Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Import głośników z USA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Import głośników z USA

Panowie, mam pytanie jak wygląda kosztowo kwestia importu głośników z USA?
    Generalnie chciałbym kupić dosyć drogie głośniki (kwota ca. 900 usd za parę), ale wstępnie już dochodzi wysoki koszt przesyłki (500 usd, pocztą lotniczą) plus potencjalny VAT i cło.
    Jak się do tego zabrać i jak maksymalnie ograniczyć koszty przesyłek i dodatkowych opłat? Dodam że waga zapakowanych głośników to ok 45kg

Skontaktuj się z https://doma.com.pl/

Skomentuj

sebasbox, a masz kogoś tam na miejscu? Najlepiej byłoby zamówić je lokalnie, przepakować i wysłać samemu. Zależy Ci na szybkiej dostawie, czy może być drogą morską? Przy prywatnym imporcie nie zapłacisz cła, sam podatek vat. Niektóre firmy mają swoje agencje celne, wtedy nie płacisz kosztów obsługi - np poczta polska, lub ja korzystałem z polonez parcel service. 45kg to dość sporo, pytanie czy nie będziesz się łapał na jakieś limity pojedynczych paczek. To są same głośniki czy całe gotowe kolumny? Przy morskiej jakbyś podzielił na dwie paczki to mogłoby wyjść <$100 + 23% od całości (wartość towaru + koszty transportu) na miejscu.
      Last edited by Tanner; 13.04.2019, 14:56.

Skomentuj

Tanner, teoretycznie może kogoś bym tam znalazł ale to jeszcze do zweryfikowania. To są same głośniki. A jakby ktoś wysłał to jako gift?

ttomek...dzięki za linka, oczywiście jutro do nich zadzwonię.

Skomentuj

sebasbox tzn tak, praktycznie każda nie ważąca 300g paczka jest prześwietlana. Jak wyślesz w kartonie dwa głośniki, bez opakowań, po prostu odpowiednio zabezpieczone, plus przy okazji ze dwie pary Levisów oraz jakiś koc czy ręcznik za $2 to przejdzie elegancko.
          Jak wyślesz same dwa głośniki - no to loteria, jak nie wyglądają na drogie, to przejdzie. Jak wyślesz 10 głośników dwiema paczkami po 20 kg, to na bank zatrzymają do odprawy. To wszystko bez znaczenia czy oznaczysz jaki gift czy nie.

Skomentuj

Czaruję...
          X