Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana kolum czy kupno subwoofera aktywnego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zmiana kolum czy kupno subwoofera aktywnego

Witam mam pytanie o sens zmiany kolumn aktualnie posiadam missiony m33i podłączone do wzmacniacza harman kardon pm 655 Vxi i nieco brakuje mi najniższego basu tony średnie świetne wykonie w porządku . Czy kolumny CANTON FONUM 501 DC będą lepsze pod względem jakościowym? czy lepszym wyjsciem jest zakup subwoofera aktywnego . Na marginesie posiadam jeszcze 2 inne wzmacniacze takie jak yamaha ax540 i kenwood ka-94 ale kolumny najlepiej brzmią pod harmanem więc to chyba nie wina wzamacniacza

jak chcesz wiecej basu to niestety musisz isc w 3 drogi i/lub wiekszy glosnik
    jezeli budzetowe 2 drogi maja grac poprawnie to basem raczej nie zaszaleja

Skomentuj

W cenie tych Cantonów na olx sa ARES Column.
      Jest to pochodna Elac.
      Kolumny na głośnikach Vifa.
      Basu z tego jest bardzo dużo.
      Posiadam od niedawna takie i grają naprawdę fajnie. Lepiej nawet od STX FX-300.
      Znajomi pytają czy mam włączonego suba. Sub oczywiście OFF:biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        jak chcesz wiecej basu to niestety musisz isc w 3 drogi i/lub wiekszy glosnik
        jezeli budzetowe 2 drogi maja grac poprawnie to basem raczej nie zaszaleja
        Czyli rozumiem ze bez większej inwestycji ciężko będzie poprawić bas . A te podane wyżej cannony fonum 501 dc w parametrach na tablicze z tyłu maja pasmo przenoszenia od 30 herców wiec przynajmniej teoretycznie powinny schodzić niżej . może ktoś je słyszał. są wystawiane na allegro za 410z z przesyłką 450 zł . pomieszczenie w którym gara obecnie moje zestaw to 21m2 mam opcję taką aby kupić subwoofer aktywny heco krypton sub 20a za 150 zł może to była by lepsza opcja.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dzięki za odpowiedz kolumny ciekawe znalazłem jedne na olx https://www.olx.pl/oferta/kolumny-a-...tml#7680708ba2 tylko jest jedno ale sa 4 omowe no i trochę droższe niż zakładałem

Skomentuj

Witam ponownie czy ktoś miał styczność z kolumnami ARES Column starsza konstrukcja no głośnikach Vifa

Skomentuj

Kolumny ARES Column II sa na głośnikach

Grają bardzo przyjemnie, lekko, z dużą ilością noskich tonów. Góra pasma dość szczegółowa.
            Trzeba zwrociś uwagę na stan zawieszeń tych Vifek.
            W Aresach mam zawieszenia w idealnym stanie ale....
            Ale nabyłem ostatnio kolumny Eltax Linear Response 8 na głośnikach

Niestety zawieszenia górne głośników strasznie posztywniały. Straciły elastyczność. Bardziej jak plastik niż guma.

PS.
            Tak poza tym czy ktoś wie gdzie nabyć takie zawieszenia do Vifek
            Wymiary 153/140/122/112mm.

Skomentuj

Czaruję...
            X