Forum czytam już od jakiegoś czasu, pierwsze przymiarki do budowy miałem już kilka lat temu. Natomiast jak to zwykle bywa, im więcej czytam tym uświadamiam sobie, że coraz mniej wiem. Stad ten post i prośba o pomoc. Szukam projektu kolumn do pokoju o dość nietypowym kształcie. Jest to typowy salon z aneksem kuchennym i korytarzem o wymiarach łącznych 7m. x 4m. w czym sam pokój ma wymiary 4m. x 4m. a pozostała część jest oddzielona ścianką o szerokości 1 m ustawioną na środku. W pomieszczeniu znajduje się dość sporo mebli: kanapa, regał z książkami, komoda, stół, półka itp. Wysokość pomieszczenia to 2,7 m., poniżej poglądowy plan pokoju, czarnymi kwadratami oznaczyłem miejsce ustawienia kolumn.

i teraz po pierwsze, traktować to pomieszczenie jako 28 mkw. czy jako 16 mkw. ? Monitory czy podłogowe?
Nie słuchamy głośno muzyki, raczej umiarkowany poziom. Z żoną mamy nieco odmienne gusta więc w domu słucha się prawie wszystkiego i chciałbym te kolumny wykorzystać również do oglądania filmów.
Zestaw tylko stereo, z różnych względów ale głównie budżetowych i dostępności miejsca. Budżet 1500, tyle mogę wydać na wszytko. DIY dlatego, że to również zajęcie i coś nowego dla mnie.

i teraz po pierwsze, traktować to pomieszczenie jako 28 mkw. czy jako 16 mkw. ? Monitory czy podłogowe?
Nie słuchamy głośno muzyki, raczej umiarkowany poziom. Z żoną mamy nieco odmienne gusta więc w domu słucha się prawie wszystkiego i chciałbym te kolumny wykorzystać również do oglądania filmów.
Zestaw tylko stereo, z różnych względów ale głównie budżetowych i dostępności miejsca. Budżet 1500, tyle mogę wydać na wszytko. DIY dlatego, że to również zajęcie i coś nowego dla mnie.
Skomentuj