Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobrej jakości wieszak do telewizora.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobrej jakości wieszak do telewizora.

Cześć, mam do powieszenia 55 calowy TV i szukam dobrego wieszak co by się nie rozpadł.
    W sieci jest pełno syfu. Może ktoś coś polecić?

Na jakiej wysokości wieszacie TV?
    W teorii najlepiej na wysokości wzroku ale jak się leży na kanapie to już nie bardzo.

Ja aktualnie mam taki:
    https://allegro.pl/obrotowy-uchwyt-t...142197032.html
    Trochę oporów stawia przy ruszaniu nim, tzn skręcony jest na śruby, łożyskowania nie ma, ogólnie widziałem lepsze, ale jest solidny, nic mu się nie rozpada.
    W ogóle od tego sprzedawcy kupiłem już 4 uchwyty pod monitory i tv i jestem w miarę zadowolony.
    Cena/jakość bardzo przyzwoita.

Skomentuj

Najlepiej powiesić na wieszaku stałym tj. bez żandych możliwości odchylenia. Wtedy masz telewizor najbliżej ściany i nie odstaje jakoś tak smiesznie. Poza tym wieszak stały zawsze będzie bardziej stabilny niż ten z elementami ruchomymi.
      Co do wysokości na jakiej powinien być telwizor to powinna być to taka wysokość żebyś nie musiał podnosić wzroku/głowy siedząc na kanapie, czyli środek telewizora mniej wiecej 90 cm od podłogi. To oczywiście taka teoria i jak dasz 100 też bedize dobrze. Ważne jest jak daleko od telewizora siedzisz. Im dalej tym efekt nieporządany będzie mniejszy. Na pewno nie wieszaj telewizora jakoś wysoko bo później to jest męczarnia.

Skomentuj

Poszło PW
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez sebasbox Zobacz posta
          stałym tj. bez żandych możliwości odchylenia.
          Fakt że stałe są stabilniejsze, ale weź i wtedy podłącz sobie kabel do wejścia z boku TV. Bez odkręcenia sobie głowy od ramion i dorobienia dodatkowego nadgarstka wymaga to jakiejś ekwilibrystyki. A tak odsuwasz od ściany, wtykasz, przysuwasz.

Ten który ja mam wcale dużo dalej od ściany nie odstaje. Przy stałych i tak masz ze 4cm od ściany do pleców TV.

Skomentuj

Właśnie mam dylemat, do telewizora będzie ok 4 m. Chciałem wyżej go powiesić żeby było bardziej praktyczne.
            Zanim go powieszę to minie trochę czasu bo jestem na etapie wstawiania tunelu na kable w ścianie temu zastanawiam się na jaką wysokość go wyciągnąć.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
              Właśnie mam dylemat, do telewizora będzie ok 4 m. Chciałem wyżej go powiesić żeby było bardziej praktyczne.
              Zanim go powieszę to minie trochę czasu bo jestem na etapie wstawiania tunelu na kable w ścianie temu zastanawiam się na jaką wysokość go wyciągnąć.
              Postaw na komodzie, na stołku na podkładce i sprawdź z odległości 4m jak będzie lepiej.
              Wtedy powiesisz.

Skomentuj

Ja mam wieszak uchylny, model nie podam, ale sprawuje się rewelka i podtrzymuje TV65". Kosztował około czterech stówek, o ile dobrze pamiętam. Ma możliwość uchylania w poziomie oraz w pionie.
                Wieszak jest zawieszony tak, że dolna krawędź telewizora jest na wysokości około 70cm, a jego środek na wysokości 112cm.
                Oglądamy z odległości od 3 do 4,5m i wysokość zamontowania tv wydaje sie optymalna i nie wymaga regulacji w pionie. Dodam, że lubię nieraz rzucić coś na podłogę i posadzić tyłek opierając się plecami o kanapę i także nie ma to znaczenia dla komfortu oglądania telewizora. Oczywiście ostatnie mistrzostwa oglądałem nawet z 2mb- 4K jest stworzone dla sportu :).
                A tak w rzeczywistości wygląda wieszak (po zamknięciu jest całkowicie schowany):

Skomentuj

Micwoj, z tym połączaniem dodatkowych kabli to faktycznie masz rację, jest pewna trudność przy stałym zawiasie.
                  scythe1123, u mnie telewizor wisi na wysokości 120cm (środek telewizora) i ogląda się dobrze zarówno z odległości 2,5 m jak i z 4 metrów (akurat taki układ narożnika jest że tak wypadają miejsca siedzące). Jak tak teraz patrzę to może z 10 cm niżej byłoby lepiej.

Skomentuj

Taki mam plan, skręcić szafkę z ikei i na jakimś stołku usiąść bo mebli jeszcze nie ma.

czekin1, też w planach jest cegła na ścianę, więc wieszak będzie potrzebny zanim zabiorę się za wykańczanie ściany.

Skomentuj

Rekomenduję uchwyt MC-564. Pancerny. Grubość blachy podstawy 3,5 mm. Ciężki jak radziecki czołg.
                      Przysuwasz, odsuwasz, prosto, skośnie, w prawo, w lewo, ku sufitowi, ku podłodze. Zapłacić trzeba około 140.
                      Będziesz zadowolony.

Skomentuj

W morele jest za 118 i 126zł nie wiem czemu mają ten sam produkt w dwóch cenach.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                          Taki mam plan, skręcić szafkę z ikei i na jakimś stołku usiąść bo mebli jeszcze nie ma.

czekin1, też w planach jest cegła na ścianę, więc wieszak będzie potrzebny zanim zabiorę się za wykańczanie ściany.
                          Najlepiej jest zrobić to przed klejeniem cegły. Ja mam kamień twardy jak granit i musiałem wycinać pod wieszak w tym kamieniu, a jest to mozaika naklejona na siatkę- trochę zachodu z wycinaniem miałem :).

Skomentuj

ja polecam SIGNAL ... kupowałem w DIPOLU,
                            mam oba ...są świetne, duża możliwość ustawiania, - ten z jednym ramieniem moge tak ustawić, że tv jest prostopadle do sciany i przez drzwi ... mozna na tarasie meczyk ogladać ;p
                            https://www.dipol.com.pl/uchwyt_scie...70__E93167.htm
                            https://www.dipol.com.pl/uchwyt_tv_l...43a_E93163.htm

Skomentuj

Ten z libelką i podwójnym ramieniem wieszałem u kolegi - potwierdzam, sztywniejszy niż mój i ma lepszą tolerancję.

Skomentuj

Czaruję...
                              X