Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ALPINE czy CLARION

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ALPINE czy CLARION

Tak jak w temacie ktora marke wybrac mowie o modelach za mniej wiecej 500pln (używanych) .
    Obecnie mam JVC jestem zadowolony ale chce czygos lepszego, ładniej grającego.

Ale radio wzmacniacz czy co?

Skomentuj

radio cd

Skomentuj

moim zdaniem clarion...., ale za 500zł nie wiem czy dostaniesz..., kiedys sie tez zastanawialem nad radiem w tym przedziale cenowym i chyba JVC jakis dobry model to najlepsze wyjscie, bo dobrego Clariona to raczej nie kupisz za 500zł, (mowie o uzywanych modelach, na allgro) ...,
        a moze jak masz juz jakis model JVC to moze lepiej kupic wzmacniacz? :), podobno duzo poprawia dzwiek.... :)

[ Dodano: 2005-02-13, 16:11 ]
        ja jak bym mial teraz cos kupic w tej cenie to bym nad tym pomyslal : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42212679

Skomentuj

to w tej cenie moge miec clariona z nowej seri z mp3 model 348 chodzi mi o to ktora firma bedzie lepsza

Skomentuj

aha, no to ja bym polecal Clariona... :)

Skomentuj

obie graja tak samoo w 500zł watpie czy znajdziesz różnice (chyba ze na podkreconym korektorze :P) ja bym zosrtawił JVC, po zmianie nie zauwazysz wielkiej różnicy ...

Skomentuj

jesli chodzi o radio cd... czyli takieo jakie jest pytanie w temacie to polece alpine.. tak tylko mówie z doświadczenia.. niska awaryjność lepsza kóńcówka, laser..

jesli chodzi o mp3 to dajcie spokój z porównywaniem jakości dzwięku.. takie moje zdanie...

pozdro

[ Dodano: 2005-02-13, 23:57 ]
                by the way .. chyba lepiej porównywać konkretne modele bo tak to sie nie da...

co powiecie na alpine z serii cda? nawet podstawowyy model.. no i porównajcie ja z jakimś claironem powiedzmy 918..

porównywać tylko konkretne modele!!

Skomentuj

jak konkretne modele to prosze Clarion DB 248R(badz 348) i Alpine CDE-9823 RR

Skomentuj

ja tam powiem tak ja bym wzioł clariona bo sam mam i jeszcze się na nim nie zawiodłem

Skomentuj

Jeśli chodzi o nówki to alpina,clarion u mnie jest spalony.A ogólnie to lepiej poszukać jakiejś używki z górnej pólki,to co teraz po sklepach sie wala to tylko ładnie błyska a nie gra.

Skomentuj

Dodam swoje 3 grosze:
                        Mialem Clariona, Pioneera, Soniacza--> teraz mam Alpine i nie zamienie jej na nic innego.
                        Porownanie Clariona i Alpiny wychodzi bardzo podobnie, ciezko je odroznic brzmieniowo, obydwa graja naprawde na bardzo wysokim poziomie. Jednak jest kilka roznic:
                        1. Alpine ma zdecydowanie lepszy naped CD. (w 2 Clarionach padl nie wiadomo czemu)
                        2. Nawet niski model Alpine gra naprawde na wysokim poziomie, czego niestety nie powiem o tamim Clarionie.

Alpine 9821R kupisz w pieknym stanie za 400zł, w poloczeniu z hertzem dsk165 i dsk690 efekt jest naprawde niesamowity.

Niestety miedzy innymi popularnymi firmami a Alpine jest wielka przepasc jezeli chodzi o brzmienie (na + Alpine oczywiscie).
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

wybrałem alpine, czekam na paczke zakupiłem model 9822RB, jak podłącze opisze wrażenia, pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi

Skomentuj

Domino, gratulacje!Będziesz z pewnością zadowolony!Czekamy na relacje z odsłuchów.Napisz co nią napędzasz.

Skomentuj

nie czytajac postu przez sentyment i... : Alpine

hehhehe zerknalem wczesniej... dobry wybor :)

Skomentuj

Domino i bardzo dobrze zrobiles, napewno sie nie zawiedziesz.
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Z przodu wymieniłem oryginalne głośniki (bardzo dziwne cos pomiedzy 16 a 18cm 8Wat), na uzywane dosc stare Alpine 6na9" 30Wat nom 90 max trójdrożne. Membrana papierowa zawieszenie pianka w ruch poszłą kątówka i młotek ale sie zmiescily, drzwi troche wygłuszylem. WYMIATAJĄ jednak firma to firma a na tył planuj jeszcze cos wsadzic , najprawdopodobniej tez 6na9 w drzwi.

Skomentuj

domino tez mialem kiedys alpinki 6*9 z papierowa membrana i graly zaj***cie tylko ze jakis sqr****yn mi sie wbil do auta i przywlaszczyl sobie moje rayjko (bez panela) i ww. alpinki.... szkoda ich ... <chlip>
                                    a co do radia to dobrze zrobiles kupujac alpinke zycze dobrego dzwieku

pozdrawiam

Skomentuj

mam tą alpinkę w aucie ..

jest bdb,

Skomentuj

Zakupiłem alpine 9822RB podswiatlany na niebiesko, gra zarypiscie i zarypiscie wyglada.
                                        Podoba mi sie oryginalny filtr na kablu zasilajacaym a ogólnie dzwiek czystszy a zwlaszcza wysokie tony w porownaniu z moim JVC .
                                        No i fajna sprawa z regulacja basu i sopranu bo mozna wybrac przy jakiej czstotliwosci ma podbic 60, 80, 100 czy 200HZ i szerokosc pasma podbicia.
                                        Jestem bardzo zadowolony, teraz tylko musze cos w tył wsadzic.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X