Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 kolumny + wzmacniacz?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 kolumny + wzmacniacz?

Witam!!!
    Zamierzam kupić jakieś dwa głośniki(ok. 2x150W) + wzmacniacz. Całość do 1 tys. zł
    Co byście poradzili??

za tysia to juz mozna fajny sprzet zrobić

Skomentuj

a dokładanie co??? to maja byc suby czy podłogowce, monitorki? ile dróg itp? czego słuchasz????

Skomentuj

Koledze chodzi pewnie o kolumny o mocy ok. 150W
        no wiec ja proponuje Stxa GDN-20-120-8-AW + ARP-150-00/8 i GDWK 11/100 lub jeśli nie zależy ci na ilości basu to GDN-17-80-4-SS po 2 na kolumne i GDWK 11/100.
        Myśle że kolumny dało by sie zrobic za ok 500zł a reszte przeznaczyć na wzmacniacz.

Skomentuj

koles nie ma pojecia o audio a ty mu 3way proponujesz Viper?? ja proponuje zrobic na poczatek cos malego zapoznac sie ze stolarka, wykonczeniem, zwrotnicami, strojeniem, wygluszeniem..... a szczegolnie z teoria na stronie glownej.... no chyba ze koles woli kupic gotowe bo jezeli tak to pomylil forum

PS jak chcesz chlopie gotowe konstrukcje to Tannoy M1 + uzywany wzmak Denon/ Marantz/ Harmann- Kardon zamkniesz sie w 1000zl

pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez wisnia
            Tannoy M1 + uzywany wzmak Denon/ Marantz/ Harmann- Kardon zamkniesz sie w 1000zl
            jak sie nie zna to niech M1 zostawi bo sie rozczaruje iloscia basu ... to sa kolumny dla ludzi ceniacych dzwiek i ciche słuchanie :P

tylko nie harman kardon :P poszukaj luxman , nad, scherwood, yamaha , marantz, denon,
            jesli nie jestes zbytnio zasawansowany to wystarczy nawet technics, co do kolumn jak kupowane to eltax, jamo :P
            jak robione to 2xstx 17ss + arv 104, lub jak polecął 3 way stx 22 , + arp 150 +arv104 zamkniesz sie w 1000,
            nie wszyscy musza wydac p[ołowe kasy na fornir :P

Skomentuj

wisnia, a kto powiedział ze kolega mario1500 będzie ten sprzet robił sam? niewykluczone, że to ja sie tym zajme

Skomentuj

ot nie pomyslalem jesli masz JIG'a i SW i potrzebna wiedze to czemu nie ....
                tylko nie harman kardon
                czemu nie ??

Skomentuj

w testach wychodziła srednio w porównaniu z ww

Skomentuj

wisnia, mam jiga i Sw i nawet preampa do Wm61 też gdzieś mam... a wiedza... tego nigdy za wiele ale też sie gdzieś znajdzie...

Skomentuj

Czaruję...
                    X