniacza + dość mocny zasilacz mógłbym użyć do układu tranzystorów które są w stanie wyciągnąć około 140W. Taką mocą można zasilić już dość fajnie subwoofer dokładając do tego preamp subwoofera.

Jeżeli chodzi o trafa które mają trzy odczepy wtórne, to chyba lepiej skorzystać z nich do innego typu rzeczy, bo wzmacniacz nawet małej mocy z tych 50W(31.5*1.7) raczej ciężko będzie znaleźć. Zbyt wysokie napięcie...

Skomentuj

Kupiłem KIT na AVT2762, zasilacz kupię gdzie indziej w innym czasie, dodatkowo pokusiłem się o kupno prostownika automatycznego AVT3120, w formie KITu, bo z trafka DarPlus lub CSCCN zrobię prostownik do ołowiaków.
          Najgorsze jest to że nie mam zasilacza laboratoryjnego i nie będę w stanie zrobić regulacji układów sam.

Skomentuj

Czaruję...
          X