Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AIWA odkryl nowe glosniki! :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

AIWA odkryl nowe glosniki! :)

Hejka, przegladajac strone producenta moje "sprzetu" :) audio natknolem sie na bardzo ciekawe zdanie:

"...wyposażony jest w głośniki bass reflex, zapewniajace doskonala jakosc dzwieku"
    http://www.eu.aiwa.com/pl/productnew.php?name=csd-td11

Hmmm... ciekawe, chyba musze wymienic sobie glosniki na glosniki bass reflex :)

Re: AIWA odkryl nowe glosniki! :)

Zamieszczone przez raisq
    Hejka, przegladajac strone producenta moje "sprzetu" :) audio natknolem sie na bardzo ciekawe zdanie:

"...wyposażony jest w głośniki bass reflex, zapewniajace doskonala jakosc dzwieku"
    http://www.eu.aiwa.com/pl/productnew.php?name=csd-td11

Hmmm... ciekawe, chyba musze wymienic sobie glosniki na glosniki bass reflex :)
    Mieli na mysli glosnik=obudowa plus przetworniki plus zwrotnica(o ile taka jest) plus co tam jeszcze brakuje. Nie kazdy zna tak dobrze fachowe nazewnictwo jak wiekszosc tutejszych forumowiczow.

Skomentuj

Pewnie chodzi o otwór wentylacyjny :P

Skomentuj

Zamieszczone przez DeeJay_Sqter
        Pewnie chodzi o otwór wentylacyjny :P
        tzw wydmuch

Skomentuj

rozwala mnie nazwenicstwo ludzi ktorzy sie wogule nie znaja
          glosnik wysokotonowy - sykacz, piszczyk itp...
          wylot br - takie cos co dmucha, wentylacja

durzo tego jest ale nie mam teraz glowy :P zeby piac dalej

Skomentuj

Muszą być otwory wentylacyjne, czego chcecie? Trochę się to grzeje Ale zawsze dają je obok głośników, ciekawe

reoddai - jeszcze GWIZDEK

Skomentuj

nie można zapomnieć o "tubie" samochodowej :)

Skomentuj

oj ludzie to przecież nie takie trudne głośniki bass reflex możemy zrobić w warunkach domowych wystarczy jakiś głośnik byle nie sykacz i stubokręt a oto przepis bierzemy głośnik stawiamy na stole bierzemy stubokręt w rękę najlebiej przwą i szybkim ruchem wbijamy w membranę -->nawet kilka razy i mamy już głośnik bass reflex a to ile wylotów tego dmuchającego bedziemy mieli zależy od nas a nie od producęta

to może wydawać się skomplikowane ale w rzeczywistości jest bardzo proste:P

Skomentuj

dla mnie najdziwniejsze jest to "(...)zapewniające doskonałą jakość dźwięku"
                  a tak wogoole dla niektorych pudlo z glosnikami to kolumna,inny nazywaja to glosnikiem,wytwornica halasu,basolupem,bumboxem,sabłuferem,nieporozumien iem,hajendem,grajkiem,łomotem,ble ble ble ... :P

Skomentuj

Heh, a jak ja sie pytałem kumpli po klasie czy ktoś ma wyrzynarke to sie pytali czy głośnik robie <rotfl> a ja na to nie... subwoofer a oni, co to jest? <lol> ręce opadają...
                    I większość ludzi patrzy tylko na moc, mnie już głowa boli od tłumaczenia że moc to nie wszystko. No ale co tam... są ludzie i taborety...
                    PS. Na basreflex mówią "tuba" <wow>

[ Dodano: 2005-02-17, 15:44 ]
                    PS. Wogóle myśleli, że sie nie znam.. ale jak ostatnio miałem na fizyce lekcje o dźwięku i sprzęcie audio to nikt prawie nic nie wiedział a ja świeciłem wiedzą <lol> facet powiedział że nie będzie dalej tłumaczył bo go zagne

Skomentuj

Maxi umnie było tak samo na fizyce a z zaliczenia działu o falach akustycznych dostałem 3 bo nie napisał tak jak gość chciał tzn nie miałem napisane dokładnie tak jak do zeszytu podawał.
                      Najlepsze określenie na bassreflex jakie słyszałem to "odpowietrznik"

Skomentuj

ja mialem zrobic referat na fizyce.. zapomnialem go wziasc z domu i walilem z pamieci nawet kilka razy zagiolem babke i dostalem 5 hehehehe

Skomentuj

reoddai, czym napędzasz suba na GDN'a-32-150-4-SC ??

Skomentuj

wzmakiem estradowym 150W :) a w dzwiekowce mam filtr i odcinam go na 50hz, gra to calkiem przyjemnie a w filmach robi sieke

[ Dodano: 2005-02-17, 23:10 ]
                            prezentuje sie tak :)

[ Dodano: 2005-02-17, 23:11 ]
                            znowu fotki nie chca sie zalaczac..

Skomentuj

U mnie w technikum czesto na przerwie slysze rozmowy:
                              A: "Musze sobie kupic glosnik piszczacy"
                              B: "Widzialem tu na rogu 300Watowy za 7 zlotych"
                              itd.

To samo z glosnikami niskotonowymi, nie chce sie nawet wtracac bo uznaja mnie za jakiegos glupka i wogole ze sie nie znam :/ Po prostu zygac mi sie chce jak slysze rozmowy tych przyglupow, heh :)

Skomentuj

reoddai jaka masz dzwiekowke

Skomentuj

reoddai, Ty masz STX'a z old wersji ? Bo nowe nieco inną membranę mają ...

Skomentuj

to jest nowa zamawialem ja w styczniu tego roku :) ze strony STX'a, a dzwiekowke mam sb live 5.1 ze sterownikami kx mikser

Skomentuj

tato muminka nie ma zwrotnicy bo to glosniki szerokopasmowe...przynajmniej za takie uchodza

Skomentuj

najlepsze to sa chyba te no jak to bylo... cykacze 150W firmy altronix, na targu kolo piastowskiej promocja jest 10zl komplet :PP

Skomentuj

Czaruję...
                                        X