Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poszukiwania sprzętu - kolumny do salonu i bawialni.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poszukiwania sprzętu - kolumny do salonu i bawialni.

Temat prosty, ale jako że wypadłem ostatnio z obiegu audio to wolę zapytać bardziej doświadczonych, grupami na FB się brzydzę, a nie mam też czasu żeby odsłuchiwać wszystko co jest dostępne na rynku :) Zatem forum to miejsce idealne na tego typu rozważania :)
    Pomieszczenia są dwa, oba podobne metrażowo. Zarówno salon jak i "bawialnia" mają po jakieś 50mkw +-. Bawialnia to raczej bilardy, drinki, jakiś film - te sprawy. Delikatne imprezy tak, ale żadne dyskoteki, do tego mam zestaw wyjazdowy. Salon to po prostu lepsze kolumny do TV, żadne audiofilstwo.
    Sprzęt zarówno nowy jak i używany, ale co do tego drugiego to moje ostatnie doświadczenia mówią że raczej kilkuletni niż jakieś lata 90 - widziałem już dośc masakrycznie zreanimowanych oldschoolowych kolumn częściami z vintage STX :)
    Budżet na same kolumny (2 pary) to jakieś 10k, ew coś niecoś więcej jakby było naprawdę warto.
    Do bawialni najbardziej przemawiają do mnie electrino 500.
    Zostaje z 6k na salon.
    Jakieś sprawdzone propozycje?
    Dzięki z góry za pomoc

Zamieszczone przez takero Zobacz posta
    Do bawialni najbardziej przemawiają do mnie electrino 500.
    skoro wymagania nie sa az tak duze to moze tez electrino 150/250?
    gra to na tyle poprawnie ze nie ma snesu z takim wymaganiami pakowac wiecej kasy
    a za reszte kupisz amplitunery z bajerami

tylko nie zapomnij kupic 500w do electrino 500

Skomentuj

Pawel, electrino 150 do 50mk? Do 25mk max

Skomentuj

Nawet do 25 to nie wiem...może na siłę. Ja bym je widział w ~20m2. Może po prostu kupić dwie pary 500 i tyle?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie będzie to audiofilskie granie no ale tego nie wymagasz .

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi Zobacz posta
          Pawel, electrino 150 do 50mk? Do 25mk max
          wszystko jest kwestia oczekiwan
          wiele osob w tak duzych salonach ma tylko tv i jakos nie narzekaja :p

wujkowi do wiekszego salonu zrobilem fx-300 i nawet to jest za glosne dla nich!

Skomentuj

Czaruję...
          X